Zestaw naorawczy wybieraka-wymiana
Zestaw naorawczy wybieraka-wymiana
Robil to ktos na aucie? Jak to jest rozpiac i wsadzic nowe.
- Kamil_2.7BiT
Przerabiałem ostatnio z kolegą. Jeżeli chodzi o zestaw (guma podkładka i mocowanie jabłka). Nie ogarniesz na aucie. Musisz uzbroić się w dużą cierpliwość...
Odkręć lewe mocowanie skrzyni
Jak spojrzysz na wybierak bedzie tam mała nakrętka (m6) u góry przytrzymaj kluczem 12mm
następnie nad czerwoną gumą jest nakrętka gdzie cały wodzik jest kręcony do wybierak (u niego była to 13) po wyjęciu wodzika uważaj bo w środku jest klin.
Przejdz do kasety nad mocowaniem wału bedziesz miał gume ściągnij ją ujżysz wodzik mocowany śrubą imbusowa 6mm. Ja dałem rade od spodu ją wykręcić ale jest to troche kłopotliwe.
Później na stół stary plastik jest zagniatany. Rozklepać, nowe zaklepać. dobre 2h roboty na podnośniku.
Odkręć lewe mocowanie skrzyni
Jak spojrzysz na wybierak bedzie tam mała nakrętka (m6) u góry przytrzymaj kluczem 12mm
następnie nad czerwoną gumą jest nakrętka gdzie cały wodzik jest kręcony do wybierak (u niego była to 13) po wyjęciu wodzika uważaj bo w środku jest klin.
Przejdz do kasety nad mocowaniem wału bedziesz miał gume ściągnij ją ujżysz wodzik mocowany śrubą imbusowa 6mm. Ja dałem rade od spodu ją wykręcić ale jest to troche kłopotliwe.
Później na stół stary plastik jest zagniatany. Rozklepać, nowe zaklepać. dobre 2h roboty na podnośniku.
Re: Zestaw naorawczy wybieraka-wymiana
Ogarnąłeś temat na aucie czy ni uja? :/buba pisze:Robil to ktos na aucie? Jak to jest rozpiac i wsadzic nowe.
Kupię podsufitkę do A6 C5 avant bez szybra i podloge/wykładzinę czarną.