S4 B5 Atomowy Ciągnik

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
atom1

Post autor: atom1 »

wrr dzisiaj nic nie zrobilem, zawiozlem zderzak tylko do klejenia, z maglem kicha, powiedzieli ze takiego trupa dawno nie widzieli i nie ma co tam regenerowac, zaproponowali swoj ...za 8 pak ;( co zrobic taka pasja :mrgreen:

edit na dzis

walentyknowa sobote spedzilem z Ciągnikiem, udało sie doprowadzic praktycznie wszystko do ladu co mi brakowalo :-))

5 godzin na srodek, czyszczenie tapicerki, sprzatanie mycie dywanow itp, (fotel kierowcy nieruszany bo idzie do kompleksowej naprawy, skora jest ladna i daje rade, takze nie wiem czemu ten kierowcy taki zmarnowany :( )
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

zaslepki na radio tez juz mam ale musze tam jeszcze popatrzec bo jakos slabo to spasowane jak ktos nieudolnie obklejal karbonem srodkowy kokpit, docelowo chce zlikwidowac tą "błazerie" i dac karbon na boczki i caly przod

doszedl w koncu magiel w piatek wieczorem, jest gwarancja ale w niej takie "obwarowania" ze co by sie nie stalo to i tak nie do uznania :mrgreen: , robilem w CRM LUBLIN, co do jakosci to sie okaze, co do terminow to nie polecam, miala byc na nastepny dzien, wyszlo 3 dniowe opoznienie, bo ciagle czegos nie mieli a zarzekali sie ze maja wszystkie czesci od reki..
Obrazek

po wymianie magla czas na geo (zderzak ciagle sie klei)
Obrazek
Obrazek

tyl wyszedl na igle mimo jakiejs tam przygody w lewy blotnik, przod pol stopnia odchylki na kącie ale dopuszczam :D

super buczący wydech za milion milionow wylecial :!: , udalo sie kupic od kolegi MadMax seryjny wydech, po czyszczeniu i pomalowaniu mam nadzieje ze jeszcze ze 2 lata pojezdzi, pytanie tylko czy moje 320 wykresowych koni na nim nie ucieknie?!

jest znacznie ciszej ale dzwiek jakby jajka jej ucieli :D
Obrazek
przy okazji zmienilem 2 zlaczki elastyczne bo juz nie mialy tej otoczki z drutu i zaraz by padly
Obrazek
to juz znacie ale mnie ciesza te ladne koncowki :-)
Obrazek

Obrazek
brakuje mi tego wieszaka w budzie? moglby ktos zrobic foto jak ma wygladac? ogolnie to cos sobie dorobie ale moglbym podejrzec:D?

takze mechanike uwazam za zakonczona :-)) padl xenon myslalem ze zarnik ale...zmienilem i dalej lipa :( trzeba diagnozowac moze przpetwornica padla ;/
jerzyk

Post autor: jerzyk »

Nice !;) fotel pasażera na zdjęciu jest wyczyszczony ?
Awatar użytkownika
emay

Post autor: emay »

Zrób remap bo jeśli tamten wydech był na przelotowych tłumikach, to teraz może być problem.
Awatar użytkownika
atom1

bede musial cos z tym zrobic pewnie, tam nic nie bylo te strumienice co sa a potem jedna rura wielka i na koncu ten sportec - takze puzon byl nie z tej ziemi, ten wydech przyjmie te 320 koni ? (nawet jakby ich teraz nie bylo) do ilu starcza

i kolejna sprawa, nie mam tej srodkowej oslony na silniku gdzie jest napis V6 i teraz nie wiem czy ona mi nie pasuje prezz to ze jest zlaczka sylikonowa i mapsensor wyzej czy poprostu jest jej brak..?
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

atom1 pisze:bede musial cos z tym zrobic pewnie, tam nic nie bylo te strumienice co sa a potem jedna rura wielka i na koncu ten sportec - takze puzon byl nie z tej ziemi, ten wydech przyjmie te 320 koni ? (nawet jakby ich teraz nie bylo) do ilu starcza

i kolejna sprawa, nie mam tej srodkowej oslony na silniku gdzie jest napis V6 i teraz nie wiem czy ona mi nie pasuje prezz to ze jest zlaczka sylikonowa i mapsensor wyzej czy poprostu jest jej brak..?
320 km to seria wydech przyjmie.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Awatar użytkownika
atom1

Obrazek
Obrazek

to normalne mocowanie mapa? wejdzie ta oslona czy nie :-)) bo nie wiem czy jej szukac

edit
http://allegro.pl/oslona-pokrywa-silnik ... 52587.html z tego cos gosc pisze na aukcji to zmienione ma to samo czyli nie podejdize ;-)?

kolejny UP

odebralem zderzak z łukowa, POLECAM firme Kołodziej, robia cuda z niemozliwego, odpicowali zderzak nieziemsko i cena za usluge rowniez super
Obrazek
Obrazek
Obrazek

wybebeszylem tez fotel, udalo sie kupic oparcie tylne i jedzie calosc do tapicera ma odzyskiwac towar i zregenerowac fotel na igle razem z podlokietnikiem :-)) aktualnie czekam na paczke z oparciem...

woz wyladowal u lakiernika :-)) po zdjeciu tylnego zderzaka potwierdzila sie przygoda w lewy tylny blotnik, ale w miare jest to zrobione i nie ma rudej :-))) moze jeszcze cykne foto

do tego przymierzam sie do sprzedazy tlumika sportec
Obrazek
ale nigdzie nie moge namierzyc ile to moze kosztowac
jerzyk

Post autor: jerzyk »

Pytaj Sida :-P on chyba wie ile każda część jest warta do tych samochodów :mrgreen: :-D
Awatar użytkownika
atom1

tłumok wisi na aledrogo zobaczymy czy sie sprzeda bo lakierowanie juz sie konczy, dzisiaj bylem i wsio juz w podkladzie :-))) pol auta bedzie chlapane

zderzak przod= po klejeniu, zaslepki spryskow nowki, kratki cale, halogenow brak
Obrazek

tylny zderzak mial spekany lakier jakby ktos tylem dojechal..., przy okazji wpadl hak westfalii jako ze ma byc ciagnik :shock:
Obrazek

taka biedna stoi
Obrazek

maska miala z 10 odpryskow... i kazali lakierowac cala bo srebrnego sie nie wycieniuje ;(
Obrazek

z klapy schodzil bezbarwny.. no to sru cała
Obrazek

tu "byli" dwa parchy pileczki pinpongowej :-)
Obrazek

tu ktos zle ulepil ten blotnik to trzeba bylo dorobic to co brakowalo :mrgreen:
Obrazek

no i tak to,,, teraz to juz nikt nie kupi tego wozu bo caly malowany ;D ale ja nie moge sie doczekac jak juz bedzie piekna :D :oops:

fotel tez pojechal do obszycia takze zostala mi juz tylko rejestracja i zrobic wyswietlacz FIS, ale to mam nadzieje ze po lakierze a zanim fotel wroci to go wysle i zobaczymy co wymodza bo chyba samemu jednak nie jest to takie proste zmienic
Awatar użytkownika
vwmariusz

Post autor: vwmariusz »

atom1 co do wyswietlaczy to polecam Aceef :) zrobią Ci Twoj oryginał i to za nie duze pieniadze :) Łap link do strony :)
http://www.aceef.pl/ :mrgreen:
??
Awatar użytkownika
atom1

dzwonilem tam dzisiaj, w moim przypadki ze na poczatku jest OK a potem po nagrzaniu ginie calkiem tylko wymiana na nowy, oczywiscie chinski bo kazdy na tym robi no i cena 350 zeta wiec tak jak ogolnie sie plasuje na allegro, caly czas mysle zeby zrobic to we wlasnym zakresie ale problem jest z ta pasta do odklejania lutow czy cus :-))) koleszka elektronik mnie uswiadamial ale na 1 raz to nie jest takie latwe
Awatar użytkownika
Lazer

Post autor: Lazer »

Ja robilem 1 raz i dziala ale komus bym sie nie podjal ;)

Btw. za miesiac bede mial nastepne wyświetlacze i kumpel z pracy ktory jest elektronikiem mowi, ze moze lutowac, wiec będzie opcja z wymiana :)
Audi S4 2.7TT
VW Passat 3BG AVF
SUZUKI Bandit 1200N
Awatar użytkownika
atom1

no to ogarniaj, ja odpuszcze w takim razie :))

[ Dodano: 2016-02-24, 20:15 ]
Obrazek

kolega mi podeslal do czego nadaje sie ałdi :D, w sumie do mojego tematu pasuje jak ulał typowy ciągnik

[ Dodano: 2016-02-29, 22:38 ]
wyszedl post pod postem ale co zrobic jak moj temat taki zwyczajny... i nijaki

ciagnik odebrany z lakieru, wyszlo niezle moim zdaniem :-)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

fotel i podlokietnik wrocil z regeneracji, wyszlo meeeeeeega! ten pasazera byl OK, a teraz wyglada jak szmatławiec, takze polecam CHROBRY GARAGE z nowego targu
Obrazek
Obrazek
Obrazek

no i jako ze to ciagnik to haczyk jest, org westfalia, za 200 zeta wyhaczylem z przesylka, gosc dorzucil cala wiazke z modulem, o dziwo nic nie poucinal takze moment podlaczylem, niestety mocowanie zderzaka do haka to masakra ile musialem sie napilowac zeby to jakos spasowac, na org mocowania duzo lepiej pasowal i ladnie dalo sie go przesuwać a tu kicha
Obrazek

i bez haczyka, fajnie ze nic nie widac :-)
Obrazek

Dzisiaj udało sie zarejestrować, za oc mnie skasowali prawie 600 zeta :( tyle jeszcze nigdy nie placilem, ale teraz te podwyzki i nawet moc biora pod uwage

suma sumarum mysle ze woz jest gotowy do przemierzania kilometrow, zostaly jakies tam braki pierdoly ktore sobie z czasem ogarne

calosc zamknela sie w sumie nieco mniejszej niz 19 koła takze mimo ze tanie to i tak dobilo do stanu polowy allegro- do ktorych i tak trzeba dolozyc ;/

podsumowujac
zakup
obsluga olejowa
regeneracja magla
toczenie tarcz+ nowe kloce
malowanie + naprawa zderzaka
regeneracja fotela
sprzatanie itp
nowy stary wydech

+ sporo mojej pracy ktorej nie licze, teraz w koncu moge sie pocieszyc i zobaczyc co ten woz potrafi
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

Zrób jakies foto z tyłu od odlu ile musiales wyciać zderzaka pod hak. Z gory dzieki. pozdrowki
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Awatar użytkownika
atom1

ok 5 cm i z 20-30 cm dlugosci
Obrazek

bedzie pogoda to sie cyknie jakies lepsze fotki, teraz ciagle deszcze niespokojne

mysle co z tym tylem robic :-)) czy lepic jakies znaczki czy odpuscic, poki co na gladko mi sie podoba i wyglada prawie jak tdi
nitro20

Post autor: nitro20 »

No i super, sporo pracy włożone od początku i teraz można śmigać. Niech się sprawuje 😊.
ODPOWIEDZ