Potrzebuje porady jaki preparat do usuwania smoły, kleju najlepiej się sprawdza. Szukam preparatu który jest dostępny w min 5l opakowaniach . Aczkolwiek najważniejsze jest dzialanie .
Sa specjalne krążki na wiertarkę do usuwania kleju, itp. Jest też glinka do usuwania zanieczyszczeń. Wprawdzie stosuje się to na lakier, ale na szybie też da radę.
A jeśli chcesz usunąć klej z szyb, to polecam czyścik do piany poliuretanowej w spray-u (kupisz w BRICO firmy TYTAN). 22 pln za 0,6L, ale rozpuszcza naprawdę dobrze.
nie usunie kleju z folii w taki sposób ze spryskasz i przetrzesz szmatką i zejdzie ale spryskaj odczekaj 5 minut zmiękczy go i wtedy z szyby pięknie żyletką zejdzie.Wczoraj testowałem z ciekawości na kleju z naklejek na aucie. zeszło pięknie tyle ze zamiast zyletki użyłem bardziej bezpiecznych narzędzi :D
VinCe pisze:nie usunie kleju z folii w taki sposób ze spryskasz i przetrzesz szmatką i zejdzie ale spryskaj odczekaj 5 minut zmiękczy go i wtedy z szyby pięknie żyletką zejdzie.Wczoraj testowałem z ciekawości na kleju z naklejek na aucie. zeszło pięknie tyle ze zamiast zyletki użyłem bardziej bezpiecznych narzędzi :D
dzięki ale to tylna szyba, więc żyletką usunę również jej ogrzewanie
a to faktycznie :) no to mozesz tak jak napisałem zmiekczyć tym środkiem. Ja wczoraj używałem ADBL i potem zeskrobać ostrożnie jakąś plastikową szpachelką czy chocby karta jakąś tam ze statoila czy czegokolwiek :) albo trzeć szmatą.
z ogrzewaniem fakt trzeba ostrożnie . ale na kazdej innej szybie skrobaczka do uszczelek silnikowych plus ktorys ze srodkow dla bezpieczenstwa sprawdza sie super
Weź środek o którym mówiłem, zmywacz do pian poliuretanowych i zwykłą szmatę. Zmiękcza i rozpuszcza takie osady z klejów momentalnie, a przy tym szybko odparowuje.