Regeneracja zacisków hamulcowych

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
pawelosinski83

Post autor: pawelosinski83 »

Dostałem zaciski po reklamacji... nadają się do... reklamacji...
Ale jako, że lakierowanie jest już bardzo ładne, to resztę postanowiłem ogarnąć samemu...
Szkoda czasu i nerwów na dalsze wysyłki i reklamacje...
Zaciski pracują OK, poza mankamentami poniżej zostały poprawione, a resztę poprawiłem sam, ale ze względu na brak nowych gumek i dalsze niedociągnięcia domagam się od DEV'a zwrotu kasy za przesyłki reklamacyjne i 30% kosztów usługi. zobaczymy co odpowie...

Mortiis jak tam Twoje wyszły?

Obrazek

Obrazek

A w szczegółach:

1. gumki miały być nowe, a nie są - dalej są ślady ich wydłubywania... na szczęście są szczelne i nie ma uszkodzeń jak poprzednio

Obrazek

2. otwór na przewód hamulcowy w jednym z sześciotłoków musiałem rozwiercić, bo jakiś kawałek metalu w środku był...

Obrazek

3. gwinty i otwory oraz stożki uszczelniające ujebane farbą...

Obrazek

4. płaszczyzny uszczelniające pod przewody hamulcowe z tyłu znów zamalowane i jeszcze zmasakrowane wiertłem na stożkowo... jak te podkładki miały to uszczelnić? przez lakier?
Przed:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po: dużo napierdalania pilnikiem i papierkiem miałem...

Obrazek

5. dziwne pęcherze na lakierze - na szczęście w niewidocznych miejscach... niby spowodowane starym aluminium, ale za pierwszym razem jakoś ich nie było...

6. rozwiercony do połowy prawie o milimetr otwór ucha w szcześciotłoku...

Obrazek
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

masz nowe gumki, te wgłębienia są na nowych gumkach
pęcherze w lakierze to powietrze, efekt utleniania sie aluminium, nie zlikwidujesz tego w używanych zaciskach nigdy no chyba że masz zaciski z Porsche Cayenne które ori były malowane a nie jak w Q7 Touareg tylko anodowane
Nigdy z używanych nie zrobisz jak nowe - zapomnij
Nowe zaciski to koszt 3500 zł para więc nie ma tragedii i płaczu
Obrazek
Awatar użytkownika
pawelosinski83

nie są nowe, bo są ślady starego "spreja" na nich... może niektóre są nowe...
są też dziabnięcia śrubokrętem - potrafię je odróżnić :) zaznaczałem na telefonie rysikiem więc może nie dokładnie to co trzeba...
po pierwszym malowaniu były inne wady, ale takich pęcherzy nie było... i tutaj nie mam zastrzeżeń w zasadzie, wszystkie widoczne miejsca są OK, nawet bardzo ładnie zrobione.

nie płaczę, założyłem, hamuje, jest ok, wkur.... mnie tylko, że płacę za usługę, która jest zrobiona tak jak jest i muszę to poprawiać... i robiąc to pierwszy raz w życiu potrafię zrobić lepiej niż "guru" od regeneracji zacisków...
Awatar użytkownika
emay

Post autor: emay »

Ja już u niego nie będę robić. Ostatni raz coś wysyłam. Robię następnym razem na miejscu na Rogowskiej.
Mortiis

Post autor: Mortiis »

Moja były dwa razy malowane, za pierwszym razem nie na ten kolor co chciałem pomalował co się troszkę przeciągnęło, co do zacisków to gumki na tłoczkach wymienione na nowe i z prowadnic też nowe, jestem zadowolony z regeneracji.
luk448

Post autor: luk448 »

Prawda jest taka ze jak widze to co zrobil tzn jak zregenerowal je Pawłowi smiem twierdzic ze sam bym lepiej je zrobil dla siebie i kasa przy okazji w kieszeni.pawelosinski83, ciekawe co ugrasz odnosnie zwrotu kasy.
Awatar użytkownika
pawelosinski83

dam znać luk, póki co cisza...
dobrze Mortiis, że u Ciebie jest OK, widocznie miałem pecha po prostu...
arab82

Post autor: arab82 »

Panowie gdzie mogę poslac swoje tylne zaciski od S4 do regeneracji? mozev ktoś z forum ogarnia ten temat?
Awatar użytkownika
MaDmAx

Post autor: MaDmAx »

arab82 pisze:Panowie gdzie mogę poslac swoje tylne zaciski od S4 do regeneracji?
użytkownik allegro MPS-Motorsport, robiłem u niego - polecam
Awatar użytkownika
pawelosinski83

Informacyjnie...
Chciałem zwrotu za przesyłki reklamacyjne (68zł) + zwrotu 30% kosztów roboty (180zł)
Dostałem 150zł na konto.
Wysyłam mu fotę z zamalowanymi otworami a ten do mnie że to nie możliwe bo wkręcają zawsze w otwory śruby... jaaaasne, sam sobie kurva zamalowałem, zeby potem sobie oczyszczać... ehhhh
Szkoda mi już nerwów na gadanie z tym gościem... odpuszczam... zapominam...
luk448

Post autor: luk448 »

pawelosinski83, jebac dziadu,ale zawsze warto opinia podzielic sie na forum A4.
omzig

Post autor: omzig »

Kiedyś kupiłem od niego zestaw zaciski + jarzma na przód, pomalowane proszkowo do A4 B5 po rzekomo kompletnej regeneracji... Iiiiii nie polecam...
Pomalowane były ale chujowo - zacieki, gluty, graty obite w kilku miejscach do tego stopnia, że spod podkładu rdze było widać. Tłoczki stare, osłony przeciwpyłowe tez, gwinty zajebany farbą. Od tamtej pory robię takie rzeczy sam i jest lux. ;)
Kupię podsufitkę do A6 C5 avant bez szybra i podloge/wykładzinę czarną.
Awatar użytkownika
emay

Coś się ożywiło w temacie ? W najbliższym czasie chciałbym zregenerować zaciski i się zastanawiam komu dać aby było dobrze.

edit:

Rozmawiałem z MPS to co Madmax wrzucał jestem skłonny mu wysłać dam znać jak wyszło.
Awatar użytkownika
16vg60
Kontakt:

Post autor: 16vg60 »

Co to za zaciski ?
RS4 B5 ,Brake rs6 C7,Wagner..
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
Awatar użytkownika
emay