Dwumas regeneracja?

Moderatorzy: buba, Mod-Team

bulgart

Post autor: bulgart »

Właśnie nic nie stukało i żadnych dziwnych dźwięków nie był tylko było szarpnięcie jak pisałem wyżej i dlatego nie wiem czy to wina dwumasa, jeszcze jeden filmik dla nie bardzo rozumiem rozumiem :-/ SID można jakoś bardziej łopatologicznie
? Bo wydawało mi się że jak naciągnie się to w jedną stronę to powinno wrócić na ten sam znak...
https://www.youtube.com/watch?v=ddl028Pcf9o
mik-17

Post autor: mik-17 »

Ja tam się nie znam ale takie zdjąłem z auta i nic nie stukało.
Na filmie sprawdzasz jak zachowują się wg własnej osi, a teraz sprawdź tak jakbyś chciał odciągnąć jedną powierzchnię od drugiej. Jak nie ma luzu to raczej jest ok.
bulgart

Sprawdzałem to i jest może z 1mm luzu i to nie jest takie że stuka tylko taki sztywny luz żeby więcej odchylić trzeba mocno śrubokrętm podważyć
mik-17

Post autor: mik-17 »

Jak dla mnie osobiście jest ok. Miałem większe luzy na dwumasie przy 450PS i nie stukało nic.
bulgart

Bo właśnie zastanawia mnie te szarpnięcie przy zmianie biegów czy to dwumas czy może np. dyfer fajnie by było porównać nowego dwumasa bo szkoda mi 2,5 k na nowy jak ten okazał by się jeszcze zdrowy...
Pasi

Post autor: Pasi »

poducha dyfra ?, luz na wale. czynników może być wiele
bulgart

Dlatego zacząłem od tego bo i tak sprzęgło się ślizgało więc idzie do wymiany i nie widzi mi się drugi raz wyciągać to wszystko.
Jeszcze jest też kwestia powłoki ciemnej na tym dwomasie bo widać na nim przegrzania i małe nierówności. Tarcza z dociskiem trafi pewnie do Radzikowskiego może coś zrobi w podobnych pieniądzach co zestaw z rs4 jak nie no to będzie z rs4 za tym się jeszcze nie rozglądałem.
ODPOWIEDZ