Loctite 3020 fajna i niedroga sprawa, zastosował bym czysto profilaktycznie. A silikony są bardzo blisko kolektorów wydechowych więc bym się nie odważył na stosowanie czegoś budżetowego.k4mil3k pisze: ...Pytanie mam jeszcze o jedno: jest coś takiego jak klej Loctite 3020 do uszczelek głowicy, nie ma za zadanie fizycznie kleić, ale bardziej utrzymać uszczelkę na miejscu przy montażu i wypełnić wszystkie mikroszczeliny. Zastosować przy składaniu ? Stosowaliśmy to wcześniej przy budowie M50 turbo i usczelka w tym motorze zniosła bez problemu 6 lat katowania w drifcie....i jeździ dalej.
Czy łączniki gumowe z tyłu do ssących kanałów turbin zmianiać na nowe z ASO czy jakieś silikony ?
No cóż... RS6 raczej nie było produkowane z myślą o gównozjadach, stąd i ceny na stosownym poziomie. Ni mniej jednak lampy dostępne są poza ASO.VinCe pisze: ...jesteś świadom ile one kosztują? bo w zamienniku chyba do V8 nie ma. w aso jeden goły to koszt ponad 4k...
Nie zrozumiecie mnie źle. Sam jeżdżę starymi kapcami tylko dla tego że nie stać mnie na nową furę. Ale RS6 i tym podobne autka nie powinny być skundlone.
Przez ostatnie lata "modyfikacji" mojego audi nauczyłem się że przysłówki tanio i dobrze nie występują razem w przyrodzie, i staram się omijać wszelkich "JANUSZY".
Pozdrawiam