2.7 biturbo jaki przebieg wytrzyma?
2.7 biturbo jaki przebieg wytrzyma?
Panowie krótkie pytanie
Czy przebieg 350tyś to już blisko końca "życia" 2.7 BiT?
Konkretnie chodzi o allroada z automatem i tym właśnie motorem.
Jest taki do kupienia i nie wiem czy warto się w to pchać?
Auto jest z LPG
Czy przebieg 350tyś to już blisko końca "życia" 2.7 BiT?
Konkretnie chodzi o allroada z automatem i tym właśnie motorem.
Jest taki do kupienia i nie wiem czy warto się w to pchać?
Auto jest z LPG
-
druga sprawa automat zawsze będzie miał przewagę nad manualem jeżeli chodzi o żywotność silnika że najzwyczajniej ciężej jest go przeciągnąć po maksymalnych obrotach chociażby.
U mnie w esce rzekome 220 000 do 180 000 przebieg potwierdzony z Szwajcarii papierami, fakturami, przeglądami, historiami napraw. Po rozebraniu silnik w 90% procentach idealnie czysty. Nagar zebrał się na 3 garach, tam też były zajechane pierścienie przez to na jednej z stron kompresja wynosiła +/- 8
U mnie w esce rzekome 220 000 do 180 000 przebieg potwierdzony z Szwajcarii papierami, fakturami, przeglądami, historiami napraw. Po rozebraniu silnik w 90% procentach idealnie czysty. Nagar zebrał się na 3 garach, tam też były zajechane pierścienie przez to na jednej z stron kompresja wynosiła +/- 8
Właśnie kilka dni temu kupiłem allroda 2.7 manual 2000 r z przebiegiem 335000 ze szwecji.Jak zobaczylem w jakim jest stanie wizualnym,technicznym to sie wcale nie zastanawialem.Sprawdzilem po vinie i tak jak w ksiazce ostatni wpis 280000 km w 2014.Srodek wyglada jak nowy,buda prosta,malowane dwa elementy także myślę ze jeszcze ładnych parę lat pojezdzi,poprostu trzeba dbać.
- Kamil_2.7BiT
Ja mam 365 tys przebiegu w S4, jak ją kupiłem miała 331 a ostatni serwis potwierdzony w ASO miała 329 tys :) silnik ma katalogową kompresję, niestety jakiś (...) porysował mi całe auto i muszę pomalować wszystko oprócz dachu, kiedyś przy sprzedaży będę musiał się tłumaczyć, troszkę szkoda bo miała idealny lakier i nie malowana nigdzie