audi s4 b8.5
-
niestey w poniedziałek dostalem info ze skrzynia smietnik zatarta takze juz opinie mam warsztatu specjalistycznego i złozyłem wniosek do ubezpieczalni o nowa bo koszt nowej to około 42 brutto a skrzynia NGY sie nie wymienia na inna a przy regenerowanej fabrycznie zmienia sie juz numer takie info dostalem z serwisu
takze przejechalem ledwo 100km od odbioru samochodu ale bez samych katow 45nm wiecej
czekam az w koncu dostane auto to lece na strojenie do r performance albo do dynosoftu bo zrobii fajnie s5 na okolo 490hp i 600nm na praktycznie takim samym steupie
[ Dodano: 2016-02-07, 11:22 ]
mam nadzieje ze obejdzie sie bez sądu
wzialem na koszt pzu auto zastępcze takze 160zł dziennie im rośnie
[ Dodano: 2016-02-07, 11:23 ]
dzwiek sie zmienił jak dl mnie chyba na troche gorzej ale nie nie wsłuchiwałem bo miałem obwodnice przed soba :)
głośniejsza troche w środku jest
takze przejechalem ledwo 100km od odbioru samochodu ale bez samych katow 45nm wiecej
czekam az w koncu dostane auto to lece na strojenie do r performance albo do dynosoftu bo zrobii fajnie s5 na okolo 490hp i 600nm na praktycznie takim samym steupie
[ Dodano: 2016-02-07, 11:22 ]
mam nadzieje ze obejdzie sie bez sądu
wzialem na koszt pzu auto zastępcze takze 160zł dziennie im rośnie
[ Dodano: 2016-02-07, 11:23 ]
dzwiek sie zmienił jak dl mnie chyba na troche gorzej ale nie nie wsłuchiwałem bo miałem obwodnice przed soba :)
głośniejsza troche w środku jest
-
-
a był stan oleju w skrzyni w części przekładniowej ?
btw, jakbyś stroił w dynosofcie daj znać wcześniej na pw, może udałoby mi się podjechać i posłuchać wydechu bez katów na żywo (że w ogóle rozważasz opcję takiej wycieczki to
)
aczkolwiek samego Aligatora jak najbardziej mogę polecić, poprzednie auto miałem tam strojone i pomimo wyciągnięcia tzw. bezpiecznego maximum z turbiny przez 3 lata nie zdechła
btw, jakbyś stroił w dynosofcie daj znać wcześniej na pw, może udałoby mi się podjechać i posłuchać wydechu bez katów na żywo (że w ogóle rozważasz opcję takiej wycieczki to

aczkolwiek samego Aligatora jak najbardziej mogę polecić, poprzednie auto miałem tam strojone i pomimo wyciągnięcia tzw. bezpiecznego maximum z turbiny przez 3 lata nie zdechła
dziękuję za artykuł
co do posłuchania wydechu chętnie możemy się zgadać jak najbardziej ;)
niby poziom był za niski ale olej kupowany w ASO także kiepski nie był.
A co do auta z US to tak jest z Kanady uderzony przodem ale wymieniony silnik wraz ze skrzynia. bo rolki dostały i nie chciałem ryzykować
co do posłuchania wydechu chętnie możemy się zgadać jak najbardziej ;)
niby poziom był za niski ale olej kupowany w ASO także kiepski nie był.
A co do auta z US to tak jest z Kanady uderzony przodem ale wymieniony silnik wraz ze skrzynia. bo rolki dostały i nie chciałem ryzykować
-
tak z ciekawości patrzyłem na alle pod kątem stronic'ów i radość mnie ogarnia, 3-4kzł za całą skrzynie wołają
a to o czym wspomniałeś przy wymianie skrzyni to "ochrona komponentów", nie można sobie ot tak włożyć innego powiedzmy większego elementu do auta bo komp to wykryje i włączy się ta "ochrona", dziady chcą kontrolować nawet rynek używanych części,
ale to już nie problem, masters ogłosił że to ogarnia, więc inni tunerzy albo tez to ogarną albo już ogarniają
btw. jutro włażę pod auto i sprawdzam stan oleju w części przekładniowej

a to o czym wspomniałeś przy wymianie skrzyni to "ochrona komponentów", nie można sobie ot tak włożyć innego powiedzmy większego elementu do auta bo komp to wykryje i włączy się ta "ochrona", dziady chcą kontrolować nawet rynek używanych części,
ale to już nie problem, masters ogłosił że to ogarnia, więc inni tunerzy albo tez to ogarną albo już ogarniają
btw. jutro włażę pod auto i sprawdzam stan oleju w części przekładniowej
tak masz racje :)
Ja POtrzebuje o symbolu NGY i jest jedna na alle za5.200 takze nawet jak dadza odmowe to kupie i pozniej widaomo sąd ale auto bedzie na chodzie, 23 lutego mam oględziny kolejne skrzyni w celu potwierdzenia ze elementy uszkodzone nie podlegaja wymianie
[ Dodano: 2016-03-07, 21:30 ]
nowe buty na sezon
ISPIRI FFR1D 19"

Ja POtrzebuje o symbolu NGY i jest jedna na alle za5.200 takze nawet jak dadza odmowe to kupie i pozniej widaomo sąd ale auto bedzie na chodzie, 23 lutego mam oględziny kolejne skrzyni w celu potwierdzenia ze elementy uszkodzone nie podlegaja wymianie
[ Dodano: 2016-03-07, 21:30 ]
nowe buty na sezon
ISPIRI FFR1D 19"

-
-