problem z esp

Moderatorzy: buba, Mod-Team

syybin

Post autor: syybin »

Panowie prawdopodobnie znam rozwiązanie tej przyczyny, ale wszystko dokładnie opisze być może jutro badź w sobote ponieważ jutro czeka mnie zmiana rozrządu, a podejrzewam że samochód zasysa lewe powietrze przez oringi na wtryskach ponieważ na jałowym biegu coś syczy i koło wtrysków jest mokro. robilismy eksperyment polegający na wlaniu cieczy dookoła wtrysków i w ciągu sekund została zassana do środka, i nastąpiła chwilowa cisza, nie było tego syczenia jakby jakiś wąż od podciśnienia był dziurawy. pozdrawiam
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Tylko teraz jaka jest zależność pomiędzy lewym powietrzem a konktolką esp?
Awatar użytkownika
pietro5

Post autor: pietro5 »

wlasnie :-P
syybin

też sie zastanawiam ale dziś będę miał wymienione oringi wtrysków więc sie okaże czy jest poprawa.
aw69

Post autor: aw69 »

nie no.... :mrgreen: Ale sprawdzaj, może akurat jakiś cud ! :mrgreen:

bolo gubienie trakcje w suchy letni dzień przy 140 km/h ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Post autor: Flyer »

aw69 pisze:nie no.... :mrgreen: Ale sprawdzaj, może akurat jakiś cud ! :mrgreen:
poruszy przy okazji pare kabli i moze stac sie cud :-P
syybin

witam ponownie. problem ciągle nie rozwiązany, została wymieniona przepływka sprawdzone kompem czujniki na kołach wszystkie idealnie pokazują jednakową prędkość.a s4 ciągle traci moc jakby coś hamowało i świeci sie ta kontrolka trakcji.
Awatar użytkownika
buba

pozostaje dalej szukanie
syybin

no tak tylko juz nie wiem gdzie szukać? czy może to być sterownik przy pompie ABS?
może by tak wypiąć wtyczke?
Awatar użytkownika
buba

Podmien sterownik esp na przyklad
syybin

sterownik podmieniony i nic:( dalej to samo
Awatar użytkownika
buba

Może się powtarzam ale ja bym sprawdził te koronki i czujniki abs. Jak i tak nie masz żadnego pomysłu to co ci szkodzi
syybin

brak mocy

BUBA koronki i czujniki sprawdzone oraz wymienione. a czy to przypadkiem nie cewka? jedna z 6 garów. czy jest to możliwe ze przez to zaświecała by sie trakcja?
Awatar użytkownika
kamilo

Post autor: kamilo »

Miałem kiedyś podobny problem w s3 - auto chwilami traciło moc, praktycznie nie reagowało na pedał gazu.. Winowajcą okazał się czujnik świateł stopu/wciśniętego pedału hamulca (nie wiem jak w s4 ale w s3 na wciśniętym podczas jazdy pedale hamulca możesz trzymać gaz opór a obroty i tak nie wzrosną).
aw69

Post autor: aw69 »

tylko tutaj to deko innaczej wygląda.....auto przyspiesza ale tak jakby non stop po lodzie, z włączonym ESP, kontrolka miga jak pojebana i auto jedzie jakby w poślizgu. Mozesz sprawdzić switch pod pedałem hamulca on jest 2 biegunowy. najlepiej będzie to widać pod VCDS'em ale nie pamietam dokładnie który kanale. przy wciśnięciu pedału hamulca powinny pojawiać się w dwóch polach "jedynki" jak pedał jest puszczony to 0, być moze switch jest uszkodzony. (aczkolwiek myśle ze to nie będzie to) Czytalem gdzies na zachodnich forach i same spekulacje i pomysły jak u nas podają, ale nie doczytalem nigdzie zeby ktoś uporał się z tym problemem i prosto zwięźle podał czego to jest wina. Temat ogólnie ciekawy i też bardzo mnie interesuje.
Obrazek
ODPOWIEDZ