Lukas1976 pisze:... i jeszcze szybkie pytanko...
czy da radę zamontować zaciski Brembo 18zl/zr na fabryczne tarcze z RS4 B5,
czy trzeba inne tarcze?
NIE
trzeba :
- ściąć tarcze RS4 na 352mm
- ściąc uszy zacisku o 4-5mm
ale po takim zabiegu mam hamulce duzo lepszy niż założymy tarcze 345x32mm
pełne ciężkie tarcze 345x32mm vs dwuczęściowe lekkie tarcze 352x32mm i do tego w wersji wierconej
quattrobokiem, pod te zaciski to 330 tarcze.Dodatkowo musisz zakupic przewody w stalowym oplocie,specjalne sruby do zaciskow.Ponadto musisz oddac zaciski do tokarza zeby Ci zdjal troszke z uszu zacisku.
Pytanie do specjalistów, zaciski Brembo ZR/L 18 są w Porsche z przodu koła, a u nas w Audi z tyłu, więc trzeba przemieniać miejscami odpowietrzniki z "rurkami" aby nie tracić siły hamowania tak? A jakby zamienić miejscami zaciski? Lewy na prawy a prawy na lewy? Wydaje mi się że są identyczne, więc chyba by się to sprawdziło? A odpowietrzniki z rurkami by się zgadzały. W przypadku zamiany miejsc z lewej na prawo i z prawej na lewo pierwsze tłoczki to będą te największe, czy tak ma być prawidłowo? Czy pierwszy ma być najmniejszy?
Miki356 pisze:Pytanie do specjalistów, zaciski Brembo ZR/L 18 są w Porsche z przodu koła, a u nas w Audi z tyłu, więc trzeba przemieniać miejscami odpowietrzniki z "rurkami" aby nie tracić siły hamowania tak? A jakby zamienić miejscami zaciski? Lewy na prawy a prawy na lewy? Wydaje mi się że są identyczne, więc chyba by się to sprawdziło? A odpowietrzniki z rurkami by się zgadzały. W przypadku zamiany miejsc z lewej na prawo i z prawej na lewo pierwsze tłoczki to będą te największe, czy tak ma być prawidłowo? Czy pierwszy ma być najmniejszy?