Witam jak w temacie, zakupiłem s4 b6 z motorem bbk, wcześniej miałem rs6 2004, lecz sytuacja zmusiła mnie do sprzedaży i po długim czasie trafiła sie zmęczona s4. Tak wiec auto zakupiłem od tzw Adama slodowego śmieszne naprawy gówniana jakość itd szkoda by pisać, tak wiec moje audi ma pare problemów o których już sie naczytałem tzn grzechotanie rozrządu przy porannym rozruchu, ale to na pierwszy ogień wymienię zaworki zwrotne i zobaczymy co dalej jeśli będzie dalej grzechotac to zamówię cały oem rozrząd z serwisu i sie zrobi i oczywiście zębatki z Usa. Odkąd zakupiłem audi meczy mnie jedna sprawa odnośnie nie działajacych zegarów tzn obrotka ani prędkość nie działa reszta wskaźników ok, fis jest kolorowy i nie można nic na nim przełączyć, po kablu obd wywala błąd terminal 15 not plusable signal to jął wejdę sobie w zegary a jak wejdę w Ecu to wywala błąd błędnego Vin. 
To jedna sprawa a druga sprawa jest czujnik w podstawie filtra oleju, jak kupiłem auto był odłączony a po podłączeniu pokazuje od razu komunikat na zegarach, czy to kwestia czujnika czy niskiego ciśnienia oleju ? Bo z wyglądu czujnik wyglada na nowy ale to chyba jakieś chińskie gowno może buc uszkodzony , nadmienię ze silnik pracuje ładnie nie chalasuje i nie kopci czy to może faktycznie niskie ciśnienie oleju lub czujnik Ew wiązka ? Jak sprawdzić czujnik oleju ?