rs6 c5 wypada zapłon

4.2 V8 T / 5.0 V10 / 5.2 V10 / 4.0 V8 T

Moderatorzy: buba, Mod-Team

HAIDI78

rs6 c5 wypada zapłon

Post autor: HAIDI78 »

Panowie,problem polega na tym, że przed wzmocnieniem skrzyni silnik chodził jak żyleta(wymiana cewek,świec,zawory DV,N75,Sondy itp.,itd. wszystko Aso).Dzisiaj po 8 tygodniach odbieram auto a tu szarpanie przerywanie itp.Podłączyli pod komputer i wyszło wypadanie zapłonu na cyl.7,8 sonda i coś z mieszanką. Panowie posprawdzali wszystkie wtyczki i powiedzieli,że teraz to musi mechanik zobaczyć.Auto stało 7tyg. na dworze bez silnika i skrzyni ma to jakiś wpływ na tą usterkę?Wróciłem 180 kilometrów i brak poprawy.
Który to 7,8 cylinder?
volski1

Post autor: volski1 »

witki opadaj...
Oddaje się auto do fachowców, płaci ciężkie pieniądze, a co dostaje się w zamian???

Na początek poszukał bym nieszczelności w dolocie / podciśnieniu.
Samostart do ręki i ostrożnie popsikać "tu i tam" w komorze silnika.

pozdrawiam :-/
Mania

Post autor: Mania »

HAIDI78 pisze:Który to 7,8 cylinder?
Tył auta
4---8
3---7
2---6
1---5
Przód auta
HAIDI78

Możliwe,że zapłon wypada od dziurawego łącznika elastycznego przed katalizatorem?

[ Dodano: 2016-08-20, 19:36 ]
Po ponad miesiącu walki z autem mechanik oddał mi Rs-a.
Uszkodzenia:
Zerwana wiązka silnika(silnik chyba wisiał na wiązce)
Rozwalone wtyczki od przepływek.
Mechaniczne uszkodzenie dwóch sond
Zerwany gwint na chłodnicy oleju

W poniedziałek dzwonie do Poznania i zobaczymy czy właściciel wywiąże się z danego słowa.
Tomek_RS
Kontakt:

Post autor: Tomek_RS »

U mnie w rs6 też był podobny problem, też była uszkodzona wiązka od przepływek, niestety lata robią swoje i temperatura pod maską w BCY zabija wiązki, u mnie w rękach się niektóre przewody rozpadały
HAIDI78

Tomek_RS pisze:U mnie w rs6 też był podobny problem, też była uszkodzona wiązka od przepływek, niestety lata robią swoje i temperatura pod maską w BCY zabija wiązki, u mnie w rękach się niektóre przewody rozpadały
U mnie właśnie nie. Wiązka wygląda jak nowa,posiada jeszcze w pełni swoje właściwości sprężyste i w żadnym miejscu nie widać skutków temperatury w postaci twardej izolacji,która po dotknięciu sypie się w rękach.
Po prostu uszkodzili to jak i sondy przy wyjmowaniu silnika i skrzyni.
ODPOWIEDZ