Witam posiadam w swojej A6 2.7 zwrotnice z S6 wraz z hamulcami 321 przód i 269 tył.
Podpowiedzcue koledzy bo od jakiego czasu w obu kołach przednich jak i prawym tylnym mam taki dziwny dźwięk dobierający przy obrocie koł
dla mnie to dzwiek gumy sie zgniatajacej a nie metaliczny, chybaze takie mam glosniki, wiec raczej w hamulcach bym nie szukal tylko w zawieszeniu, podnies kola i krec zobacz czy dzwiek bedzie- jezeli nie to na pewno nie heble tylko zawias pod obciazeniem
O dzieki koledzy po Niedzieli sprawdze to bo Jutro nawet nie bede miał jak. Moze byc w sumie, jezeli to przy obu kołach sie dzieje na raz... A ta guma jest wymienna czy bedzie caly amor do wymiany wtedy ?
to trzeba wejsc na kanal i tak przepychac i zrobic sobie stetoskop i dotykac do elementow zawieszenia po kolei i nasluchiwac gdzie najglosniej jęczy ))
Na dzień dzisiejszy auto jest po stłuczce i w sumie musze je poskładać :/ Ale bede to taki metaliczny dzwięk jakby cos tarło o siebie :/ Filmik to nie odzwierciedla :/
pytanie odnośnie zacisków tylnych od S6....... czy zmieniałeś tylko zaciski, czy jarzma też trzeba dać od S6, bo fabryczne A6 są za małe?Myślę naz zmianą tylnych hamulców i nie wiem, czysame zaciski są p&p, czy jeszcze do tego jarzma. pzdr