rozwiń swoja myśl proszę - z tego co mi wiadomo - i chyba wszystkim też
większość grzebanych S4 na mrozie rano zalewa...chyba że chodzi Ci o falowanie 720-760 to tak było od zakupu samochodu i nic się nie zmieniło po remapie i wsadzeniu K04
co do 4 sond i tak 80% info z systemu idzie z tych 2 z przodu - tak że te dwie z tyłu to tylko drobna regulacja. ale w takim razie jak się ma 4 to po co usuwać 2 ? skoro na 4 jest w zasadzie to samo ? system jest adaptacyjny - im więcej danych tym lepiej się dostosowuje a zawartość zmienia się z czasem i np. po przejechaniu 500 km już jest inna
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Te bledy mam bardzo dlugo i do tej pory nie wydawalo sie zeby mialy one wplyw na cokolwiek. Ale jak teraz tak szukamy i znalezc nic nie mozemy to moze warto zmienic te sondy i zobaczyc czy to cos da. Nie wiem sam. Ale z drugiej strony nie pokazuje "Short to ground" wiec calkiem padniete tez chyba nie sa?
jezeli zmiena sie opor wewnetrzny sondy to ECU widzi to jako zmiane AFR (lub lambda, jak kto woli) i zaczyna dostosowywac ilosc paliwa to tej wartosci. to moze powodowac niepotrzebne zalewanie paliwem lub wrecz na odwrot.