Przerywa i szarpie podczas przyspieszania
- Kamil_2.7BiT
Przerywa i szarpie podczas przyspieszania
Kiedys mialem podobne objawy, walniety byl taki zawor:
http://g01.a.alicdn.com/kf/HTB186d.IXXX ... font-b.jpg
Od trzech dni znowu mam problem bo auto przy przyspieszaniu na 1 i 2 biegu wyraznie przerywa i dochodzi do tego stuk od silnika, jakbym po poprzecznej nierownosci przejezdzal. Bardzo niekomfortowe.
Na wolnych delikatnie szarpie silnikiem, na zimnym slychac pyrkanie z wydechu i szarpie przy jednostajnej jezdzie, ale missfire na kompie brak.
Panowie, jakies rady gdzie zajrzec??
Juz jestem sklonny wymienic wszystkie cewki ale boje sie ze to nie to....
http://g01.a.alicdn.com/kf/HTB186d.IXXX ... font-b.jpg
Od trzech dni znowu mam problem bo auto przy przyspieszaniu na 1 i 2 biegu wyraznie przerywa i dochodzi do tego stuk od silnika, jakbym po poprzecznej nierownosci przejezdzal. Bardzo niekomfortowe.
Na wolnych delikatnie szarpie silnikiem, na zimnym slychac pyrkanie z wydechu i szarpie przy jednostajnej jezdzie, ale missfire na kompie brak.
Panowie, jakies rady gdzie zajrzec??
Juz jestem sklonny wymienic wszystkie cewki ale boje sie ze to nie to....
- pawelosinski83
- Kamil_2.7BiT
A może dziursko w trójniku ?
Co się dzieje z boostem i przepływem ?
Czy nie lepiej by było jak byś wrzucił logi ?
Co się dzieje z boostem i przepływem ?
Czy nie lepiej by było jak byś wrzucił logi ?
Jest S4 C4 Avant '94J i S4 B5 Avant '99
moje byłe S4 B5
moje byłe S4 B5
- Kamil_2.7BiT
Przerabiam aktualnie podobny objaw w mojej s4. Tylko tyle , że już na jałowcu ma odczuwalny problem z wkręceniem się do 2k , potem jest juz ok. W wydechu słychać charakterystyczny odgłoś braku spalania na którymś z cyl. choć silnik nie "kuleje"
Namierzyłem nadpęknięty wężyk harmonijkowy od odmy do "y"
Namierzyłem nadpęknięty wężyk harmonijkowy od odmy do "y"
30 tonowa muzyka 6 cylindrowego doładowanego silnika zwiastuje ziemi gniew buuuuuuuuhahahhahahha
- Kamil_2.7BiT
Nie moge namierzyc nieszczelnosci... Na pewno wjada nowe swiece...bo juz i przebieg tego wymaga. Ostatnio takiej czkawki dostal na pierwszych dwoch biegach ze myslalem ze naprawde cos jebnelo, potem znowu ladnie chodzil i tak na zmiane. Czasem sie caly az trzesie podczas obciazenia. Na gazowni o wiele gorzej. Bena w miare ok!
Jak swiece nie pomoga to bedzie trzeba do zambrowa uderzac do doktora ;)
Jak swiece nie pomoga to bedzie trzeba do zambrowa uderzac do doktora ;)
- Kamil_2.7BiT
Tylko ze u mnie sa szarpniecia i razem stuk od silnika taka czkawka, cos jak kola na chwile straca trakcje, w ch*j nieprzyjemne uczucie :/ kiedys mialem identiko i jebniety byl zaworek przy pokrywie zaworow od strony grodzi a teraz nic nie moge znalezc...
Co nie zmienia faktu ze z zaplonami na pewno cos sie dzieje bo pojawiaja sie wypadania sporadyczne na 1 i 3 garze.
Co nie zmienia faktu ze z zaplonami na pewno cos sie dzieje bo pojawiaja sie wypadania sporadyczne na 1 i 3 garze.
No u mnie było dokładnie to samo i myślałem że to zawieszenie. Miałem wypadania sporadycznie na jednym garze ale błędu nie zapisywał. Odprowadziłem do Bola i jak mu dał w pi... Mimo tych szarpań to dopiero komp złapał błąd. Widocznie jak ja jeździłem to było za mało missow w cyklu. No i też na lpg mocniej.
- Kamil_2.7BiT
Auto w aktualne temp zaczelo cofac zaplon :/ seria intercoolery okazuja sie za slabe.
Ida nowe swice od rs4 i ogarniam instalke z mega zapasem bo jest teraz lipa z wydajnoscia.
Poza tym resztki pb95 w baku i dzieja sie herezje.
Boost w normie - nie ma nieszczelnosci
Zjeba od aw69 w pelni uzasadniona ;)
[ Dodano: 2016-05-24, 14:31 ]
W zwiazku z powyzszym w co lepiej uderzyc:
Coolery uzywki RS4 w miejsce ori (jesli w ogole uda sie znalezc)
Coolery Turboworks w miejsce ori - ktos ma je u siebie? Jaka temp w dolocie przy jakich mocach?
czy jednak Fmic??
[ Dodano: 2016-09-04, 22:26 ]
cenzura... ;) nawet jak mialem 6st na zewnatrz to czkawka wystepowala, nie wierze ze to wina intercoolerow!! Mimo to bede chcial je wymienic na czajnole...
Cewki sprawdzone, zero innych bledow, zero missow, swiece nowexy, instalka z duuuzym zapasem a ta jebana czkawka/stuk przy przyspieszaniu wystepuje ale w zasadzie tylko gdy silnik goracy... ja jebie... ;)
Ida nowe swice od rs4 i ogarniam instalke z mega zapasem bo jest teraz lipa z wydajnoscia.
Coolery Turboworks w miejsce ori - ktos ma je u siebie? Jaka temp w dolocie przy jakich mocach?
czy jednak Fmic??
cenzura... ;) nawet jak mialem 6st na zewnatrz to czkawka wystepowala, nie wierze ze to wina intercoolerow!! Mimo to bede chcial je wymienic na czajnole...
Cewki sprawdzone, zero innych bledow, zero missow, swiece nowexy, instalka z duuuzym zapasem a ta jebana czkawka/stuk przy przyspieszaniu wystepuje ale w zasadzie tylko gdy silnik goracy... ja jebie... ;)
Kamil_2.7BiT pisze:Auto w aktualne temp zaczelo cofac zaplon :/ seria intercoolery okazuja sie za slabe.
czy jednak Fmic??
Uporałeś się?
Kupię podsufitkę do A6 C5 avant bez szybra i podloge/wykładzinę czarną.