Jakie opony do naszych furmanek

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Wojt3q

Post autor: Wojt3q »

ja mialem nfera su1 w w b5 i ogolnie nie mozna bylo narzekac jak za ta cene . do c6 zalozylem rok temu jakies nexen blue cos tam chyba z niskimi oporami toczenia ale wedlug mnie juz glosniejsze albo w b5 nie slyszalem opon przez wydech :D
Awatar użytkownika
Kamil_2.7BiT

Post autor: Kamil_2.7BiT »

No to dzieki za info! Ostatnio sporo dobrego slyszalem tez o kormoranach gamma2. Bede ktores brac bo co nowe to nowe, mimo ze budzetowa przez duze B ;)
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

Nie wiem jak to u was ale ja bal bym sie zakladac budrzetowe opony do Eski i latac 250+... Rozumiem do jakiegos gnojowozu do turlania sie tu i tam , ostatnio sam kupilem jakies krzaki za nie cale 400€ do dupowozu i jestem zadowolony bo kleja i na mokrym i na suchym i... Sa ciche :mrgreen:
Ale kazdy inaczej chyba na to patrzy opony to opony jedyne co nas trzyma na drodze..
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
luk448

Post autor: luk448 »

A ja sadze ze na oponach to mozna zaoszczedzic w przypadku jakiego dupowozu czyt.auta ktore za szybko nie jezdzi na codzien.I robi dosc malo km.Jesli przebiegi sa znaczne to zakup slabych opon to tylko pozorna chwilowa oszczednosc dowiem szybciej sie zuzyja i beda gorzej trzymaly auto na drodze.Do eski nie wpierdolilbym opon na lato typu kormoran,debica,sunny.miliwanili,don fernando duzy pilnik itp.
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Przecież Ty i tak na bieżnikowanych jeździsz
Awatar użytkownika
Wojt3q

mozecie sie smiac ale ja z 2.7 jezdzilem max 160 tylko ze dwa razy wiecej czyli do jakis 200 a ze mialem ustawione negatywy to szkoda bylo drogich opon . w uzytkowych autach zakladam michelin i goodyear . w jednym aucie mialem ostatnio continentale i w zakretach tragedia i przy wietrze w porownaniu z nexenami a cena razy dwa takze nie mozna mieszac wszystkiego z blotem bo i z budzetu trafiaja sie przyzwoite . napewno lepszy nexen niz jazda na styranych 6 letnich czy wiecej oponach bo ludzie wszystko potragia

co do bieznikowanych to statnio widzialem typa ktory polevial w row jak bieznikowana mu walnela jakos swiezo po zakupie tlumaczyl .ciezko bylo sie powstrzymac zeby sie nie smiac bo auto cos tam kosztowalo i takie osczefnosci robil
Ostatnio zmieniony 2016-10-07, 11:47 przez Wojt3q, łącznie zmieniany 1 raz.
luk448

buba pisze:Przecież Ty i tak na bieżnikowanych jeździsz
No sam sobie z rana wybieram bieznik jaki dzis sobie nalepie
Awatar użytkownika
emay

Post autor: emay »

Ja polecam Hankook Ventus V12 evo2. Mam 235/40/R18 są bardzo ciche ( Etykieta C A 70 ). Dobrze kleją na suchym. Jak popada to przy max doładowaniu mieli na 2/3 biegu, ale to chyba każda opona by się tak zachowywała. Nie piszczą na zakrętach. W miarę powoli się zdzierają.

Duży plus to, że opony mają dożywotnią gwarancję.
Ostatnio zmieniony 2016-10-07, 13:55 przez emay, łącznie zmieniany 1 raz.
luk448

looo te sa bardzo ciche :mrgreen:
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

luk448 pisze:A ja sadze ze na oponach to mozna zaoszczedzic w przypadku jakiego dupowozu czyt.auta ktore za szybko nie jezdzi na codzien.I robi dosc malo km.Jesli przebiegi sa znaczne to zakup slabych opon to tylko pozorna chwilowa oszczednosc dowiem szybciej sie zuzyja i beda gorzej trzymaly auto na drodze.Do eski nie wpierdolilbym opon na lato typu kormoran,debica,sunny.miliwanili,don fernando duzy pilnik itp.

Dokladnie tez to napisalem.. Ale jak widac luk kazdy ma inaczej ;-)
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Awatar użytkownika
skalarx

Post autor: skalarx »

z drugiej strony płacić za oponę 800 czy 900PLN to też lekka przesada :mrgreen: Większość tych opon jest przereklamowana i mocno przepłacana, i można znaleźć inną oponę w duuużo lepszej cenie a jakości podobnej.
Więc nie ma się co dziwić, że chłopaki szukają.
luk448

Ja np od lat uzywam Conti i ona wcale nie kosztuje 900 zl za szt.A jest rewelacyjna
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

I tak i nie. Każdy ma inne odczucia. Poza tym kupować tylko po to żeby sprawdzić to też wydawanie kasy niepotrzebnie jak coś nie będzie pasować
Awatar użytkownika
Wojt3q

dlatego najlepiej jak ktos znajomy ma opony ktorych szukamy i sie przejechac z nim bo ja w ciemno zadnej opony markowej bym nie kupil . kazda ma rozna charakterysyuke
luk448

No wlasnie kazda jest inna.Jedna bardziej cicha inna mniej :mrgreen:
ODPOWIEDZ