Układy wydechowe do 2.7 biturbo

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

Papol musze zanim Dziecie przyjdzie na swiat bo pozniej nie bedzie opcji ;-)
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

Jachyr pisze:Papol musze zanim Dziecie przyjdzie na swiat bo pozniej nie bedzie opcji ;-)
Brawo... czekamy..
Grondzi

Post autor: Grondzi »

[ Dodano: 2016-02-04, 00:19 ]
Grondzi pisze:Dawno cos pisalem to i ja napisze,DP chinole i dwa male tlumniki zamiast katow tez chinole a koncowe dwa z rs4 i jest elegancko jak na 400+ jest dobra alternatywa bo jest cichy przy normalnej jezdzie,tez mialem zalozony caly wydech chinola i jak dla mnie tez bylo za glosno.jak wrzuce na yutuba filmik dzwieku wydechu to dam link to zobaczycie sobie,dzwiek jest naprawde okay
Awatar użytkownika
Jachyr

Grondzi pisze:[ Dodano: 2016-02-04, 00:19 ]
Grondzi pisze:Dawno cos pisalem to i ja napisze,DP chinole i dwa male tlumniki zamiast katow tez chinole a koncowe dwa z rs4 i jest elegancko jak na 400+ jest dobra alternatywa bo jest cichy przy normalnej jezdzie,tez mialem zalozony caly wydech chinola i jak dla mnie tez bylo za glosno.jak wrzuce na yutuba filmik dzwieku wydechu to dam link to zobaczycie sobie,dzwiek jest naprawde okay
Grondzi Ty zyjesz?! :mrgreen:
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

To i ja cos dodam. 2,5 roku jezdze i jestem zadowolony. Nic sie nie rozpada, spawy trzymaja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

https://youtu.be/0cCnM5oqypg
https://youtu.be/vap9Co_vLUE
https://youtu.be/hHT4LM7c5LE
https://youtu.be/mjHRK9ymI6g
timon_86

Post autor: timon_86 »

Buba to wydech wyspawany w Eltecu?

Rozumiem że gentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają...ale sporym dodatkiem do tego tematu były by kwoty o ile nie jest to komuś kwestia zbyt osobista/delikatna. Łatwiej można by się było połapać w relacjach jakość+/-cena
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Nie. Grzesiek tlumiki robil a ja sam spawalem
Awatar użytkownika
pawelosinski83

Post autor: pawelosinski83 »

eeeee też chcę taką małą puchę tylną, czemu mam taką wielką :evil:
Grondzi

Post autor: Grondzi »

Jachyr pisze:
Grondzi pisze:[ Dodano: 2016-02-04, 00:19 ]
Grondzi Ty zyjesz?! :mrgreen:
Brak czasu ostatnio u mnie...hehe ale na spocie się pewnie zobaczymy tylko nie wiem czy będę jeszcze esa hehe
Awatar użytkownika
tyrkal

Post autor: tyrkal »

pawelosinski83 pisze:eeeee też chcę taką małą puchę tylną, czemu mam taką wielką :evil:
To jest 2,5" wiec tlumiki mogą być mniejsze :)

[ Dodano: 2016-02-05, 11:05 ]
Jachyr pisze:
sid pisze: zi o opcje cały wydech z kwasa i końcowy seryjny:[/b]

- to jesli z 2.5" - bedzie znośnie ale dzwiek bedzie dziwny, pierdzący itp;
- z tego co kojarze tłumik środkowy seryjny w s4 b5 jest przelotowy;
- jesli zrobisz na 3" i zostawisz seryjny końcowy to na 100% bedzie za głośno bo ileś lat temu z takim setupem kupiłem swoją pierszą s4, a dzwięk był masakryczny.
Zrobie podobnie jak napisaleś bo o ile sie nie myle to chinol ma 2,5'?? Zostawie tył serie i zobacze jak bedzie z k04 i kilkoma pierdołami. Podziekować
Niema za co ale nie polaczysz chinola z ori wydechem, bo chinola ma 2x2.5" a seryjny ma 1x 2,5". Pod k04 zrób nowe dp, połącz z reszta seryjna i sprawdź czy będzie ok :) ps seryjny koncowy trochę trzyma osiągi 400+
Awatar użytkownika
pawelosinski83

tyrkal pisze: To jest 2,5" wiec tlumiki mogą być mniejsze :)
OK, a to buba musi mieć już w ogóle ciiiicho strasznie :-D
Awatar użytkownika
Jachyr

tyrkal pisze:
pawelosinski83 pisze:eeeee też chcę taką małą puchę tylną, czemu mam taką wielką :evil:
To jest 2,5" wiec tlumiki mogą być mniejsze :)

[ Dodano: 2016-02-05, 11:05 ]
Jachyr pisze:
sid pisze: zi o opcje cały wydech z kwasa i końcowy seryjny:[/b]

- to jesli z 2.5" - bedzie znośnie ale dzwiek bedzie dziwny, pierdzący itp;
- z tego co kojarze tłumik środkowy seryjny w s4 b5 jest przelotowy;
- jesli zrobisz na 3" i zostawisz seryjny końcowy to na 100% bedzie za głośno bo ileś lat temu z takim setupem kupiłem swoją pierszą s4, a dzwięk był masakryczny.
Zrobie podobnie jak napisaleś bo o ile sie nie myle to chinol ma 2,5'?? Zostawie tył serie i zobacze jak bedzie z k04 i kilkoma pierdołami. Podziekować
Niema za co ale nie polaczysz chinola z ori wydechem, bo chinola ma 2x2.5" a seryjny ma 1x 2,5". Pod k04 zrób nowe dp, połącz z reszta seryjna i sprawdź czy będzie ok :) ps seryjny koncowy trochę trzyma osiągi 400+
Dp jest nowy tez chinol za nim beda siatki aby moglo to pracowac i cala reszta do ostatniego tlumika jest nowa czeka w kartonach. Chyba że mogł byś zrobić coś na ostatnia puche?? Jak pisalem nie ma być jak na serii i może być glosniej ale nie ma urywac glowy z kregoslupem :-)
Awatar użytkownika
pawelosinski83

Jachyr pisze:Jak pisalem nie ma być jak na serii i może być glosniej ale nie ma urywac glowy z kregoslupem :-)
kuuuwa jakbym czytal swojego maila do tyrkala :-D

Jeszcze 1 fotka.
tak pucha wygląda od dupy strony:
trochę bardziej płaska by mogła być...
wyżej nie podejdzie, bo podłużnica, a dołem może być mały kłopocik jak krawężnik wyższy będzie...

Obrazek
timon_86

Post autor: timon_86 »

Kiedyś właśnie wyrwalem dosłownie caly uklad zachaczajac nim o krawężnik. Ruszając poczułem opór ale na poczatku myslalem ze to automat zamula a ze byla to trzy litrowa honda to poszedl tylko strzal i pół Wilna uslyszalo o moim problemie ;-) przejebany motyw z odstajacą puchą....sory za offtopic ale musiałem to z siebie wyrzucić ;-)
Awatar użytkownika
tyrkal

Post autor: tyrkal »

Jachyr pisze:Dp jest nowy tez chinol za nim beda siatki aby moglo to pracowac i cala reszta do ostatniego tlumika jest nowa czeka w kartonach. Chyba że mogł byś zrobić coś na ostatnia puche?? Jak pisalem nie ma być jak na serii i może być glosniej ale nie ma urywac glowy z kregoslupem :-)

Załóż to co kupiłes i daj znac czy chcesz troszke ciszej czy nie da sie jezdzic i zebym cos doradzil :)

[ Dodano: 2016-02-08, 09:12 ]
pawelosinski83 pisze:trochę bardziej płaska by mogła być...
wyżej nie podejdzie, bo podłużnica, a dołem może być mały kłopocik jak krawężnik wyższy będzie...
U mnie w rs jest na równo z dołem obudowy kola zapasowego, byc moze w rs tlumik jest bardziej z boku? nastepny bedzie niższy a puszka środkowa wieksza, co załatwi sprawe :)
ODPOWIEDZ