Co do esy z tematu,masz racje niech zostaje jak najbardziej w serii i służy do codziennej jazdy,w koncu do tego zostala stworzona,osiagi ok,pakowne auto z charakterem ,jak zacznie sie grubiej modzic to tylko jako drugie auto
16vg60 pisze:
Co do esy z tematu,masz racje niech zostaje jak najbardziej w serii i służy do codziennej jazdy,w koncu do tego zostala stworzona,osiagi ok,pakowne auto z charakterem ,jak zacznie sie grubiej modzic to tylko jako drugie auto
Niech sie sprawuje
Dzięki;)
Już szukam części na wymianę. W nowym roku pójdą zdjęcia.
alevius pisze:Potem kupię jakiś daily a ten będzie na weekend dla przyjemności. Szkoda mi nabijać kilometry. A3 robiłem 20-30kkm rocznie.
Nabijaj puki możesz i czerp z tego przyjemności ile wlezie, bo Twoje dzieci już nie będą mogły.
A za te 50 - 100 tyś km na blacie mniej życia sobie też nie ułożysz.
alevius pisze:Potem kupię jakiś daily a ten będzie na weekend dla przyjemności. Szkoda mi nabijać kilometry. A3 robiłem 20-30kkm rocznie.
Nabijaj puki możesz i czerp z tego przyjemności ile wlezie, bo Twoje dzieci już nie będą mogły.
A za te 50 - 100 tyś km na blacie mniej życia sobie też nie ułożysz.
Pod kocem trzymać to bezsens ale nabijanie po 500km jadąc w jedną stronę również jest bezcelowe.
W weekend nie mogłem wytrzymać i poszedłem w bezcelową przejażdżkę. Tyle frajdy, aż szok;D
[ Dodano: 2018-12-18, 08:15 ]
Co sądzicie o zawieszeniu gwintowanym MTS technik?
Do S4 b5 będą pod koniec stycznia i w porozumieniu z kumplem rozważam je.
Macie jakieś opinie?
AP spoko, ale to taki raczej komfortowy gwincik do lekkich obniżeń. Dla mnie trochę za mało sztywny był jeśli hchodzi o "bujanie". Ale za taką kasę jak kosztuje jest super i tak czy inaczej wyraźnie lepiej jak na serii.
MTS technik to chyba najslabsze co moze byc...juz lepiej sprężyny eibach,pod kocem nie ma co trzymac,z tego co pamietam jak atom kupowal to nie byl rodzynek :)
GAVI's pisze:Poco gwint? bilstein b8 + eibach i auto idzie jak po szynach -nie podskakuje , przód nie nurkuje i zestaw jest dedykowany pod avanta i sedan
I cena nie zabija.
MTS technik to chyba najslabsze co moze byc...juz lepiej sprężyny eibach,pod kocem nie ma co trzymac,z tego co pamietam jak atom kupowal to nie byl rodzynek :)
Najważniejsze że śmiga i dużo porobione. Cześć wizualną ogarnę do wiosny i będzie malina;)
Tak jak wszyscy wyżej:
- MTS niestety tylko jeśli koniecznie musi być gwint, a nie stać na coś innego.
- AP w przedziale cenowym do 3 tyś zł jest jak najbardziej zajebisty i może nawet najlepszym gwintem
- AP jest tako jakby gwintem trochę w kierunku komfortu, więc przy mocno dynamicznej jeździe potrafi przechylić autem bardziej niż na czymś konkurencyjnym. Mimo to moim zdaniem najlepszy w swojej klasie cenowej.
- Amortyzatory Bilstein (nie gwintowane) ze sprężynami Eibacha to mistrzowski komplet jeśli chodzi o cena/jakość. Jeśli ktoś nie chce stancować samochodu to uważam, że taki komplet jest lepszy od każdego gwintu z niższej pół.