tiptronik w biturbo i mody :)
Dokladnie. Moj brat mial tipa w B5, po zmianie na manualna skrzynie, ktora ma podobne przelozenia auto odzylo i jezdzi odczuwalnie lepiej.
Ja kiedys sie cialem z rolki z identyczna B6 jak moja (jeszcze bylo 2.5TDI), znajomy mial tipa, ja manuala, zrobilismy kilka przejazdow i zawsze byla roznica na + dla mnie. W okolicach 200km/h to bylo juz kilka dlugosci auta. Oba auta seryjne i sprawne.
Ja kiedys sie cialem z rolki z identyczna B6 jak moja (jeszcze bylo 2.5TDI), znajomy mial tipa, ja manuala, zrobilismy kilka przejazdow i zawsze byla roznica na + dla mnie. W okolicach 200km/h to bylo juz kilka dlugosci auta. Oba auta seryjne i sprawne.
-
sebastian855
Koszt w zaleznosci gdzie kupisz czesci.
Potrzebujesz : skrzynie + kompletne sprzeglo , poloski przednie , wal napedowy , mechanizm zmiany biegow , pedaly hamulcowe , do tego wszystkie niezbedne rzeczy typu wysprzeglik , waz do niego , mieszek i galka drazka zmiany biegow . Byc moze tez ecu. Tyle z grubsza na szybko z glowy co pamietam .
Potrzebujesz : skrzynie + kompletne sprzeglo , poloski przednie , wal napedowy , mechanizm zmiany biegow , pedaly hamulcowe , do tego wszystkie niezbedne rzeczy typu wysprzeglik , waz do niego , mieszek i galka drazka zmiany biegow . Byc moze tez ecu. Tyle z grubsza na szybko z glowy co pamietam .

-
sebastian855
Do tego jeszcze dochodzi dyfer i tylne półośki i pompka sprzęgła.nosb pisze:Potrzebujesz : skrzynie + kompletne sprzeglo , poloski przednie , wal napedowy , mechanizm zmiany biegow , pedaly hamulcowe , do tego wszystkie niezbedne rzeczy typu wysprzeglik , waz do niego , mieszek i galka drazka zmiany biegow .
ECU może zostać ten co jest , tylko trzeba go przekodować.
A ceny to wiadomo w zależności co kupujesz i od kogo.
Dzisiaj może będę robił jazdę próbną
-
sebastian855
to super tylko pozazdroscicsebastian855 pisze:pietro5, Mnie to kosztowało około 3500-4000 same części.
[ Dodano: 2011-11-11, 08:57 ]
Już mam furę gotową, i w porównaniu do automatu to manual idzie znacznie lepiej
-
sebastian855
troche czasu mineło i pozwoliłem sobie zrobić Race Logiciem test skrzyni tiptronic vs. manual.
Proszę nie sugerować się czasami ale samym wykresem i miejscami w których ewidentnie widać jak manual przepina bieg i tiptronic.
Ponizej 2 wykresy:
Audi A6 2,7 biturbo i Audi S3 1,8 turbo manual
[ Dodano: 2012-06-05, 20:56 ]
tutaj jeszcze jeden wykresik 400 konne A6 tiptronic 2,7 biturbo:
100- 200 15.29 s

Proszę nie sugerować się czasami ale samym wykresem i miejscami w których ewidentnie widać jak manual przepina bieg i tiptronic.
Ponizej 2 wykresy:
Audi A6 2,7 biturbo i Audi S3 1,8 turbo manual
[ Dodano: 2012-06-05, 20:56 ]
tutaj jeszcze jeden wykresik 400 konne A6 tiptronic 2,7 biturbo:
100- 200 15.29 s