Witam. Wybieram się za niedługo do firmy tuningowej, której nazwy nie chce na razie zdrazać.
W serii Autko ma 250KM, chcialby autko troszeczke wzmocnić. Prosze o prośbe w doborze.
Biore pod uwagę tańszą opcję:
1.Zalożenie FMIC
2.Założenie DP
3.Zmiana wydechu na kwasówke 3" do pierwszego tłumika potem 2,75 do końcowych
4.Założenie Hybrydy K03 z Perun
Wtryski, pompa, sprzegło seria(bo nowe) zostaje bez zmian
Podobno taki zestaw może podejść pod 400KM
Druga opcja to:
1.FMIC
2.DP + Wydech
3.Dwie Turbinki Garreta GTX2867R lub Garrett GT2860RS
4.Wtryski Bosch 440
5.Pompa Bosch 044
Zalezy mi ,że auto był jak najbardziej elastyczne, żeby miało dobry dół, która z tych turbo się najbardziej nadaje?
i kolejna rzecz, przy drugiej opcji chyba sprzęgło trzeba będzie wymienic?
druga opcja nie będzie elastyczna i tania
zostań przy pierwszej opcji, ewentualnie zmień turbo na K04 ale stracisz elastyczność w dolnych partiach obrotów
Dzięki wielkie za podpowiedz. :))) To Jestem prawie w 100% pewien pierwszej opcji. :) Rozumiem ,że każde inne większe turbo wstaje wyżej niż seria. A można wiedzieć jak dużo wyżej wstaje taki GTX czy GT? :) Pytanie czy wtryski seryjne obrobią do 400KM ,bo w firmie nie gadali nic na temat zmiany?
agd20 pisze:Dzięki wielkie za podpowiedz. :))) To Jestem prawie w 100% pewien pierwszej opcji. :) Rozumiem ,że każde inne większe turbo wstaje wyżej niż seria. A można wiedzieć jak dużo wyżej wstaje taki GTX czy GT? :) Pytanie czy wtryski seryjne obrobią do 400KM ,bo w firmie nie gadali nic na temat zmiany?
Jeżeli chcesz uzyskac 400hp wtryski i pompa do wymiany
na serii osiągniesz max 360 i to zależy od kondycji motoru
drugi predzej bedzie kosztował 5-6 razy tyle co pierwszy jesli mialbybyc robiony zgodnie ze sztuką :D
gtx2867 wstaną przy 6000obr, jesli taka elastycznosc Ci pasuje to rób :D
jak dobrze zrobisz silnik to 800+ zrobisz smialo na tych turbach
Witam. Wybieram się za niedługo do firmy tuningowej, której nazwy nie chce na razie zdrazać.
W serii Autko ma 250KM, chcialby autko troszeczke wzmocnić. Prosze o prośbe w doborze.
Biore pod uwagę tańszą opcję: ...................
Jesteś arcychujem :)
Jak coś pójdzie nie tak z mechaniką/strojeniem to tez przyjedziesz na forum i każdego z osobna co ci doradzali poprosisz o zwrot szmalu..... ????
Ogarnij się !!!!! Po to oddajesz firmie zeby ci zrobili jakis stage !!!