Drżenie budy i twardy hamulec
Drżenie budy i twardy hamulec
Witam, dzis jadac do pracy nagle hamulce odmowiły posłuszeństwa. Pedał zrobił się twardy a buda zaczęła drżeć jakby nie palił na wszystkie gary. Co to może być? Mam uziemiony samochód bo strach tak wracać do domu
U mnie bylo to samo. Rozlecial sie ezektor( ten trojnik na przewodzie idacym od silnika do serwa. Nowy ma w zestawie wszystkoe te twarde przewody wiec maprawa to 5 minut. Wypinasz stary, wpinasz nowy i jedziesz.xan pisze:No wlasnie dzwonilem do Bola i powiedział to samo. Da rade naprawic na parkingu zeby dojechać do domu?
Rozjebalo ci tak samo jak u mnie. Najpewniej wymienic na nowy. Kak pisalem nowa jest z wszystkimi przewodami wiec wypinasz z grodzi, rury dolotu i silnika i wpinasz nowa. Jak ja kupowalem to w aso nie mieli na stanie i okres oczekiwania 2 tygodnie. Podjechalem do Niemiec bo mam blisko i od reki kupilem. Zaraz podesle ci numer czesci z wezykami bo jest inny niz na tym trojnikuxan pisze:Nowy ASO czy zwykły sklep z częsciami?
Znalazłem problem:
Obrazek
To jest element klejony, wciskany czy wkręcany? Jak go włożyłem do rurki z której wypadał to wszystko było ok. Nie wiem czy kupować nową część czy z tym da się coś zrobić.
[ Dodano: 2016-05-27, 12:00 ]
078133701AD
A idzie to jakos zrobić (skleić czy coś) żeby potrzymało kilka dni dopoki nie kupie nowego? Dziś po południu musze wyjechać a nie mam innego samochodu.
Myślę czy tego nie skleić, dodatkowo nie owinąć drutem miedzianym i izolacją. Jakie tam ciśnienia panują? Ten zaworek nie wygląda na urwany a co najwyżej rozklejony.
Myślę czy tego nie skleić, dodatkowo nie owinąć drutem miedzianym i izolacją. Jakie tam ciśnienia panują? Ten zaworek nie wygląda na urwany a co najwyżej rozklejony.
Na chwile to pewnie ze mozesz. Mi jak strzelilo w nocy i nie moglem znalezc co to. To jak po pol godziny odpalilem auto to chodzilo normalnie. Hamulec tez ok to dojechalem 2km ze sklepu do domu. Hamulec robi sie beton jak przepalujesz auto i wzrosnie cisnienie. Ja spokojnie na trojce wracalem i hamowal normalnie.xan pisze:A idzie to jakos zrobić (skleić czy coś) żeby potrzymało kilka dni dopoki nie kupie nowego? Dziś po południu musze wyjechać a nie mam innego samochodu.
Dokladnie, placilem 220zlSID pisze:brak w PL , z DE
216 zł
[ Dodano: 2016-05-27, 17:05 ]
Wiesz, skoro rozsadzilo to cos z przeplywem musialo byc nie tak moim zdaniem. Bierz nowy i nie bedziesz sie musial martwic czy gdzies w trasie. Znowu nie strzeli :)xan pisze:No wlasnie dzwoniłem wcześnjej do ASO i nie mają na stanie. Ja narazie owinąłem to izolacją i póki co siedzi. Mogę pare dni tak pojeździć czy ciśnienie rozsadzi to? A moze jakies patenty regeneracyjne macie bo wygląda to jakby sie po prostu rozkleiło.