SID pisze:Albert nie da się , tarcze RS4 B8 365x34mm są za głębokie by siadły bezkolizyjnie z zwrotnicą w S4 B5, tam wejdzie max wysokość 51,5mm a RS4 B8 ma więcej (no chyba że ściągamy ze zwrotnicy kilka mm ...
W takim razie zmylił mnie Twój opis na Allegro przy tych tarczach który brzmi "Pasują też do modeli wstecz z "okrągłymi" tarczami"
Tutaj Ty jesteś guru :)
ps. teraz robię zestaw do B5 właśnie na tarczach R8 gdzie trzeba 2-3 mm ze zwrotnicy ściągnąć
Tarcze kwiatki 365x34mm RS5 R8 pasują wstecz z okrągłymi jakie były w wersjach przedliftowych, w RS4 B8 były już tylko odrazu kwiatki.
Dla modeli S4 RS4 B5 i A4 S4 RS4 B6/7 lepiej będą pasować kwiatki 365x34mm z RSQ3 (jak pamiętam 51,5-52mm wysokość) które są
niższe niż RS4 B8 i dzięki temu tylko kosmetycznie ściągamy z zwrotnicy
a cena ta sama nowych jak do RS4 B8
Ponawiam prośbę ktoś mógłby mi ktoś zmierzyć średnicę tłoków w zacisku 8 tłokowym w RS6 C5 szukam po necie i nie mogę nigdzie znaleźć tak samo z zestawami naprawczymi wszędzie inaczej
Wg mojej wiedzy nie, duuuużo szukałem o różnych konfiguracjach na tył i nigdzie nie znalazłem takiego rozwiązania... Te jarzma są chyba na śruby M12 zamiast M10 i inne odsadzenie mają...
Jak to zgrasz to i tak tarcze do lekkiego przetoczenia, bo u nas mocowania są tak jakby bliżej piasty niż w A6.
Np jarzma z RS6 pasuja P&P, ale tarcza już nie wejdzie, trzeba stoczyć do 326mm
Maja inne, ale heble z s4b6 tyl pasuja p&p do b5, tylko podkladki trzeba bo wysokosc tarczy inna, ale rozstaw srub, gwinty i odleglosc mocowania od osi piasty sa takie same.
Jachyr pisze:Pany co max wejdzie pod felge 18?? Znajdzie sie jakis 8 tlok i jaka srednica tarczy?? Zastanawiam sie nad zmiana przodu u Siebie i tak szukam
Jachyr pisze:Pany co max wejdzie pod felge 18?? Znajdzie sie jakis 8 tlok i jaka srednica tarczy?? Zastanawiam sie nad zmiana przodu u Siebie i tak szukam