Drżenie budy i twardy hamulec

Moderatorzy: buba, Mod-Team

xan

Drżenie budy i twardy hamulec

Post autor: xan »

Witam, dzis jadac do pracy nagle hamulce odmowiły posłuszeństwa. Pedał zrobił się twardy a buda zaczęła drżeć jakby nie palił na wszystkie gary. Co to może być? Mam uziemiony samochód bo strach tak wracać do domu
lelum
Kontakt:

Post autor: lelum »

nieszczelne podciśnienie idące do serva hamulców.
xan

No wlasnie dzwonilem do Bola i powiedział to samo. Da rade naprawic na parkingu zeby dojechać do domu?
razk

Post autor: razk »

xan pisze:No wlasnie dzwonilem do Bola i powiedział to samo. Da rade naprawic na parkingu zeby dojechać do domu?
U mnie bylo to samo. Rozlecial sie ezektor( ten trojnik na przewodzie idacym od silnika do serwa. Nowy ma w zestawie wszystkoe te twarde przewody wiec maprawa to 5 minut. Wypinasz stary, wpinasz nowy i jedziesz.
xan

Nowy ASO czy zwykły sklep z częsciami?

Znalazłem problem:

Obrazek

To jest element klejony, wciskany czy wkręcany? Jak go włożyłem do rurki z której wypadał to wszystko było ok. Nie wiem czy kupować nową część czy z tym da się coś zrobić.
razk

xan pisze:Nowy ASO czy zwykły sklep z częsciami?

Znalazłem problem:

Obrazek

To jest element klejony, wciskany czy wkręcany? Jak go włożyłem do rurki z której wypadał to wszystko było ok. Nie wiem czy kupować nową część czy z tym da się coś zrobić.
Rozjebalo ci tak samo jak u mnie. Najpewniej wymienic na nowy. Kak pisalem nowa jest z wszystkimi przewodami wiec wypinasz z grodzi, rury dolotu i silnika i wpinasz nowa. Jak ja kupowalem to w aso nie mieli na stanie i okres oczekiwania 2 tygodnie. Podjechalem do Niemiec bo mam blisko i od reki kupilem. Zaraz podesle ci numer czesci z wezykami bo jest inny niz na tym trojniku

[ Dodano: 2016-05-27, 12:00 ]
078133701AD
xan

A idzie to jakos zrobić (skleić czy coś) żeby potrzymało kilka dni dopoki nie kupie nowego? Dziś po południu musze wyjechać a nie mam innego samochodu.

Myślę czy tego nie skleić, dodatkowo nie owinąć drutem miedzianym i izolacją. Jakie tam ciśnienia panują? Ten zaworek nie wygląda na urwany a co najwyżej rozklejony.
razk

xan pisze:A idzie to jakos zrobić (skleić czy coś) żeby potrzymało kilka dni dopoki nie kupie nowego? Dziś po południu musze wyjechać a nie mam innego samochodu.

Myślę czy tego nie skleić, dodatkowo nie owinąć drutem miedzianym i izolacją. Jakie tam ciśnienia panują? Ten zaworek nie wygląda na urwany a co najwyżej rozklejony.
Na chwile to pewnie ze mozesz. Mi jak strzelilo w nocy i nie moglem znalezc co to. To jak po pol godziny odpalilem auto to chodzilo normalnie. Hamulec tez ok to dojechalem 2km ze sklepu do domu. Hamulec robi sie beton jak przepalujesz auto i wzrosnie cisnienie. Ja spokojnie na trojce wracalem i hamowal normalnie.
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

brak w PL , z DE
216 zł
Obrazek
xan

No wlasnie dzwoniłem wcześnjej do ASO i nie mają na stanie. Ja narazie owinąłem to izolacją i póki co siedzi. Mogę pare dni tak pojeździć czy ciśnienie rozsadzi to? A moze jakies patenty regeneracyjne macie bo wygląda to jakby sie po prostu rozkleiło.
razk

SID pisze:brak w PL , z DE
216 zł
Dokladnie, placilem 220zl

[ Dodano: 2016-05-27, 17:05 ]
xan pisze:No wlasnie dzwoniłem wcześnjej do ASO i nie mają na stanie. Ja narazie owinąłem to izolacją i póki co siedzi. Mogę pare dni tak pojeździć czy ciśnienie rozsadzi to? A moze jakies patenty regeneracyjne macie bo wygląda to jakby sie po prostu rozkleiło.
Wiesz, skoro rozsadzilo to cos z przeplywem musialo byc nie tak moim zdaniem. Bierz nowy i nie bedziesz sie musial martwic czy gdzies w trasie. Znowu nie strzeli :)
ODPOWIEDZ