Wysokość składki OC po podwyżkach
Wysokość składki OC po podwyżkach
Tak z ciekawości napiszcie ile wzrosła Wam składka na OC w stosunku do poprzedniej polisy
U mnie było 450, teraz jest 660
U mnie było 450, teraz jest 660
Ostatnio zmieniony 2016-11-09, 11:55 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
S4 Avant 2001 r., było 380 zł [Tuz] -> 770 zł [Generali] Ubezpiecznie wykupowałem miesiąc temu.
Max zniżki.
Max zniżki.
Ostatnio zmieniony 2016-11-09, 15:49 przez gustav, łącznie zmieniany 2 razy.
Jest S4 C4 Avant '94J i S4 B5 Avant '99
moje byłe S4 B5
moje byłe S4 B5
było 380zł , teraz 650zł,
Był u mnie ostatnio w domu rzeczoznawca z Link 4, bo zgłosiłem szkodę na dom.
Gościu mówi że on ogólnie zajmuje się szkodami komunikacyjnymi ale rzucają go też do oględzin domów, bo on ma swoją firmę i tylko świadczy usługę rzeczoznawcy dla link4
Przy okazji likwidacji szkody pogadałem sobie z nim trochę popytałem czemu te składki tak poszły do góry, chłopina mówi że to dla tego że zmieniły się przepisy i teraz przysługuje ci auto zastępcze z oc sprawcy i że można żądać wyceny naprawy na oryginalnych częściach
Widząc że dziadek jest luźny gość ,pytałem się go jak to jest z tymi wycenami szkód ,przez ubezpieczycieli jeżeli chodzi o auta, czy ta pierwsza wycena jest zawsze celowo zaniżana.
On mi na to że tak oczywiście pierwsza wycena jest zawsze zaniżona i najlepiej odrzucić pierwszą wycenę jeżeli nas nie satysfakcjonuje i wynająć rzeczoznawce ,albo zlecić wycenę jakiemuś warsztatowi, i z tą wyceną udać się do ubezpieczyciela.
Ewentualnie zlecić to firmie która zajmuje się dopłatami do zaniżonych odszkodowań ,tylko oni biorą takie grubsze tematy gdzie mogą wyciągnąć większą prowizję
Był u mnie ostatnio w domu rzeczoznawca z Link 4, bo zgłosiłem szkodę na dom.
Gościu mówi że on ogólnie zajmuje się szkodami komunikacyjnymi ale rzucają go też do oględzin domów, bo on ma swoją firmę i tylko świadczy usługę rzeczoznawcy dla link4
Przy okazji likwidacji szkody pogadałem sobie z nim trochę popytałem czemu te składki tak poszły do góry, chłopina mówi że to dla tego że zmieniły się przepisy i teraz przysługuje ci auto zastępcze z oc sprawcy i że można żądać wyceny naprawy na oryginalnych częściach
Widząc że dziadek jest luźny gość ,pytałem się go jak to jest z tymi wycenami szkód ,przez ubezpieczycieli jeżeli chodzi o auta, czy ta pierwsza wycena jest zawsze celowo zaniżana.
On mi na to że tak oczywiście pierwsza wycena jest zawsze zaniżona i najlepiej odrzucić pierwszą wycenę jeżeli nas nie satysfakcjonuje i wynająć rzeczoznawce ,albo zlecić wycenę jakiemuś warsztatowi, i z tą wyceną udać się do ubezpieczyciela.
Ewentualnie zlecić to firmie która zajmuje się dopłatami do zaniżonych odszkodowań ,tylko oni biorą takie grubsze tematy gdzie mogą wyciągnąć większą prowizję
WO LNE S4
0-100 2,3s
100-200 4,1s
0-100 2,3s
100-200 4,1s
- pawelosinski83
Z tym zaniżaniem wycen to rzeczywiście żadna nowość , natomiast jeżeli chodzi o przyczynę wzrostu składek OC to wielu ludzi w naszym kraju nie zdaje sobie sprawę co jest jego przyczyną, dla tego pozwoliłem sobie coś napisać szerzej ,buba pisze:Żadna nowość. Nie o tym temat
60% ,kolizji brak, auto zarejestrowane w mieście, ubezpieczyciel axa i polisa jest kontynuacją..., bo jak porównywałem u innych ubezpieczycieli to powyżej 700, nawet do 1100zł
WO LNE S4
0-100 2,3s
100-200 4,1s
0-100 2,3s
100-200 4,1s