S4 By Jachyr
Ty zawsze dasz zagadke...:) wszystko bylo by git przy 8 tlok gdyby nie ten dystans... Przy tym Et jest idealnie rowno z nadkolami z dystansem bedzie juz napewno wystawac..:/SID pisze:do 8-tłoka zakładasz rotory gładkie z VW Phaeton i są p&p
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
jak się ścigasz i masz kilka hamowań z 200 kmh to nie zagrzejesz sześciotłokowych hamulców. Pedał może nie będzie już super twardy, ale będą dobrze działać.
Ja wiem, że się je da zagrzać, ale mam wrażenie, że zagrzewanie tych hamulców, tak żeby w ogóle nie działały jest trochę na siłę, bo jednak te samochody to dla Jachyra i mnie daily i jak nie kupi się jakiś rozjebanych zacisków po którymś malowaniu, to działają dobrze.
Dodatkowo zmiana tych zacisków sprawiła, że w pierwsze miesiące były już pogięte tarcze i zastanawiałem się czy to po prostu nie kwestia tego, że te zwrotnice/piasty czy łożyska nie są przystosowane do takiej siły hamowania i źle to znoszą.
Ja wiem, że się je da zagrzać, ale mam wrażenie, że zagrzewanie tych hamulców, tak żeby w ogóle nie działały jest trochę na siłę, bo jednak te samochody to dla Jachyra i mnie daily i jak nie kupi się jakiś rozjebanych zacisków po którymś malowaniu, to działają dobrze.
Dodatkowo zmiana tych zacisków sprawiła, że w pierwsze miesiące były już pogięte tarcze i zastanawiałem się czy to po prostu nie kwestia tego, że te zwrotnice/piasty czy łożyska nie są przystosowane do takiej siły hamowania i źle to znoszą.
Andrzej
Ale masz tez duzo nowszy woz. Tu na forum wiekszosc ludzi wlkada i lata na 300 mm tyl na adapterach i wystarcza w zupelnosci. Wiec ori 312 z Rs4 jest tym bardziej wystarczajace. I duzej roznicy nie bedzie z przodu 345mm. Balans jest dobry bo dupa nie ucieka przy ostrym hamowaniu. Wiec bedzie ok napewno.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...