Kosi mówisz że tylko niut nam się liczy a co jest odpowiedzialne za przyspieszenie
s4 BY RADEK1985
-
kosiniak
wlasnie problem pojawia sie wtedy, kiedy ktos mowi oficjalnie ze musi miec wiecej mocy niz ja, pozniej wychodzi jak zwykle, czyli kupa i zaczynaja sie wpierdalac koledzy, czytaj. m.in. Ty! Czy jak ja robilem auto, to mowilem komus ze musi miec wiecej mocy niz tam ktos? nie wydaje mnie sie :) moze dlatego wyszla moc, a moze dlatego ze motor zdrowy?
a to ze moja eSka to gabinet, to akurat wie bardzo duzo osob, malo jest S4 w takim stanie :) Co ja na to poradze? mam pisac ze wygenerowala moc ale to jednak zlom?
- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
Spokój Panowie bo nie chcę tego czyścić, dodam coś od siebie o IC chinolu.
Z chinolami sytuacja wyglada tak : chinole można kupić w USA na ebay i są wysyłane z Azji i można kupić w Europie która bierze z UK.
Ja pierwszy chinol z USA miałem w Avancie i wypluło 430ps i w jetroniku narzekali na chinola, ten sam chinol bodajże zamontował Adaś Spormile w RS4 i wypluło 440ps i dalej ten sam problem.
Pózniej chinole pojawily sie w PL z UK i na tych chinolach stroiło większość ludzi w PL.
Wygląda na to iż te wysyłane z Azji są kopiami tych robionych pod zamówienie z UK.
Różnią siętym te z Azji że nei mają żadnych nr seryjnych.
ja w skorupie mam z UK z nr, no ale przy tem na zewnatrz 30 st byolo już kupa. radek ponoć ma IC zakryty w połowie co też ma swoje znaczenie.
Co do strojenia skorupy u mnie to stroiłem na 100 Shel i cały czas na takim paliwie jezdze od kilku lat. Nie używałem żadnych dodatków
Bolo na ile ustawiłeś wg przy turbo ? u mnie to miało cholerne znaczenie i różnica była 60ps !
Z chinolami sytuacja wyglada tak : chinole można kupić w USA na ebay i są wysyłane z Azji i można kupić w Europie która bierze z UK.
Ja pierwszy chinol z USA miałem w Avancie i wypluło 430ps i w jetroniku narzekali na chinola, ten sam chinol bodajże zamontował Adaś Spormile w RS4 i wypluło 440ps i dalej ten sam problem.
Pózniej chinole pojawily sie w PL z UK i na tych chinolach stroiło większość ludzi w PL.
Wygląda na to iż te wysyłane z Azji są kopiami tych robionych pod zamówienie z UK.
Różnią siętym te z Azji że nei mają żadnych nr seryjnych.
ja w skorupie mam z UK z nr, no ale przy tem na zewnatrz 30 st byolo już kupa. radek ponoć ma IC zakryty w połowie co też ma swoje znaczenie.
Co do strojenia skorupy u mnie to stroiłem na 100 Shel i cały czas na takim paliwie jezdze od kilku lat. Nie używałem żadnych dodatków
Bolo na ile ustawiłeś wg przy turbo ? u mnie to miało cholerne znaczenie i różnica była 60ps !
-
kosiniak
tez mam zakryty i nie mam problemowSID pisze:ja w skorupie mam z UK z nr, no ale przy tem na zewnatrz 30 st byolo już kupa. radek ponoć ma IC zakryty w połowie co też ma swoje znaczenie.
a Radek stroil na VP i dodatku, no chyba ze kolega klamal tak samo jak Bolo stroi swoje s4 zawsze :). Ja tez tak stroilem. Jak na 98 byloby 480ps to na 100 bylo by ponad 500ps i by sie nagle okazalo ze to nie wina IC. Po ce te sciemy dziwne?SID pisze:Co do strojenia skorupy u mnie to stroiłem na 100 Shel i cały czas na takim paliwie jezdze od kilku lat. Nie używałem żadnych dodatków
- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
może poprostu w aucie się coś popsuło nim zaczeło być strojone, pamiętam jak u Witka spadł nam łącznik i tego nie widzieliśmy do momentu aż zaczelismy szukać "w ciemno".
Łącznik w połowie spadnięty a dołądowanie właściwe było.
Bolo musi fure przeglądnąć a jak nic nie będzie to spróbować ze zmianą IC.
Ja tez mam w palnach zmiane IC w skorupie.
Łącznik w połowie spadnięty a dołądowanie właściwe było.
Bolo musi fure przeglądnąć a jak nic nie będzie to spróbować ze zmianą IC.
Ja tez mam w palnach zmiane IC w skorupie.
-
kosiniak
nie tylko mna, Bolem tez, twoj kolega zreszta Cie uprzedzil i powiedzial co zalales bo mu sie chwailies zapewne, nie wazne. Dla mnie mozesz miec i 600ps, nie ma to zadnego znaczenia. Niech wyjdzie tyle na ile pozwala setup. Ja to wogole myslalem ze zalales 95, bo przeciez nie masz cisnienia na moc.RADEK1985 pisze:tak tak kosiniak zalałem dodatku + v power musiałbym byc toba
-
Rafalek114
- Kontakt:
Strasznie wam sie nudzi widze
. Kosiniak daj troche czasu chlopakowi , niech wymieni cooler, jeszcze pare innych pierdol i zobaczymy co wyjdzie . Jak widac GTO nie mial cisnienia bo zrobil tyle ile sie w danej chwili dalo .... Wiec takie przepychanki nie potrzebne . Spina poszla jak by tu chodzilo o najmocniejsze 2,7bit w pl,a tu tylko set up na sprezarkach rs6