Ja jeżdżę na przodzie z RS4 a tył seria przedlift i nic niepokojącego nie zauważyłem.Lukas1976 pisze:Na szybko zamontuję przód od Rs4 b5...
Czy mogę narazie zostawić tył przedliftowy, czy powinienem i tył od razu zminiać bo będzie np. za słaby w stosunku do przodu?
Hamulce do S4 B5
Pod seryjnego avusa to polece jednak te moje patenty na 360mm. Pod jak pisal autor et 35 i taka felge nidyrydy bo za mocno wypchnie kolo. Pod serie avusa wiekszego/skuteczniejszego hamulca jak to moje chyba nie znajdziesz :)
viewtopic.php?t=5951
viewtopic.php?t=5951

A jak z prowadzeniem auta po poszerzeniu przodu o 13mm? Nie trzeba poszerzać od razu też tyłu? Pytam bo dawno temu w zupełnie innym samochodzie (scirocco) poszerzyłem tylko tył i samochód stał się nerwowy w prowadzeniu. Druga sprawa: czy przy seryjnych avusach i gwincie takie poszerzenie skutkuje obcieraniem opony o nadkole?
Tyl bedzie idealnie mam u siebie 13mm dystansu z tyłu. Przod bedzie wystawal i to sporo podg gwint nie podejdzie.Warmooz pisze:A jak z prowadzeniem auta po poszerzeniu przodu o 13mm? Nie trzeba poszerzać od razu też tyłu? Pytam bo dawno temu w zupełnie innym samochodzie (scirocco) poszerzyłem tylko tył i samochód stał się nerwowy w prowadzeniu. Druga sprawa: czy przy seryjnych avusach i gwincie takie poszerzenie skutkuje obcieraniem opony o nadkole?
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
jachyr nieprawda . 13 mm z przodu bedzie wystawac? Generalnie sety ktore wyszly odemnie byly od razu z dystansami na tyl wysylane zeby auto wygladalo dobrze.
Felga z S6 ma et 35 ALE dodatkowo 0,5" wiecej szerokosci. ja uwazam ze nie bedzie wystawac a czy bedzie trzec to zalezy jak nisko chcesz opuscic auto i jakie masz opony.
Felga z S6 ma et 35 ALE dodatkowo 0,5" wiecej szerokosci. ja uwazam ze nie bedzie wystawac a czy bedzie trzec to zalezy jak nisko chcesz opuscic auto i jakie masz opony.

Nosb mowie o Avusie z S4 nie S6. Na 100 bedzie elekko wystawac moze na seri zawiasie bylo by ok ale na gwincie bedzie tarlo. Napisalem jakie mam dystanse i robilem przymiarke tez z przodu tej 13mm i wystawalo kolo po za błotnik.nosb pisze:jachyr nieprawda . 13 mm z przodu bedzie wystawac? Generalnie sety ktore wyszly odemnie byly od razu z dystansami na tyl wysylane zeby auto wygladalo dobrze.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
To ja nie wiem moze mam inna eseskalarx pisze:Zanim kupiłem fele z S6, miałem dystans 12mm w ori avusie. Było idealnie i nic nie obcierało ale zawias seria.
A fela S6 na gwincie i bardzo lekkiej glebie czsami przy "szybkim progu" trochę zaszumi.

Przeczytaj kilka poprzednich postow bo chyba nie w temacie.. Kola juz dawno zmienione itd ale nie o moj woz tu chodzi wiec wrocmy do tematu i napisalem wyzej jak to u mnie wyglada obecnie.rwtnt pisze:No to teraz obniż tą serię o 4-5cm i zobaczysz jak będzie tarło z przodu :)