hehe jak zapał jest to i kasa się znajdzie najważniejsze to się odpowiednio nastawić :D jak na większość projektów zresztą, no i mieć wyrozumiałą drugą połówkę ;p
Czy faktycznie kazde BBK popija oliwke? Szukam sobie czegos szybkiego i milego ale na duze dystanse (konieczne bylo by eLPiGi - klekota tez rozpatruje ale to temat na inna dyskusje) i nie chcialbym zbyt mocno dokladac do interesu dolewajac 1L dobrej oliwy na 1kkm.
Chcac z pijoka zrobic abstynenta trzeba by wymienic pierscionki i pewnie uszczelniacze. Czy moze szykowac sie na dodatkowe kwiatki?
U mnie po rozłożeniu, wyczyszczeniu i złożeniu silnika na nowych uszczelkach wziął może z 0.5 litra przez 10 000 km. Tak, że jak się namyślisz na zakup to wal PW :)
Nie wiem jaka jest norma serwisowa, opieram się na swoich obserwacjach. Jak jeżdżę po mieście oleju praktycznie nie ubywa. W długiej trasie czasem muszę mu zrobić dolewkę, ale też nie 0,5 litra jak mówisz tylko 150-200ml.
no bo... w koncu kto smaruje ten jedzie ale patrzac na technologie to dobry dwusuw spalal 1:50 a slaby 1:30 czyli taki barburg palil 2l na 100l paliwa to powiedzmy 1000 km :D... a zregyznowali z tego "bo ekologia" a tu prosze BBK smiało może wrocic do DDR
Normy normami ale żadne z moich Audi nie spala/ło więcej niż 0,1 l/100km a były to lub są obecnie: S6 5.2, A8 4.2tdi, S8 5.2. Jedynie S4 BBK łykał 1l/100km a po remoncie 0,3l/100km. Nie wiem jakie normy są dla 5.2 V10, natomiast wiem, że silnik owiany jest niesłusznie złą sławą. Niektórzy mogą potwierdzić co moje S8 5.2 potrafi. Niestety BBK słusznie zasługuje na miano kiepskiego ze względu na ogromną liczbę ch.jowych egzemplarzy. Jedymy plus, to jak jest zdrowy, to fajnie się odpycha.