Brak doładowania, dziwny hałas
Brak doładowania, dziwny hałas
Witam. Czarna seria z moją esa trwa. Jak nie egt to milion pierdół ale mniejsza o to... Wiec tak. Opisze najbardziej szczegółowo jak się da: Z silnika dochodzą dziwne dzwięki tak jakby coś ocierało rzęziło. Dzieje się tak gdy zaczyna wstawać turbo. Od 1700-1800 obrotów. Manometr stoi w miejscu i nie czuć by turba coś dmuchały. Dodam że w styczniu zakładałem nowe korasy z resztą zrzucałem dolot i przez kamerę wszystko jest ok (nawet nakrętki są na swoim miejscu :)). W sterowniku standard zbyt wysokie ciśnienie w układzie dolotowym. Ale teraz najlepsze. Zrzuciłem z trójnika (z przodu silnika) węże po naciśnięciu na gaz czuć pod ręką ze turbo dmucha oraz zauważyłem że DV jest cały czas otwarte- przyczyna dziwnych dźwięków tak mi się wydaje. Zawór sterujący kupiłem, żadnej poprawy. Miał ktoś z was już taki przypadek? Dzięki wielkie za pomoc. Pozdrawiam
[ Dodano: 2016-10-07, 19:22 ]
Przeglądałem forum i natknąłem się na ten filmik: https://www.youtube.com/watch?v=FeGO-Vm ... pp=desktop
Bardzo podobny dźwięk i to nie jest dziurawy dolot bo wszystkie węże sprawdzone. Auto ma totalnego zamuła ledwo się odpycha.
[ Dodano: 2016-10-07, 19:22 ]
Przeglądałem forum i natknąłem się na ten filmik: https://www.youtube.com/watch?v=FeGO-Vm ... pp=desktop
Bardzo podobny dźwięk i to nie jest dziurawy dolot bo wszystkie węże sprawdzone. Auto ma totalnego zamuła ledwo się odpycha.
No też obstawiam turbo ale na kamerze wszystko wygląda ok, samochód jest na gwarancji warsztatowej więc mi to loto :P W sumie obstawiałem na turbo bo to chyba jedyna esa na forum ktora na K03 dmucha 1.6b :) Zastanawiał mnie tylko ten dziwny dźwięk bo w styczniu jak miałem padnięte suszary to samochód był przymulony ale żadnych dziwnych dźwieków nie było. Dziękuje za zainteresowanie. Jeszcze jedno pytanko jeżeli uda mi się wywalczyć zwrot kasy to nie chciał bym już seryjnych turbin. Oczywiście nie ukrywam że fundusze mam ograniczone. Co moglibyście polecić w "rozsądnych" cenach i tak żeby się to po pół roku nie wysypało. Samochód wyjeżdża raz w miesiącu ale lekkiego życia nie ma.