Zaciski hamulcowe : Duże, Większe i Największe
a ten nowy cayenne. touareg, panamera:SID pisze:inny - z cayenne ma uszy mocujace a tamten jest przykrecany od czoła dwoma śrubami prosto do zwrotnicy,
jest też szczuplejszy i na inne klocki
one są do czoła przykręcane - mozliwe że to jest to samo
SID mam jeszcze pytanko czy zaciski z touarega 4 i 6 tłok mają takie same obudowy
w sensie jak zrobie adapter pod 4 tłok to potem bedzie mozliwa wymiana PnP na 6 tłok ?
tarcze mam od Ciebie 345/32
- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
to są zupełnie już inne zaciskicowboy pisze:SID mam jeszcze pytanko czy zaciski z touarega 4 i 6 tłok mają takie same obudowySID pisze:inny - z cayenne ma uszy mocujace a tamten jest przykrecany od czoła dwoma śrubami prosto do zwrotnicy,
jest też szczuplejszy i na inne klocki
w sensie jak zrobie adapter pod 4 tłok to potem bedzie mozliwa wymiana PnP na 6 tłok ?
tarcze mam od Ciebie 345/32
tutaj masz 4-ro
a tutaj masz 6-cio
- SID
pozostaje Ci tylko allegro - w cenie 2-3 tys przy czym swoje sprzedasz za 60-70 % ceny nowych większych,Sql pisze:Pewnie ciezko o ten wlasciwy do 996 jak rozumiem?
jak by co mam w świetnej cenie nowe tarcze i klocki do nich
a tutaj porownanie zacisków które na aucie wyglądają podobnie a w rzeczywistości są aż trzy typy,
różnią się budowa/klockami i wielkością przyjmowanej tarczy.
Te zaciski są w stanie przyjąć tarcze nawet 400mm ! i 38mm grube

to wiem że są inneSID pisze:to są zupełnie już inne zaciski
tutaj masz 4-ro
a tutaj masz 6-cio
ale mają takie samo mocowanie do jarzma, takie samo pewnie ET wiec podejrzewam że mogą byc stosowane zamiennie, bo przeciec obydwa muszą sie centrować na tarczy
jedynie co je rózni to pewnie srednica tarczy
o to pytałem czy jak zrobie adapter to potem bede mógł założyć ten 6 tłoczkowy jakby 4 tłoczki był za mało wydajny
[ Dodano: 2011-09-22, 16:17 ]
ten ciemnoszary jest fajny z touarega po lifcie... 350/32 bodajże ?SID pisze:a tutaj porownanie zacisków które na aucie wyglądają podobnie a w rzeczywistości są aż trzy typy,
OK czyliSID pisze:tak zacisk 4-ro tłoczkowy będzie pasował p&p w miejsce 6-cio tłok ale w wersji 17" bo już 18" ma
dłuższe ramiona o 10mm i przyjmuje grubsza tarcze o 2 mm
330/32 były zaciski 4 tłok oraz 6 tłok
350/34 tylko 6 tłok
dzieki, w razie czego bede zmieniał na te wieksze jak bedzie mało... tyle że u mnie to chodzi na styl w felge 17 cali... dosłownie na styk, a zacisk 6 tłoczkowy wydaje mi sie ciutke wiekszy
- SID
dzisiaj odebrałem nast. fanty z malowania i trzeba to zaraz złożyć do kupy
są tam zaciski tył z RS4 B5 i RS4 B7
czekają w kolejce zaciski 8-mio tłoczkowe do roboty
ciekaw jestem kto się pokusi o "odważne" kolory

są tam zaciski tył z RS4 B5 i RS4 B7
czekają w kolejce zaciski 8-mio tłoczkowe do roboty
ciekaw jestem kto się pokusi o "odważne" kolory

Ostatnio zmieniony 2011-11-30, 17:25 przez SID, łącznie zmieniany 1 raz.