Jakie opony do naszych furmanek

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Wojt3q

Post autor: Wojt3q »

luk spojrz z drugiej strony jakby byla glosna to nie mogl bys docenic soczystego dzwieku z wydechu a u Cirbie jest juz co posluchac ;)
Awatar użytkownika
Kamil_2.7BiT

Post autor: Kamil_2.7BiT »

Wybor padl na toyo tr1 225/40/18 ze wzgledu na obawy przed glosnoscia pozostalych bo to w sumie loteria a te wlasnie maja byc mega ciche...
Awatar użytkownika
gustav

Post autor: gustav »

NIE polecam opon Dunlop bluresponse - zakupiłem takie do eski,nówki sztuki - błąd. Opona jest mega cicha, nie wiem jak na deszczu bo auto deszczu nie widziało no i wycieraczki przez to chodzą bardzo wolno. Największa wada to kładzenie się opony - jest poprostu za miękka do szybszej jazdy, szczególnie w zakrętach. Można te opony założyć do daily car'a. Takie mam w swoim dyszlu i spisują się znakomicie.
Jest S4 C4 Avant '94J i S4 B5 Avant '99
moje byłe S4 B5
Masta_J
Kontakt:

Post autor: Masta_J »

Dzięki, będzie wiadomo jakie gumy omijać.
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
Marcin85

Post autor: Marcin85 »

gustav pisze:NIE polecam opon Dunlop bluresponse - zakupiłem takie do eski,nówki sztuki - błąd. Opona jest mega cicha, nie wiem jak na deszczu bo auto deszczu nie widziało no i wycieraczki przez to chodzą bardzo wolno. Największa wada to kładzenie się opony - jest poprostu za miękka do szybszej jazdy, szczególnie w zakrętach. Można te opony założyć do daily car'a. Takie mam w swoim dyszlu i spisują się znakomicie.
Poszło auto troche w dół??czy dalej seria?
Ja zakupilem w tamtym roku nowe dunlop sport maxx rt i są super jak cos takze moge polecic z czystym sumieniem tanie nie są ale na oponach niema co oszczedzac...
Marcin
grzesiek1985

Post autor: grzesiek1985 »

Marcin85 pisze:
gustav pisze:NIE polecam opon Dunlop bluresponse - zakupiłem takie do eski,nówki sztuki - błąd. Opona jest mega cicha, nie wiem jak na deszczu bo auto deszczu nie widziało no i wycieraczki przez to chodzą bardzo wolno. Największa wada to kładzenie się opony - jest poprostu za miękka do szybszej jazdy, szczególnie w zakrętach. Można te opony założyć do daily car'a. Takie mam w swoim dyszlu i spisują się znakomicie.
Ja zakupilem w tamtym roku nowe dunlop sport maxx rt i są super jak cos takze moge polecic z czystym sumieniem tanie nie są ale na oponach niema co oszczedzac...
Ale te Dunlopy rt szybko się zużywają
Marcin85

Jakie opony dobrac??chodzi mi o rozmiar zeby nie tarlo o nadkola felga 19cali bbs ch motorsport et 35 oczywiscie do s4 b5 Zima*
Marcin
Awatar użytkownika
marci_n

Post autor: marci_n »

Z dobrej opony to mogę polecić również Uniroyal Rainsport 3 bardzo dobrze się sprawują na mokrym
Marcin85

grzesiek1985 pisze:
Marcin85 pisze:
Ale te Dunlopy rt szybko się zużywają
Latam caly drugi rok i bieżnika zostalo okolo 70 procent także mysle ze kolejne dwa sezony spokoJne dadzą radę a robię okolo 20 tysięcy rocznie...teraz opony nowe mają mniej bieżnika przez co szybciej lądują na smietniku bodajże od 14 roku robią niższy bieżnik,tylko też ze po co jezdzić na sześcioletnich oponach czy starszych z predkościami w okolicach 200...
Marcin
Awatar użytkownika
Kornetto

Post autor: Kornetto »

WItajcie,

ktoś podpowie jaki rozmiar felgi 19" razem z ET plus ewentualnie jakie dystanse i jaka wielkosc felgi wpasowałaby się elegenacko do rs4 b5?

Z pozdrowieniami

Michał
Pabler

Post autor: Pabler »

Np 19x9.5 et30
Awatar użytkownika
Kornetto

Post autor: Kornetto »

Pabler pisze:Np 19x9.5 et30
I kapcie 255/35?
Dzięki z góry (; moze jakieś propozycje zdjęciowe ktoś bedzie miał?(;
grand1166

Post autor: grand1166 »

Witam,czym sugerować się przy zakupie opon bo jak patrze na oponeo po etykiecie EU to taki Zeetex
http://www.oponeo.pl/dane-opony/zeetex- ... #128772855
ma takie same włwściwości co ta
http://www.oponeo.pl/dane-opony/goodyea ... #132332986
:roll:
Awatar użytkownika
emay

Post autor: emay »

Zeetex to szrot nie da sie na tym jezdzic.
grand1166

Post autor: grand1166 »

No też tak myśle ale według tej etykiety EU to ma opory toczenia C i hamowanie na mokrej nawierzchni A takie same jak goodyear i do tego mniej hałaśliwa i bądz tu mądry przy zakupie opon :-?
ODPOWIEDZ