S4 By Jachyr

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

bartek75 pisze:
Jachyr pisze:
Bieniek pisze:To się wybiorę.
Kiedy będziesz?
Bede na Swieta, tzn dokladnie ruszam w Piatek 25-go wiec w Sobote w nocy bede na miejscu i jak dobrze wszystko pojdzie to w Sobote rano ruszam do Turboelity na strojenie. Dam znac jak bede lecial to sie zgadamy.
szkoda że nie ma Ciebie teraz :-( . Jestem właśnie na weekend w Gdańsku/ Sopocie.
No widzisz bylem dokladnie tydzien temu w Sopocie... Ale ja caly czas czekam na Ciebie tu, juz 2 rok sie wybierasz :-> wsiadaj w samolot i Cie odbiore na jakis dibry weeekend :-)
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
bartek75

Post autor: bartek75 »

Byq wiesz jak jest zr mną. Wiecznie w pracy ale obiecuję do końca '16 roku odwiedzić Was
Awatar użytkownika
Jachyr

http://zapodaj.net/36dbf999abb3c.jpg.html

Coś tam się dzieje... Niestety wszystko sie przeciagnie bo trzeba spawac dolot 59mm... Rs6 ma wielkie wirniki...
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

słyszałem o Twoich turbo - rozniesie ich :-)
duża zimna strona a mała tylna
nie ładuj tam +360ps i nie goń długo na autobanie z +180 km/h bo będą hiper temperatury i dupy się usmażą
Obrazek
Awatar użytkownika
Jachyr

SID pisze:słyszałem o Twoich turbo - rozniesie ich :-)
duża zimna strona a mała tylna
nie ładuj tam +360ps i nie goń długo na autobanie z +180 km/h bo będą hiper temperatury i dupy się usmażą
Poleca wtedy na gwarancje :-) a jak sie wkurwie to cos tam innego strzele. Zibaczymy co wyjdzie. Ma byc bezpieczny program, strojenie na 98 na max 1.2 bara. I zobaczymy co pokaze :-)
luk448

Post autor: luk448 »

A jakie turbo wkladasz?z rs6?
Awatar użytkownika
SID

na gwarancje pójdzie i zrobią ale za wyciągnięcie turbo zapłacisz Ty
Obrazek
timon_86

Post autor: timon_86 »

SID pisze:na gwarancje pójdzie i zrobią ale za wyciągnięcie turbo zapłacisz Ty
I to mnie właśnie zniechęca przed pchaniem jakich kolwiek nie pewnych udziwnień z turbawkami. Raz że impreza nie najtańsza to jeszcze auto na kilka dobrych dni przepadnie
Awatar użytkownika
Jachyr

Sid wiem co chcesz powiedziec ale nie tak wszystko mialo wygladac.. Turbo mialo byc inaczej zrobione ale jest jak jest i chce zobaczyc co z tego wyjdzie. Bedzie bezpiecznie bez max koksu ewentualnie 2 mapy. Auto jest w dobrych rekach i jak bedzie trzeba to zaplace jeszcze raz. Reszta gratow jest tak jak mialo byc i zobaczymy co z tego wyniknie.
Awatar użytkownika
KOmedia

Post autor: KOmedia »

Zdradzicie co to za turbo k04, ze przy 360km klęknie?
bartek75

Post autor: bartek75 »

Jachyr pisze:
Sid wiem co chcesz powiedziec ale nie tak wszystko mialo wygladac.. Turbo mialo byc inaczej zrobione ale jest jak jest i chce zobaczyc co z tego wyjdzie. Bedzie bezpiecznie bez max koksu ewentualnie 2 mapy. Auto jest w dobrych rekach i jak bedzie trzeba to zaplace jeszcze raz. Reszta gratow jest tak jak mialo byc i zobaczymy co z tego wyniknie.
Sądzę SID że w przypadku Jachyra nie ma co się martwić o jakiś fail. Nie znam szczegółów dot sprężarek ale jak coś się wysra, Jachyr się wkurwi i wlecą czwórki z szóstki 👏
Ekonomiczny

Post autor: Ekonomiczny »

Dlatego najlepiej odrazu wrzucić k04 rs6 ....

bartek75 pisze:
Jachyr pisze:
Sądzę SID że w przypadku Jachyra nie ma co się martwić o jakiś fail. Nie znam szczegółów dot sprężarek ale jak coś się wysra, Jachyr się wkurwi i wlecą czwórki z szóstki 👏
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

Mysle ze odrazu powinien zalozyc czworki z szostki jak to Bartek napisal... robic i byc nie do konca pewnym ze bedzie ok ??? Szkoda zachodu... Wiem cos na ten temat
Awatar użytkownika
Jachyr

Sa z Rs6, tylko przod jest rs4 i lekko popekany, nie mialem opcji znalesc w krotkim czasie strony cieplej dlatego Pytalem cie Papol gdzie kupowales swoje. Z drugiej strony stwierdzilem ze skoro dal chlop na to gwarancje i pare osob z forum lata na jego turbawkach wiec chyba wie co zrobil i co przyslal. Jak pisalem narazie wleci to na auto jak cos bedzie nie tak motor wyleci po raz drugi i wstawi sie cos innego.

Nie mam parcia na kreski, ma byc bezpieczny soft na 98 i ma przyjemnie sie odpychac i mysle ze przy wszystkich skompletowanych gratach tak tez bedzie. Narazie czekam na nowy dolot i pare innych pierdolek :-)
Awatar użytkownika
SID

rozmawiałem z mechanikiem Jachyr'a, znam listę części i specyfikacje tych turbo,
po prostu za duża jest zimna strona w stosunku do gorącej i dlatego trzeba ostrożnie z nimi
mimo że potencjał mają na +400ps
Obrazek
ODPOWIEDZ