Nastawniki rozrzadu RS6
Nastawniki rozrzadu RS6
Witam. opisze temat z grubsza. nastawniki rozrzadu wymienilem w pore bo rozpadly sie w rekach po wyjeciu tzn slizgi. zakupione 2szt nowki w aso+lancuszki. zalozone. przejechalem ok 1500 km i znowu zaczelo je slychac. tzn na rozgrzanym silniku na postoju delikatnie dodaje gaz i przy ok 2200 obrotow jest taki charakterystyczny dzwiek cos w rodzaju zgrzytu. po puszczeniu gazu przy zejsciu z obrotow na ok 900 identyczny dzwiek. nastawniki wyslane na reklamacje. reklamacja uwzgledniona ale naprawde musialem sie o to postarac i serwis ktory to montowal. wymienione na nowe. zamontowane. caly silnik kanaliki olejowe miska olejowa itp wydmuchane wychuchane itp pompa oleju sprawdzana nascie razy. olej zmienionu nowy filtr. olej fuchs titan race pro s 5w40 wiec nie byle co. UWAGA UWAGA po przejechaniu 50 km tak piecdziesieciu kilometrow znowu to samo. slychac je tak samo. moi mechanicy stwierdzili dzis ze cos jest nie tak z napieciem ? pradem podawanym nastawnika ?? ? wiecej mam sie dowiedziec w poniedzialek. zaworki zwrotne oleju rowniez wymienione.
Moze ktos cos slyszal ktos cos wie dlaczego tak sie dzieje ? Moze ktos przechodzil przez tak wspalanialy temat jak ja ?
Moze ktos cos slyszal ktos cos wie dlaczego tak sie dzieje ? Moze ktos przechodzil przez tak wspalanialy temat jak ja ?
Stawiam, że nastawniki chińskie po 600 PLN. A sprzedali po cenie OEM. Sprawdź czy nastawniki bez padów maja swoje numery OEM. Jeden powinien kosztować w granicach 1800-2400 PLN. Czy dostałeś do nich uszczelki z niebieską warstwą jedno razowego uszczelnienia? (jeśli nie to zakładanie raz już uzytych mija się z celem bo tracisz tamtędy szczelność a co za tym idzie nastawniki przeskakują co drugi cykl pracy)
W Aso chinole, lekkie przegięcie pały,ale w Polsce wszystko możliwe.bloku pisze:Stawiam, że nastawniki chińskie po 600 PLN. A sprzedali po cenie OEM. Sprawdź czy nastawniki bez padów maja swoje numery OEM. Jeden powinien kosztować w granicach 1800-2400 PLN. Czy dostałeś do nich uszczelki z niebieską warstwą jedno razowego uszczelnienia? (jeśli nie to zakładanie raz już uzytych mija się z celem bo tracisz tamtędy szczelność a co za tym idzie nastawniki przeskakują co drugi cykl pracy)
ja tych nastawnikow na oczy nie widzialem. maja mi przedstawic fakture zakupy z aso w srode. nie wierze zeby mnie przekrecili na jakis chinski shit... Oni nie zakladali dwa razy tych samych. w aucie siedzialy od nowosci. te wymienilem na nowe. auto zrobilo 1500km i padly. wymienili je na gwarancji na nowe i zalozyli je. po czym po 50km to samo. po czyszczeniu silnika nowy olej nowe zaworki zwrotne itp itd no nie wierze....
[ Dodano: 2016-03-17, 04:05 ]
Podobno problem rozwiazany. dzis odbiore auto to sie dowiem cos wiecej. winowajca byl jakis kabel ktory sie zwieral z masa i nastawniki swirowaly...
[ Dodano: 2016-03-17, 04:05 ]
Podobno problem rozwiazany. dzis odbiore auto to sie dowiem cos wiecej. winowajca byl jakis kabel ktory sie zwieral z masa i nastawniki swirowaly...
Podjedź lub zadzwoń do Rooster-Garage(Kominiarska Wrocław) i zapytaj.pioootr pisze:Wg ELSA aby wymienić prawy nastawnik rozrządu w RS6 BCY trzeba wyciągać silnik. Czy jest jakiś sposób na jego wymianę, aby silnika nie wyciągać?
Dziękuję za pomoc.
Mi robili cały rozrząd, kompletny z zaworami zwrotnymi w głowicy, bez ściągania silnika(BRV).
Jeśli chodzi o serwis Rs-a to tylko Rooster-Garage,naprawdę polecam.
Audi A6 C7 Competition
416/806
416/806