Uszczelka pod głowicą? S6c5
Uszczelka pod głowicą? S6c5
Witam. Ogólnie mam problem z rosnącą temperaturą (Ok 95 stopni na liczniku, na vagu pewnie ok 100) podczas jazdy wyższych prędkości i przyśpieszeń. Mam w związku dwa pytania. Czy pojawiające się bąble (bardzo małe, znikome wręcz) w zbiorniczku płynu chłodniczego zaraz po odpaleniu zimnego silnika zawsze oznaczają upg? Na gorącym wolałem nie otwierać i nie zaglądać z wiadomych względów. I drugie pytanie tj czy węże z płynem chłodniczym idące do reduktorów mogą znajdować się powyżej poziomu płynu w zbiorniczku bo u mnie tak są zainstalowane i nie wiem czy nie powoduje to zapowietrzania układu chłodzenia. Z góry dziękuje za jakiekolwiek wskazówki.
Dobrze odpowietrzyć układ przede wszystkim, jeśli auta chodzi dobrze na LPG pod butem to raczej nie jest zapowietrzenie przy reduktorach. Najszybciej podjechać o kogoś kto ma tester na obecność dwutlenku węgla w układzie chłodzenia to będziesz wiedział czy szukać dalej przyczyny. Ja reduktory w S4 b5 miałem w miejscu akumulatora , więc wysoko dość i nie powodowało to zapowietrzenia.
Ostatnio zmieniony 2016-05-09, 17:16 przez qlas1, łącznie zmieniany 2 razy.
S4 B5 Under Construction - pending .... ....
Zrob dla pewnosci test na zawartosc co2 w ukladzie chlodzenia.Takie ustrojstwo nakladasz na wlew plynu, z taka fiolka niebieska.Zapalasz auto i patrzysz i modlisz sie zeby ow niebieski plyn nie zmienil sie na zolty bo wtedy uszczelka.Ja kiedys tak sprawdzielm a swoim dawnym aucie i kupsko-uszczelka poszla.Kazdy wsrsztat to ma a proba z 50 zl.