Audi S4 B5 z Nitro

Moderatorzy: buba, Mod-Team

aw69

Post autor: aw69 »

Właściciel mówi ze nie ma problemów
Właściciel nie musi....Wystarczy że widze że ECU ma problem po ruszeniu ogniem ze strzałem z nitro i ja juz wiem ze coś jest nie teges. Drifterzy i ich auta to inna para kaloszy.
Osobiście dla mnie nie ważne czym jest napędzane ważne jak jeździ.
No a co masz mówić jak jeździsz na K03 ? Ja wiem ze instalka nitro to tania alternatywa. Ale nie jest to wcale jakaś mega zajebista rzecz. Bo ja wole mieć stałą moc i unikać sytuacji typu "sorki, ja juz nie jeżdze bo mi się gaz skończył"
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

Dlatego kazdy lubi co innego. Dla jednego odpowiednia alternatywa na uzyskanie mocy jest nitro(chwilowy zastrzyk mocy) a dla drugiego dobry osprzet tego co pod maska. Sa gusta i gusciki a o tym podobno sie nie dyskutuje... dla mnie osobiscie lepiej jest tak jak aw69 napisal stale odczucie mocy niz chwilowy strzal.. Dlatego na wiosne modzenie, modzenie i jeszcze raz modzenie... :mrgreen: :mrgreen:
kurpiu

Post autor: kurpiu »

Pewnie ze modzic to ja tez bede:) Ale jak komus moc ciagle nie jest potrzebna to nitro jest odpowiednia alternatywa a auto jezdzi wtedy znacznie lepiej.
sportmile

Post autor: sportmile »

Co do instalacji to chyba jestem jedna z osob ktora moze najwiecej powiedziec w temacie . Osobiscie dla mnie glupota jest zakladac do seryjnej s4 instalacje , za ta kase naprawde lepiej zainwestowac w k04 . Gaz wcale tak tanio nie wychodzi a uzytkowanie bywa niestety czesto uporczywe ze wzgledu na awarie samej instalacji oraz czystosc sprzedawanego gazu . Nitrem to my sie wspieramy gdy mamy auto typu rb25 z moca 650 koni na kolach i chcemy miec dodatkowe 75 km jak tor tego wymaga albo do spoola sprezarki . Jesli chodzi o tt z filmu to byl akurat bardzo zly przyklad i zeby nikogo nie urazic to nie bede komentowal jak zalozona jest i jak dziala tam instalacja .
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
kurpiu

Sportmile po części masz rację. Ale koszt kupna k04 z programem jest znacznie większą niż system. Kilo azotu u mnie kosztuje 60zl dla stałych klientów jest inna cena. A duzo zależy od sposobu zamontowania systemu. Mi moc "seryjnego" silnika na codzień wystarcza nitro jest dla zabawy. Pozatym niechciałem dyskutować co jest lepsze i pokazywać wad turbo nitro czy kompresora, chciałem pokazać jak jedzie auto z nitro.

Druga sprawa skoro piszesz ze dla Ciebie glupota jest montowanie nitro do "seryjnego" silnika to powiedz mi co to jest. Ladujesz w siilnik dla przykladu 20tys fajnie jezdzi i wogole. Ja wladuje 5tys i na linij mety te dwa auta dojezdzaja w tym samym czasie.I awaryjnosc tych aut wychodzi tak samo. Nasuwa sie pytanie co jest glupota.

Po za tym silnik AGB to nie jest 1.6 zeby mialo problem na codzien objechac lanosa. Lekko zdlubane ABG objedzie 90% aut poruszajacych sie na drogach a reszte spotykamy tylko na wyscigach. Takie jest moje zdanie. A ze komus niepasuje to nie moj problem.
Awatar użytkownika
Nikolas

Post autor: Nikolas »

Są zwolennicy chwilowej mocy, są zwolennicy stałej.

Po kilku przejazdach nie masz Juz tej mocy i dostajesz baty lub stoisz i palisz fajka oglądając upalanie innych.
W silnikach N/A - nitro jest czasem jedynym wyjściem na podniesienie mocy, w silnikach uturbionych nitro jest raczej zostawiane na grubsza mody dla zmniejszenie laga czy tez na konkretny strzał u góry.

W każdym razie był bym wkurwiony gdybym musiał sie bzykać tylko wtedy gdy mam naładowaną butle, a nie wtedy gdy tylko chce. :lol:
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

Nikolas pisze:W każdym razie był bym wkurwiony gdybym musiał sie bzykać tylko wtedy gdy mam naładowaną butle, a nie wtedy gdy tylko chce. :lol:

Nik trzeba wozić trzy butle i po problemie :lol:

Sportmile, mógłbyś rozwinąć stwierdzenie dotyczące tej instalacji co Kurpiu pokazał?? wielokrotnie czytałem że w S/RSce nitro może powodować więcej problemów niż efektu. Jak to rzeczywiście wygląda? te silniki znoszą dobrze nitro czy nie...?
kurpiu

LCQ podczas montaz u mnie systemu jak to kazdy robi mialem ogromne problemy z obrotami po strzale. Przepusnica mi wariowala blady jakies glupkowate wyskakiwaly. Ale po zrobieniu kilku rzeczy silnik zachowuje sie idealnie zero bledow.
ODPOWIEDZ