Kruca fix Pany kupujcie u dystrybutorów, a nie w kioskach ruchu, czy allegro. Jak słyszę o podrabianiu oleju to mi się nóż w kieszeni otwiera. Jakby w hurtowniach był podrabiany olej to by szybko się handel skończył. A podróby to chyba tylko tam gdzie się taniej szuka można znaleźć.gustav pisze:MaDmAx, Oceniasz negatywnie ? Bo parametry ma zbliżone do Millers'a a jak wiadomo oleje mniej znane nie są podrabiane tak jak castrol, mobil czy już nawet motul oraz valvoline.
Olej do eSy
-
- Kontakt:
-
No i u mnie przyszedł czas na wymianę z racji czasu a nie przebiegu I zastanawiam się nad tym olejem z MOTULA Generalnie jakaś nowość Ktoś ma jakieś sugestie i pomoże w wyborze??? Z góry dziękuję

Ostatnio zmieniony 2016-04-13, 08:44 przez grzesiek1985, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie... Znacie sprawę obiegu określonej ilość oleju przez silnik ?
To jest podstawowa kwestią którą należy rozważyć. Pompa olejowa ma trochę gorzej z przepompowaniem gęstszego oleju czego rezultatem jest wolniejsze odbieranie ciepła z elementów które owe ciepło generują. Tak więc stosowanie mega gęstego oleju mija się z celem.
To jest podstawowa kwestią którą należy rozważyć. Pompa olejowa ma trochę gorzej z przepompowaniem gęstszego oleju czego rezultatem jest wolniejsze odbieranie ciepła z elementów które owe ciepło generują. Tak więc stosowanie mega gęstego oleju mija się z celem.
Jest S4 C4 Avant '94J i S4 B5 Avant '99
moje byłe S4 B5
moje byłe S4 B5
- pawelosinski83
kuuuuuwagrzesiek1985 pisze:No i u mnie przyszedł czas na wymianę z racji czasu a nie przebiegu I zastanawiam się nad tym olejem z MOTULA Generalnie jakaś nowość Ktoś ma jakieś sugestie i pomoże w wyborze??? Z ogry dziękuję
Obrazek
a ja właśnie zamówiłem 2 bańki xcess'a 8100

pawelosinski83 pisze:kuuuuuwagrzesiek1985 pisze:No i u mnie przyszedł czas na wymianę z racji czasu a nie przebiegu I zastanawiam się nad tym olejem z MOTULA Generalnie jakaś nowość Ktoś ma jakieś sugestie i pomoże w wyborze??? Z ogry dziękuję
Obrazek
I w czym problem?? Ja na nim caly czas latam i 0 problemow. Z tym ze jak napisalem kupuje zazwyczaj w Fr. Tylko raz bylo tak ze podeszło pod okolice 110 stopni w trasie na spot gdzie bylo 40* na zawnatrz..
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
- Kamil_2.7BiT
- pawelosinski83
Nie ma problemuJachyr pisze:pawelosinski83 pisze:kuuuuuwagrzesiek1985 pisze:No i u mnie przyszedł czas na wymianę z racji czasu a nie przebiegu I zastanawiam się nad tym olejem z MOTULA Generalnie jakaś nowość Ktoś ma jakieś sugestie i pomoże w wyborze??? Z ogry dziękuję
Obrazek
I w czym problem?? Ja na nim caly czas latam i 0 problemow. Z tym ze jak napisalem kupuje zazwyczaj w Fr. Tylko raz bylo tak ze podeszło pod okolice 110 stopni w trasie na spot gdzie bylo 40* na zawnatrz..

Ja też od początku jeżdżę na xcessie, ale spróbowałbym tego "normalnego" 5W50 motulka jakbym wiedział troszkę wcześniej... bo 300v to nie chcę...