RS4 Sedan
- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
auto ma wąchać a nie palić paliwo ! no dośc z tym piciem do roboty
auto posiada przepływke Hitachi i obudowa ma mniejszą średnice niż standardowa Bosch z S4 i tutaj możemy mieć "zwężke"
myślę iż szybko trzeba bedzie dorobić jakas wieksza obudowe na przepływke.
dla porownania:
- S4 USA ma Hitachi 250 ps (tak samo ma A6 i Allroad po 230 ps) srednica okolo 65 mm
- S4 EU ma Bosch i 265 ps (srednica okolo 75mm)
- RS4 ma Bosch i 380 ps (srednica okolo 80-85mm)
U bracusa w S4 wyszlo 440ps na przeplywce/obudowie Hitachi, wiec tak jak na kazdej Bosch w S4 z turbo RS6.
A tutaj dojdą głowice 2,8l o większych kanałach,
auto posiada przepływke Hitachi i obudowa ma mniejszą średnice niż standardowa Bosch z S4 i tutaj możemy mieć "zwężke"
myślę iż szybko trzeba bedzie dorobić jakas wieksza obudowe na przepływke.
dla porownania:
- S4 USA ma Hitachi 250 ps (tak samo ma A6 i Allroad po 230 ps) srednica okolo 65 mm
- S4 EU ma Bosch i 265 ps (srednica okolo 75mm)
- RS4 ma Bosch i 380 ps (srednica okolo 80-85mm)
U bracusa w S4 wyszlo 440ps na przeplywce/obudowie Hitachi, wiec tak jak na kazdej Bosch w S4 z turbo RS6.
A tutaj dojdą głowice 2,8l o większych kanałach,
- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
stroiciel robil podobny setap na 440cc i bedzie mu latwiejxxlobo pisze:Dalaczgo nie dajecie od razu wtryskow 630? Na mniejszych bedzie mniej palic przy spokojnej jezdzie?
Autko swietne. Z niecierpliwoscia czekam ile pokaze na hamowni, bedzie wiadomo co daja te glowice 2.8. Mam nadzieje na wiosne rowniez pochwalic sie podobnym setupem.
ale wiem napewno ze beda za male i pojda 550cc Bosch (w razie czego 630cc sa pod reka jak braknie)
550cc beda najlepszym wyborem do tego setapu

Czyli to kwestia stroiciela? Z tego co widze to Rogal preferuje 630, sam juz nie wiem...SID pisze:stroiciel robil podobny setap na 440cc i bedzie mu latwiejxxlobo pisze:Dalaczgo nie dajecie od razu wtryskow 630? Na mniejszych bedzie mniej palic przy spokojnej jezdzie?
Autko swietne. Z niecierpliwoscia czekam ile pokaze na hamowni, bedzie wiadomo co daja te glowice 2.8. Mam nadzieje na wiosne rowniez pochwalic sie podobnym setupem.
ale wiem napewno ze beda za male i pojda 550cc Bosch (w razie czego 630cc sa pod reka jak braknie)
Mam nadzieje, ze z glowicami wyjdzie minimum 460, czego Wam i sobie zycze
Ja stawiam na przebieg i eko spalanie - dlatego wystarczy mi 450 ;P A tak powaznie nie moge sie juz doczekac.xxlobo pisze:Czyli to kwestia stroiciela? Z tego co widze to Rogal preferuje 630, sam juz nie wiem...SID pisze:stroiciel robil podobny setap na 440cc i bedzie mu latwiejxxlobo pisze:Dalaczgo nie dajecie od razu wtryskow 630? Na mniejszych bedzie mniej palic przy spokojnej jezdzie?
Mam nadzieje, ze z glowicami wyjdzie minimum 460, czego Wam i sobie zycze
Teraz robimy wydech RS4 ale w przyszlosci chce zamontowac custom exhaust Fast intentions - strasznie sie na niego najaralem. Dlatego teraz wydech bedzie niskobudzetowy, zeby dwa razy pieniedzy nie wydawac - FI kosztuje wystarczajaco ;/
P.S. Andrzej, w piatek strojenie, tak jak mowiles?
lol
Spokojnie panowie, wszystko wyjdzie w parniu narazie pomalutku dzialamy.
Co do przepływki to nie ma co ziac ogniem, wiadomo juz ze spokojnie 460ps na niej i to bez glowic 2.8 mozna osiagnac.
W tym przypadku z tego co Sid nam przekazała przyszłemu wlascicielowi Ajaxowi nie zalezy mega na tym zeby była osiagnieta maxymalna mozliwa moc.
Wg Sida Ajax zyczy sobie 440-460ps.
Dlatego dla nas priorytetem jest zyczenie i oczekiwanie konkretnego klienta.
dlatego spokojnie poczekajmy na efekty naszej pracy.
Co do przepływki to nie ma co ziac ogniem, wiadomo juz ze spokojnie 460ps na niej i to bez glowic 2.8 mozna osiagnac.
W tym przypadku z tego co Sid nam przekazała przyszłemu wlascicielowi Ajaxowi nie zalezy mega na tym zeby była osiagnieta maxymalna mozliwa moc.
Wg Sida Ajax zyczy sobie 440-460ps.
Dlatego dla nas priorytetem jest zyczenie i oczekiwanie konkretnego klienta.
dlatego spokojnie poczekajmy na efekty naszej pracy.