Witam
Kupiłem nową pompę wspomagania od rs4 i pompa buczy.
Pompa odpowietrzona, przewody wymienione, płyn nowy. Napinacz paska wielorowkowego nowy, pasek nowy. Zbiorniczek wymyty, nie ma żadnych pęcherzyków powietrza w płynie.
Wspomaganie działa świetnie, ale te odgłosy z pompy są wku...
Jest możliwe żeby była to wina przekładni kierowniczej? Bo jest luz na przekładni.
Ja mam właśnie tą od sida pompę. Ale co ma przekładnia do tego? Stawia opór? Znajomy diagnosta mi mówił, że są tam jakieś zaworki na przekładni i że z nimi może być coś nie tak.
W sumie to jest 4 pompa. A wiec po kolei, 1 oryginalna ukręciło ją. 2 to był jakiś niemiecki zamiennik, tego ryku nic nie przebije. 3 zakupiłem używkę niestety po roku po rozgrzaniu auta żeby było wspomaganie to musiałem dodawać gazu np jak nawracałem czy jak parkowałem.
4 to ta obecna.
SID pisze:Skalr też ma nowa ASO RS4 i może się wypowie
ja mam taki pierwszy przypadek
ja właśnie chciałem uniknąć problemów z używkami i zamiennikami. Pompa pracuje jak burza i nie ma żadnego buczenia, bulgotania czy potrzeby dodawania gazu przy nawracaniu.
Jest taki jeden zaworek w maglu, który często się zacina i pompa wali na przelew...
nazwa / numer :
śruba drążona z zaworem zwrotnym układu wspomagania: 4D0 422 529 H
~2 dychy w ASO
W tej nowej pompie nie muszę dawać gazu żeby było wspomaganie. Napisałem wyżej, że wspomagania działa świetnie. Tyle, że pompa buczy i to mnie wkur....
Dzięki za nr tego zaworka.
Znacie jakąś wartą polecenia firmę na śląsku co regeneruje przekładnie?
[ Dodano: 2016-09-05, 17:01 ]
A więc ponawiam temat. Przekładnia zregenerowana, a pompa dalej buczy.
Jest możliwe, żeby krzyżak od kierownicy miał luzy i dawał opór na pompę? Bo słyszę dalej stuki jak szybko kręcę kierownicą lewo prawo.