mg motorsport wydechy siemianowice śl

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Rafal84

Post autor: Rafal84 »

LCQ pisze:osobiście mi byłoby trochę wstyd wsadzić do tak drogiego wozu coś lipnego, albo górna półka albo seria, ale to jestem ja
dokładnie... Akrapovic, Armytrix, Capristo. W auto wartości "tylko" 100 tys pln, wsadziłem rok temu wydech Capristo za 15 i nie żałuję... ale to każdy inaczej na to patrzy i podchodzi. Z resztą ja na autach nie oszczędzam.

mg motorsport nie robiłem żadnego wydechu, jak już to El-Tec bo tu mam bliżej i nigdy problemów nie miałem, ale to były czasy 2003-2004 gdzie do VAG 1.8 T za kompletny wydech płaciło się od 1300 do 2000 w zależności od specyfikacji ;)

kolega z czasów studiów robił w mg to nie był zadowolony, rezonowało cały czas, wywalił i zrobił gdzie u Pana Mietka za "flaszke" i był bardziej zadowolony ;) ale to silnik wolnossacy - m3e46.

dalej... kolega ma dwie ulice dalej również jak moje rs4b7, z tym że on z mg motorsport wydech a ja Capristo, różnica, taka jak przytupówa w remizie a dobry klub w Moskwie. Capristo wspołgra z przyciskiem na kierownicy otwieranie klapek, działa jak należy, nic nie stuka nie puka, chodzi jak marzenie... mg motorsport już nie gra z tym przyciskiem z tymi klapkami, rzekomo grało ale tak się psuło że zdemontował to (taka jego wersja), a dźwięk... ;d głośne jest, powiedziałbym męczące nawet, a z zewnatrz słysząc ten dźwięk i idąc chodnikiem nie widząc auta, nie wiesz czy to jakiś gimbus który kiblował 3 lata w gimbazie jedzie swoja wiertarą hondą, czy v6 z urwanym tłumikiem, czy przytłumione v8 jakby ktoś chciał a nie mógł tego dobrze zrobić, chodź mi osobiście przypomina to auto z tym wydechem dźwięk Stara 266 enregetyki z urwanym tłumkiem.

Do tego coś dla purystów tak jak ja.... jakość wykonania, laik spojrzy i sam będzie widział różnice.

Tyle ode mnie :)
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

bartek75 pisze:
LCQ pisze:Zależy od samego stanu auta, jeżeli jest mega zadbane to dołożenie wydechu za 20-30 tys nie będzie robiło wielkiej różnicy na kupującym, tym bardziej że klient wie co kupuje.....w tym wypadku auto sportowe, plus taki rasowy wydech może zrobić dobre wrażenie że sie nie oszczędza, jeżeli auta rzeźba to rzeczywiście nie ma co dokładać, ważne by sprzedać. Sam sobie musisz odpowiedzieć co chcesz.

P.S. zawsze możesz włożyć serie, a firmówkę na ebay
to jest nowe auto z nalotem 10 kkm. dla mnie wystarczająco wartość mojego samochodu podnoszą już koła, gdzie nawet Akpvc to przy tym cenzura :-D . ale nie o tym tu gadka. zobaczymy. upieram sie jak na razie przy MG. jeśli nic nie znajdę krajowego to rozpocznę poszukiwania za granicą ale na pewno nie Akpvc. jeszcze raz podkreślę że 30 kpln to za dużo za wydech i logo na końcówkach, które same (4 szt.) to koszt 6 kpln. mozna i trzeba czasem wydać $ ale nie popadajmy w paranoję.
należy sobie zadać najważniejsze pytanie: czy polski produkt to rzeźba i syf? czy produkty spod ręki szwaba czy kitajca są 10000 x lepsze? wielu moich znajomych ze słowacji, czech, austrii i innych "lepszych" krajów wspierają swojskie wyroby i ładują je do aut dużo droższych niż jakiś tam gtr

bartek, widzę z góry przekonanie do MG i bez sensu mi tracić czas na następnego posta by wyprowadzać Cię z błędu, kolega powyżej już Ci napisał. Stać Cię na taką furę to płać, albo idź w półśrodki, i żyj w przekonaniu że jest dobrze. ;-)
bartek75

Post autor: bartek75 »

Widzisz LCQ. Czy stać to jedno a czy kierować się przekonaniem że im na wyższym poziomie kesteś to tylko kawior i szampanskoje a nie dorsz i pół litra ;-). Dyskusja już zmierza donikąd więc można raczej zakończyć temat układów wydechowych polskich producentów 👍
Awatar użytkownika
quadysz

Post autor: quadysz »

nie jestem na 100% pewien ale flyer robil chyba pierwszy wydech w MG i jakos szybko zaczal buczec i robil od nowa gdzie indziej, ale glowy nie dam, ze dwa lata temu to bylo, trzeba by pytac u zrodla ;)
Bieniek

Post autor: Bieniek »

Na pewno nie mg. Ale fakt szybko padł.
DobrzanskiS4B5

Post autor: DobrzanskiS4B5 »

A ja zrobię sobie wydech sam! Dp mam od sida 800zl(katy sprzedane 440zl wrocilo )za to Kupilem 2x zloczke elastyczna zbrojona, 2m rury nierdzewki 3" oraz Ypipe ,3szt kolonek 3" .Końcowy tłumik rm-motors 500.Wynik 1300zl i pospawam sobie sam na spokojnie.Jak już zrobię pokaże jak wyszło i jak to chodzi,co kto lubi :mrgreen: ale osobiście aż tyle hajsu bym nie położył
Awatar użytkownika
tyrkal

Post autor: tyrkal »

A ja jeszcze zapomniałem dodać dwa aspekty, dzięki temu, ze mg podniosło znacznie ceny, można powiedzieć x2 to konkurencja stała sie bardziej atrakcyjna dla mniej zamożnych klientów i jak ktoś do mnie dzwoni i pyta o cene, to chce sie już umówić na termin a nie mowić "Panie ale w mg jest tylko 500-1000zł drozej a to najwyzsza polka" (dotyczny samochow z nizszej polki), wiec za to podziekowania :)
Z drugiej strony mieli dużo roboty, podnieśli ceny a roboty jak mieli, tak maja, czyli zarobki x2,
sporo klientów stracili, bo to czy tamto ale i tak myśle ze wiecej zarabiaja i teraz nasuwa sie pytanie czy wlasnie o zarobki tu chodzi? :)
I teraz chciałem obronić Akrapa to uwazacie, ze za duzo chca? Otoz jak sie okazuje wcale nie, bo?
A to dlatego ze robia układy wydechowe z tytanu, miałem okazje niejednokrotnie pracować z tym materiałem, bez wątpienia jest to najlepszy materiał na wydech!
I teraz dla porownania - 1m rury nierdzewnej np 60/2mm kosztuje dla Kowalskiego 60zl/m a 1m rury tytanowej ze scianka 1mm kosztuje ponad 350zl, wiec jak widać prawie 6 razy tyle.
Sumujac materiał na wydech z tytanu, cena materiału to ponad 10 000zl,
Akrapovicz ma swoja odlewnie tytanu i postawili wszystko na jedną karte - najlepsze!
Choć brzmienie nie kazdemu sie podoba, to działąją poprawnie i nie ważą za wiele.
Więc jesli ktos moze kupic sobie po znizkach wydech tytanowy za cene 10-20tys, to jest to najlepsza opcja i nie droga dodam w stosunku do technologii!
Awatar użytkownika
quadysz

Post autor: quadysz »

Bieniek pisze:Na pewno nie mg. Ale fakt szybko padł.
a to sry
Bieniek

Post autor: Bieniek »

quadysz pisze:
Bieniek pisze:Na pewno nie mg. Ale fakt szybko padł.
a to sry
To chyba rm motors było.
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Rm motors
Awatar użytkownika
buba

Bartek zasadnicze pytanie co chcesz uzyskac od wydechu? Jakosc dzwieku? Podniesc cene auta przy odsprzedazy?
bartek75

Post autor: bartek75 »

Rychu wiesz jak to ze mną. Aut okazyjnych i tanich nie kupuję nigdy. Ma być sztos i tyle. A to wiadomo kosztuje więcej niż średnia rynkowa. I wiem też że jak RS to i to auto sprzedam nawet bez ogłoszenia i nie potrzebuję na tym zarabiać. Wracając do tematu od wydechu oczekuję jakości wykonania oraz dźwięku.
Awatar użytkownika
tyrkal

Post autor: tyrkal »

Do jakiego samochodu konkretnie? Jesli pisałeś wcześniej to sory ale nie zauważylem..
Masta_J
Kontakt:

Post autor: Masta_J »

Chyba do tego co ma w profilu.
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
Awatar użytkownika
buba

To spokojnie znajdziesz tansze opcje rownie dobre przy ktorych nie zaplacisz x2 za laserowy grawer na koncowkach
ODPOWIEDZ