Jaki Reduktor LPG do 2.7t

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
qlas1

Post autor: qlas1 »

Czyli wszystko pewnie zależy na jaką partię Han się trafi. Rozmawiałem z kolegą gazownikiem, potwierdził że już od dłuższego czasu nie montuje Han bo wracają na reklamację. Też Barracudy ładuje.
Sprawdź czy ciśnienie gazu Ci się utrzymuje ładnie przy pełnym bucie jesli leci na łeb to reduktory , jesli nie to można obstawiac wtryski. Ważna tez jest średnica przewodu z butli do reduktora/ów. Ja miałem dwa przewody z butli do każdego reduktora osobno. Nie wiem jak Ty masz
S4 B5 Under Construction - pending .... ....
Awatar użytkownika
michall2107

Post autor: michall2107 »

marcin8585 pisze:Kamil_2.7BiT, Co do Han to mogą mieć rację, nie jest to udany wtryskiwacz bo jest dużo reklamacji i generalnie była partia co szybko padała, co prawda producent podaje przedział 40-60KM z jednego cylindra ale jak pisałem wcześniej średnio udane druga sprawa jak chcesz nie przerabiać za dużo to podmieniaj na barracudy 130 to są najwydajniejsze i cenowo też nieźle bo ok 70-80 pln sztuka no i od nowa strojenie, reduktory masz z dużym zapasem ale warto by było je wyjąć i przeczyścić
michall2107, A jakiego masz golda zwykłego czy gt, w sumie oba powinny obsłużyć jak są prawidłowo wpięte ( mowa o 2 sztukach ), ale jak chcesz konkret to KME twin lub 2x R01 zależy jaka instalacja żeby nie przerabiać za dużo, jeden zwykły gold kończy się przy ok 200KM realnie a to co podaje producent można w bajki włożyć
Ja mam jeden reduktor KME GOLD ale zwykły. Wlasnie chce cos z tym zrobic bo nie wyrabia przy pelnym bucie. Jak stopniowo to jeszcze pół biedy :)
marcin8585

Post autor: marcin8585 »

michall2107, Wrzucaj TWINa będzie pan zadowolony nawet sam sobie zamontujesz praktycznie p&p sprawdz jak masz dojście gazu tzn jaka średnica od butli do reduktora i tyle
Awatar użytkownika
michall2107

Post autor: michall2107 »

Podasz mi dokładny model ? ;) Ciekawe czy wejdzie mi w miejsce KME :D KME w podszybiu obok serwa i komputera na styk siedzi :D
Mapy RNS-E. RNS-D MMI 2g
marcin8585

KME R2 TWIN i są dwie wersje i to zalezy jaki chcesz kupić bo różnią się generalnie chyba tylko średnicą wejścia gazu ale to musisz dopytać
stasiek

Post autor: stasiek »

spójrzcie jeszcze na przekroje wszystkiego po drodze od butli, począwszy od wielozaworu i wywaleniu kulki poprzez trójniki, złączki, często na miedzi fi8 jak pójdzie standardowy trójnik żeby rozdzielić na 2 reduktory to już jest kryzą wystarczającą do braku gazu na górze, wszystko trzeba porozwiercać...
marcin8585

dlatego polecilem jeden a wydajny a co do fi 8 na miedzi to wiadomo
ODPOWIEDZ