Siemanko, przyszła i pora na obecność na nowym forum, może mnie ktoś tu kojarzy z wątku dotyczącego mojego passata b6 variant 2,0tfsi na forum passata. W listopadzie zmieniłem 330 konne passerati variant z silnikiem z s3 robione przez compsport na rs6 c6 avant v10...
samochód po zakupie z potwierdzonym przebiegiem zaledwie 106 tysięcy ..zawitał od razu u Adama w Sportmile na generalny przegląd - wymianę filtrów, w tym powietrza na MRC, oleju, świec, wyjęcie silnika i wymianę wszelkich uszczelniaczy, wymianie kompletu wahaczy, a przy okazji strojeniu stage 1 pod 100RON;) Niebawem założe swój wątek aby opisać co tam mi się udało od zakupu zrobić w samochodzie od listopada 2015 do dzisiaj:)
Tutaj założony wątek - zapraszam do śledzenia oraz konstruktywnej krytyki;) viewtopic.php?p=88498#88498
Siemanko z WWA
Siemanko z WWA
Ostatnio zmieniony 2016-04-18, 14:35 przez Sadziak, łącznie zmieniany 4 razy.
Temat projektu już założony. Zapraszam wszystkich tutaj: viewtopic.php?p=88498#88498Kornetto pisze:Cześć :) ciekawym projektu :)
btw 1 post na rok to jest wyczyn hihi
To dłuższa historia, założyłem konto rok temu, bo już była decyzja o zakupie c6. W międzyczasie oglądane były 3 egzemplarze, aż finalnie trafił się "ten". Rownolegle jeszcze trzeba było sprzedać passata.
[ Dodano: 2016-04-16, 16:32 ]
Dla ciekawych poprzedniego projektu (Passat b6 z silnikiem s3 BHZ) tutaj wątek:bartektrn pisze:Witam kolegę pamiętam projekt z B6 na forum passat.pl![]()
pozdrawiam i owocnych modów życzę
http://forum.vw-passat.pl/threads/92365 ... nm-Sadziak
W skrócie: silnik BHZ/CDLA, wydech MG, strojenie stage2 Compsport 331hp@426nm, swap tiptronica na DSG, swap hamulców na R36/r/s3 na taroxach 345mm f2000, gwint i stabilizatory h&r, komplet powerflexów, cały pakiet r-line, koła 19" Porsche Turbo i strona a4 innych modyfikacji...przez 8 lat posiadania auta. Do tego 2 zabite silniki i zabite DSG.
Miałem dość;)
[ Dodano: 2016-04-16, 16:33 ]
Witaj SIDSID pisze:witamy