mi nie chodzilo o rozpetanie jakiejs wojny czy cos, ja tam nic do nikogo nie mam, tylko nie podoba mi sie zachowanie kosiniaka, bo z tego co czytam od kilku miesiecy to kazdemu chce dowalic i dosrac. mysli ze jego esa jest najlepsza i w ogole a kazda inna to zlom. z mojej strony koniec
wlasnie problem pojawia sie wtedy, kiedy ktos mowi oficjalnie ze musi miec wiecej mocy niz ja, pozniej wychodzi jak zwykle, czyli kupa i zaczynaja sie wpierdalac koledzy, czytaj. m.in. Ty! Czy jak ja robilem auto, to mowilem komus ze musi miec wiecej mocy niz tam ktos? nie wydaje mnie sie :) moze dlatego wyszla moc, a moze dlatego ze motor zdrowy? a to ze moja eSka to gabinet, to akurat wie bardzo duzo osob, malo jest S4 w takim stanie :) Co ja na to poradze? mam pisac ze wygenerowala moc ale to jednak zlom?
Spokój Panowie bo nie chcę tego czyścić, dodam coś od siebie o IC chinolu.
Z chinolami sytuacja wyglada tak : chinole można kupić w USA na ebay i są wysyłane z Azji i można kupić w Europie która bierze z UK.
Ja pierwszy chinol z USA miałem w Avancie i wypluło 430ps i w jetroniku narzekali na chinola, ten sam chinol bodajże zamontował Adaś Spormile w RS4 i wypluło 440ps i dalej ten sam problem.
Pózniej chinole pojawily sie w PL z UK i na tych chinolach stroiło większość ludzi w PL.
Wygląda na to iż te wysyłane z Azji są kopiami tych robionych pod zamówienie z UK.
Różnią siętym te z Azji że nei mają żadnych nr seryjnych.
ja w skorupie mam z UK z nr, no ale przy tem na zewnatrz 30 st byolo już kupa. radek ponoć ma IC zakryty w połowie co też ma swoje znaczenie.
Co do strojenia skorupy u mnie to stroiłem na 100 Shel i cały czas na takim paliwie jezdze od kilku lat. Nie używałem żadnych dodatków
Bolo na ile ustawiłeś wg przy turbo ? u mnie to miało cholerne znaczenie i różnica była 60ps !
SID pisze:ja w skorupie mam z UK z nr, no ale przy tem na zewnatrz 30 st byolo już kupa. radek ponoć ma IC zakryty w połowie co też ma swoje znaczenie.
tez mam zakryty i nie mam problemow poza tym temp. mieli 26st. a u Ciebie Sid bylo 32 i moc wyszla.
SID pisze:Co do strojenia skorupy u mnie to stroiłem na 100 Shel i cały czas na takim paliwie jezdze od kilku lat. Nie używałem żadnych dodatków
a Radek stroil na VP i dodatku, no chyba ze kolega klamal tak samo jak Bolo stroi swoje s4 zawsze :). Ja tez tak stroilem. Jak na 98 byloby 480ps to na 100 bylo by ponad 500ps i by sie nagle okazalo ze to nie wina IC. Po ce te sciemy dziwne?
może poprostu w aucie się coś popsuło nim zaczeło być strojone, pamiętam jak u Witka spadł nam łącznik i tego nie widzieliśmy do momentu aż zaczelismy szukać "w ciemno".
Łącznik w połowie spadnięty a dołądowanie właściwe było.
Bolo musi fure przeglądnąć a jak nic nie będzie to spróbować ze zmianą IC.
Ja tez mam w palnach zmiane IC w skorupie.
tak tak kosiniak zalałem dodatku + v power musiałbym byc toba a po drugie zobacz co sid napisał mozliwe ze mam jakies dupny IC dzis mi tez bolo mowił ze sa dobre chinczyki i dupne ja sie ale niech tak bedzie ale co ja ci bede tłumaczył wiesz swoje
Sid dobrze mówi były różne chinole i dlatego trzeba spróbować najpierw z coolerem nie odrazu Kraków zbudowano a ja myślę że będzie spokojnie 500 tylko trochę cierpliwości
[ Dodano: 2012-07-03, 22:42 ]
A technicznie auto jest sprawne i prawidłowo ustawione
RADEK1985 pisze:tak tak kosiniak zalałem dodatku + v power musiałbym byc toba
nie tylko mna, Bolem tez, twoj kolega zreszta Cie uprzedzil i powiedzial co zalales bo mu sie chwailies zapewne, nie wazne. Dla mnie mozesz miec i 600ps, nie ma to zadnego znaczenia. Niech wyjdzie tyle na ile pozwala setup. Ja to wogole myslalem ze zalales 95, bo przeciez nie masz cisnienia na moc.
Strasznie wam sie nudzi widze . Kosiniak daj troche czasu chlopakowi , niech wymieni cooler, jeszcze pare innych pierdol i zobaczymy co wyjdzie . Jak widac GTO nie mial cisnienia bo zrobil tyle ile sie w danej chwili dalo .... Wiec takie przepychanki nie potrzebne . Spina poszla jak by tu chodzilo o najmocniejsze 2,7bit w pl,a tu tylko set up na sprezarkach rs6
Paliwo jest ważne ale jeżeli auto coś nie tak to można dodatki i nie tylko lać i dupa będzie moc Dla mnie jedyne sensowne paliwo to v-power 100 inne są nieprzewidywalne dlatego lepiej stroić na 100 żeby być pewnym chociaż paliwa.
Ja hamowałm na 100 bez dodatków żadnych