MRC dyno day

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Sql
Tytuł użytkownika: RS-maniak

Post autor: Sql »

aw69 pisze:a to juz w PL niema komu wystroić RS4 ?
No wlasnie zaczynam w to watpic. Soft z polskiego mtm do bani, soft z VTG do bani, teraz mam soft Poniedzialka ktory chyba rowniez do niczego sie nie nadaje.

I jak mam eksperymentowac za kolejne 2 czy 3 tysiace zl to chyba wole dac 500 czy 600 funtow komus kto zrobil juz z 50 RS4 B5.
kosiniak

Post autor: kosiniak »

a czemu zwyczajnie jak wszyscy nie pojedziesz do Rogala?
Sql

A wszyscy tzn kto? Bo ja sie nasluchalem ze On to raczej w dieslach siedzi...
bracus
Post autor: bracus »

Sql a co byś chciał od tego swojego pojazdu ? :)
albo jakie kreski Cię interesują bo jak wszystko jest do bani to może Twoj furak jest do bani i tam trzeba szukać problemu ? co jest niby nie tak z samochodem po tych remapach ?
co do Rogala zrobił XXX diesli ale parę turbo benzyn też zrobił
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Jigsaw
Kontakt:

Post autor: Jigsaw »

To jakoś marnie słuchasz :-P nawet pare aut z tego forum było już u Rogala na strojeniu i nic się nie dzieje...

Jedź do Rogala on Ci prawdę powie jak masz zjebanego RS'a też powie 8-) a jak masz git RS'a to Ci wystroi i będziesz zadowolony :-)
...Każda godzina nocy to godzina szczytu...
antoś

Post autor: antoś »

Możesz jechać do Rogala, który przecież bardzo fajnie ogarnął projekt aw69, czy też cantony. Cantonę Rogal robił razem z CompSportami więc do nich też przecież możesz uderzyć, bo naprawdę świetnie ogarniają. Masz oddział w Bielsku, Krakowie i Łodzi. Wszędzie będziesz miał softa od Patryka. W sumie nie wiem po co miałbys jechać gdzieś za granico robić. Wyniki super, ale jak znajomy miał program w dieslu na 185 KM, to na hamowni w UK wyszło mu ponad 200 koni. ;D
Jigsaw
Kontakt:

Post autor: Jigsaw »

Zapomniałeś dodać jeszcze S4 Bola S4 ze Szczecina S4 użytkownika BKMM i jeszcze na stronie MR Motors jest S4 470KM i 600NM ( nie wiem czy jest tu opisana choć patrząć po fotkach na stronie MR to może być ta sama ze Szczecina ) więc jeszcze parę się nazbierało ;-)
...Każda godzina nocy to godzina szczytu...
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

Sql - może problem leży w aucie
nawet za granica soft nie bedzie dzialal jak auto będzie kulało.

Znajomy 2 lata temu pojechal do MTM w UK (bo tam przebywał) stroili mu auto i caly czas sie nie udawało,
MTMN zasugerowało wgląd do silnika - okazało się iż głowice były popękane i nie dało sie wystroic auta.

to tylko tak jako ciekawostke.

RS4 ma 10 lat wiec nie jedno może jej już dolegac
Obrazek
Sql

No nie wiem, teraz np po Poniedzialku mam te skaczace obroty. Walki zmienione, dziur zadnych nigdzie nie ma, bledow z przepustnicy nie ma i nikt juz nie ma pojecia co to moze byc wiec chyba zostaje soft bo to ostatnie co sie zmienilo zanim zaczal tak skakac...
sportmile

Post autor: sportmile »

Maciek auto mialo inne kolektory i bylo pod nie strojone . Wiesz ze wrocilismy do seryjnych i co sie dzialo na hamowni . Musisz miec korekte ktora albo my zrobimy albo jedz do Andrzeja bo miales juz placone za soft. Jak pojedziesz do np Mrc gwarantuje ci ze zaczna wydziwiac itd i zaplacisz duzo wiecej niz myslisz. Jak bedziesz nastepnym razem wgram ci serie albo podjedz do Pawla a ja mu wysle i ci wgra zobaczymy czy obroty sie wyrownaja.
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
bracus

w kazdym modzonym 2.7 bT falują obroty tylko nie każdy właściciel się przyznaje :mrgreen:
sportmile

Post autor: sportmile »

bracus owszem ale u Macka troche za bardzo bo 720-760-800-820-720 to troche duzo ...... tak jakby lewe zasysal ale sprawdzalem glowic i jest szczelnie ..... chyba ze przy turbo oring nie trzyma
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
bracus

u mnie od samego zakupu 720 - 760 na k03 i na k04 tylko rano na zimnym jak jest minusowa temperatura lubi poszalec czasami i błędy od rezystancji sondy wyskakuja - ale nie chce ich usuwać programowo bo wole jeździć z kontrolką check engine i (mocno falującymi obrotami 600-800) niż płakać ze tłoki spłynęły - jest już przygotowany dla mnie remap u chłopaków z poprawionym rozruchem zeby tak nie zalewało - ale jakoś nie ma czasu (i ochoty) zeby podjechać i go przetestować
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Post autor: Flyer »

ja tez mam ecu pod 4 sondy, ale silnik AGB i tych dwoch na wydechu nie mam...
czemu lepiej ich nie wycinac w sofcie?
aw69

Post autor: aw69 »

u mnie od samego zakupu 720 - 760 na k03 i na k04 tylko rano na zimnym jak jest minusowa temperatura lubi poszalec czasami i błędy od rezystancji sondy wyskakuja - ale nie chce ich usuwać programowo bo wole jeździć z kontrolką check engine i (mocno falującymi obrotami 600-800) niż płakać ze tłoki spłynęły - jest już przygotowany dla mnie remap u chłopaków z poprawionym rozruchem zeby tak nie zalewało - ale jakoś nie ma czasu (i ochoty) zeby podjechać i go przetestować
WTF ?!?!?! Bracus weź nie pisz takich rzeczy bo wieje grozą :) Od początku na K04 jeździsz tak wystrojonym autem ?
Obrazek
ODPOWIEDZ