Naprawa zderzaka rs4 b5

Moderatorzy: buba, Mod-Team

venom

Naprawa zderzaka rs4 b5

Post autor: venom »

Cześć, mam kilka pytań odnośnie zderzaków:
Czy obydwa sa z PUR-u?
I czy ktoś z forum naprawiał taki zderzak klejem do PUR? Jeżeli tak to proszę o podanie procedury i marki kleju...pzdr
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

znam jedną firmę której udało się skleić ten zderzak i się nie rozleciał po jakimś czasie
venom

Naprawdę nikt z całego forum samemu nie naprawiał?
marcin8585

Post autor: marcin8585 »

ostatnio kumpel mi podsylal filmik jak ktos naprawia https://www.youtube.com/shared?ci=4_PftYRF7x8
Awatar użytkownika
gumin58

Post autor: gumin58 »

Ja bym darował sobie klejenie samodzielnie. Pur jest zajebiście beznadziejny do klejenia/spawania. Przerabiałem kiedyś temat takiej zaślepki od Beemki w której pękło mi ucho. Zjeździłem pół województwa zanim ktoś się podjął złączenia 3 centymetrowego pęknięcia.. Co to procedury to z tego co pamiętam to gość normalnie najpierw odtłuszczał a następnie nakładał paski puru i grzał to opalarką jednocześnie psikając jakimś płynem.
venom

Ok.dzieki za odpowiedzi. Kupie mega pur i sprobuje sam skleic, zrobie kilka fotek przy tym pozdro
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

venom pisze:Ok.dzieki za odpowiedzi. Kupie mega pur i sprobuje sam skleic, zrobie kilka fotek przy tym pozdro
Nie polecam. Narobisz sie, pomalujesz i się rozleci. Strasznie chujowy materiał do klejenia
venom

gumin58 pisze:Ja bym darował sobie klejenie samodzielnie. Pur jest zajebiście beznadziejny do klejenia/spawania. Przerabiałem kiedyś temat takiej zaślepki od Beemki w której pękło mi ucho. Zjeździłem pół województwa zanim ktoś się podjął złączenia 3 centymetrowego pęknięcia.. Co to procedury to z tego co pamiętam to gość normalnie najpierw odtłuszczał a następnie nakładał paski puru i grzał to opalarką jednocześnie psikając jakimś płynem.
A ile Cię za to skasował?
Awatar użytkownika
atom1

Post autor: atom1 »

moj byl dosc mocno zmasakrowany s4b5 i pokleili mi super w łukowie, z pol roku juz trzyma i nic nie peka takze o ile od rs jest z tego samego zrobiony to spokojnie sie poklei
venom

atom1 pisze:moj byl dosc mocno zmasakrowany s4b5 i pokleili mi super w łukowie, z pol roku juz trzyma i nic nie peka takze o ile od rs jest z tego samego zrobiony to spokojnie sie poklei
a jak Ci to kleil? widziales moze jak to wygladalo?
Awatar użytkownika
atom1

Post autor: atom1 »

w moim temacie sa chyba zdjecia przed i po, nie widzialem samego klejenia ale nie byla to zywica i mata:D tylko normalnie plastikiem i "spawarką opalarką' takze mialem calosc plastik do poszpachlowania tam gdzie ubytki
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

zderzak S4 B5 a RS4 B5 to 2 zupełnie inne materiały
przy klejeniu RS4 trzeba wykorzystywać siatki i inne wzmocnienia / pomysły - mało kto się tego dobrze podejmnie a nawet jak się uda to efekty po roku są fatalne,
przez przygodę 10-cio letnią z RS4 często słyszałem o naprawie RS4 zderzaka ale po jakimś czasie każdy narzekał
Obrazek
yareckiS4

Post autor: yareckiS4 »

podepnę się: zderzak tył rs4b5 to ten sam materiał co przedni??
bialas11
Kontakt:

Post autor: bialas11 »

Ja w pracy kleiłem już kilka razy zderzaki z PUR (najczęściej mercedes itd)
Stosowałem specjalny klej firmy teroson, loctite.(modelu nie pamiętam ale nie był tani) Do tego był specjalny podkład w spraju pod ten klej i pistolet do tych tubek. Do wzmocnienia są siatki i/lub paski wycięte z tego materiału. Dużo zależy w jakim miejscu pękło czy to wytrzyma
Awatar użytkownika
gumin58

Post autor: gumin58 »

Za taką pierdołe ja zapłaciłem stówkę więc myślę, że za cały zderzak troche byś zapłacił :p
ODPOWIEDZ