Dolot Rs4

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Jachyr

Dolot Rs4

Post autor: Jachyr »

Nie pamietam kto dodawal ta strone ale przypomnialo mi sie i znalazlem(Karpiu twoja propozycja cały czas dla mnie aktualna czekam na foto) to:

https://www.arlows.de/Intercoolers-Pipe ... l0q02o5fi4

Jak myslicie co to warte??
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

Z mojego doswiadczenia .. i tak bedzie trzeba dorabiac... przerabiac ciac... jak mowie raczej PP to tylko OEM rs4 ale tam ceny sa nie male i lepiej wyspawac koszt okolo 1000..

Moze dziwnie wyglada ze w kazdym temacie Ci odpisuje i raczej wszystko z doza raczej nie po mysli.. Moze zapytaj co potrzebujesz sie dowiedziec na fb itp.. Pomoge... Przerobilem juz wszystko chyba w tych tematach.. ;-)
timon_86

Post autor: timon_86 »

Ja wrzucałem tą stronkę. Sam się zdziwiłem bo mają sporo fajnych gratów. Na ile są spasowane oraz jak dobrze są wykonane to już tylko ewentualny kupujący może opowiedzieć ale cenowo, szczególnie jak na zachodni sklep, wychodzą bardzo dobrze.
Awatar użytkownika
Jachyr

No wlasnie dlatego pytam. Pewnie nikt nie macał ani nie mial i zastanawia mnie co to w sumie warte. Mam spory kawalek ponad 400km aby tylko pojechac i zobaczyc... Wiec raczej odpuszcze.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Awatar użytkownika
KOmedia

Post autor: KOmedia »

Jachyr sam się zastanawiam nad tymi dolotami, to są Chinole i można mieć je duużo taniej.
Sprzedawane pod wieloma markami jak chinskie wydechy czy dp.
Nawet jak trzeba przerabiać to chyba cena w chinach jest ciekawa.
Ja się jeszcze nie zdecydowalem ale coś czuje że sprobuje

Tu są najtaniej

http://pl.aliexpress.com/item/hotsale-a ... 2b9ddeeb9d
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Tez kiedys na nie trafilem.

Teraz dobry moment na zakup bo jest 20% cashback na zakupu na ali. Moze hurtowe zakupy?
timon_86

Post autor: timon_86 »

Przy rozbiciu na kilka osób to wychodzi około 400 zł więc wydaje mi się że w tej cenie u nas same materiały ciężko będzie ogarnąć nie licząc kosztów spawania
Awatar użytkownika
KOmedia

Post autor: KOmedia »

Zakup grupowy to fajny pomysł tylko koszta jednostkowe wysyłki przy większej ilości są prawie takie same. A hurtowej oferty na Alibabie nie znalazłem.
Mam jeszcze jedną wątpliwość ta cienka rurka w tych chinolach jest krotka i wychodzi tak w bok, w takich lepszych jak 034motorsport ona wychodzi znacznie wcześniej i idzie wzdluż tej głównej. Czy to ma jakieś znaczenie?
Chyba 034 nie robiłoby tego gdyby to nie miało sensu?
Awatar użytkownika
Jachyr

Chetnie bym sie skusil na zakup grupowy ale mnie strasznie czas goni. Choc zamawial ktos moze juz cos przez nich?? Ile szło?? Z tej stronki ktora wyslalem maja chlopaki na miejscu tylko to pod Hanoverem i nie wiem czy leciec w sobote jak juz bede w polowie drogi bo jade po to turbo.

Komedia tez dobre pytanie??

[ Dodano: 2016-04-20, 22:57 ]
Z dolotu chinola rezygnuje biore ori. Jeszcze jedno pytanie jaka srednice przy wylocie czyli nie od strony filtra pow tylko tam gdzie jest odejscie juz do dolotu ma Y rs4 a jaka S4?
razk

Post autor: razk »

Jachyr pisze:Chetnie bym sie skusil na zakup grupowy ale mnie strasznie czas goni. Choc zamawial ktos moze juz cos przez nich?? Ile szło?? Z tej stronki ktora wyslalem maja chlopaki na miejscu tylko to pod Hanoverem i nie wiem czy leciec w sobote jak juz bede w polowie drogi bo jade po to turbo.

Z dolotu chinola rezygnuje biore ori. Jeszcze jedno pytanie jaka srednice przy wylocie czyli nie od strony filtra pow tylko tam gdzie jest odejscie juz do dolotu ma Y rs4 a jaka S4?
S4 sr. wewn. 51mm zewn. 57mm
Rs4. Wewn 65mm zewn. 68mm

Dla uzupelnienia sr. Od strony wlotu:

S4 wewn. 80mm zewn. 87,5mm
Rs4 wewn. 85mm zewn 89mm
Awatar użytkownika
skalarx

Post autor: skalarx »

zakładałem takie tylko z ebaya chinole. W zasadzie nie pasowały tylko mocowania śrubek. I cena nie była taka z dupy :shock:
Awatar użytkownika
Jachyr

razk pisze:
Jachyr pisze:Chetnie bym sie skusil na zakup grupowy ale mnie strasznie czas goni. Choc zamawial ktos moze juz cos przez nich?? Ile szło?? Z tej stronki ktora wyslalem maja chlopaki na miejscu tylko to pod Hanoverem i nie wiem czy leciec w sobote jak juz bede w polowie drogi bo jade po to turbo.

S4 sr. wewn. 51mm zewn. 57mm
Rs4. Wewn 65mm zewn. 68mm

Dla uzupelnienia sr. Od strony wlotu:

S4 wewn. 80mm zewn. 87,5mm
Rs4 wewn. 85mm zewn 89mm
Dzieki wielkie! :-)
ODPOWIEDZ