S4 B5 Atomowy Ciągnik

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
atom1

S4 B5 Atomowy Ciągnik

Post autor: atom1 »

Witam!

Jak już pisałem wcześniej udało się w końcu kupic S4, po obejrzeniu 8 sztuk i molestowaniu ludzi z rożnych części Polski udało się kupić gruza. Wyprodukowana w 1999 roku, koloru srebrnego, przelotu aktualnie 285. Mocno tania i wiele do zrobienia, ale mimo wszystko zdecydowałem sie na zakup po oględzinach aut za sporo większą kase. Stwierdziłem ze lepiej kupić taniej i dolożyć nawet te 10 tys na części, bo robote odwalam sam. niż kupić droższa z nijakim pochodzeniem bo moj budżet byl ograniczony do 20 tysięcy.

Do rzeczy!

Blacharka jak na ten przedział cenowy ma u mnie ocene 4, połamany zderzak przedni, schodzi klar z klapy która zreszta była wymieniana jak i zderzak, prawa strona bez szpachli, lewa do tylnego blotnika tez, tylny blotnik cos sie działo bo kit jest ale tylko do linii zagiecia czyli dla mnie super :D, maska na rogu rdzewieje i ma kilka zaprawek, na drzwiach z lewej sa jakies parchy po 1 sztuce :-))) - ogolnie fakt ze nie widać zadnych sladow konkretnego zgniota, zle dotartej szpachli itp spowodowal ze zdecydowalem sie na zakup
Obrazek
Srodek- białe skory - fotel kierowcy mocno zmeczony- do wymiany reszta spoko, czarny sufit nie wisi, cala elektryka działa, klima rowniez! ogolnie do sprzatania i odswiezenia moze nawet pranie zagosci :-) generalnie to mnie nie interesowalo w ogole

Mechanika:
Silnik suchy
Obrazek
sprężarki również
Obrazek, Obrazek,
nawet skrzynia
Obrazek
i dyfer Obrazek
, ic podobno od RS, rozrzad wymieniony, sprzeglo rownież gania na 5w40, biegi nie zgrzytaja, wydech przelot zakonczony tlumikiem SPORTEC (dla mnie za głośno) Obrazek

Jest wykres z hamowni podpisany seria vs compsport wiec jest i jakis program, niby 320 kucy ale porownanie mam slabe czy tam są, ładuje niecałego bara
Obrazek

Hamulce z tylu seria wentylowane, z przodu RS tarcza 360, zacisk 2 tloczkowy, zawieszenie - jakies różowe amory i żółte sprezyny ;-))
Obrazek
Obrazek

całość postawiona na feldze 18 o niekoniecznie ładnym dla mnie wzorze :-)
Obrazek

a na koniec książeczki po włosku :-)
Obrazek

Teraz większe minusy no i zaczynamy zabawe z ałdi!
Magiel sie zeszczał, i zapaskudzil cale wneki
Obrazek
dzisiaj sie za niego zabralem w pierwszej kolejnosci, syf wymyty, koncowki porozkrecane, przejrzany zawias- nie ma nic do wymiany :-))
Obrazek

tarcze jeszcze polatają ale maja delikatne ranty wiec polecą do przetoczenia, klocki na przodzie sie skonczyly wiec tez do wymiany no i obsluga olejowo filtrowa

jak juz ogarne mechanike poleci do malarza matejki a na koniec powalcze ze srodkiem, nie bede robil igly bo ma byc to samochod pracowniczy, mam juz inne zabawki do pieszczenia, ten ma sluzyc, zdjecia z postepu prac bede wklejal na biezaco:D

Ps. na koniec podziekowania dla kolegi profile.php?mode=viewprofile&u=1584 vwmariusz za to ze pojechal i oblukal siepa a nastepnie zdał mi relacje na podstawie której mogłem się wybrać po nia przez całą Polske, dojechala bez problemowo te 550 km zuzywając jedynie 2l plynu do wspomagania ;-))
Jacekv5

Post autor: Jacekv5 »

No co tu pisać dużo morał krótki i bardzo prosty jak będziesz dbał tak będziesz miał.
Powodzenia i szerokości. A tak po za tematem swoją kupiłem nie dawno za 20 tys. Mechanicznie igła napedowo to samo. Pochwale się nie długo w odpowiednim dziale. Dołożysz będziesz wiedział co masz.
mik-17

Post autor: mik-17 »

Patrząc na archiwalne ogłoszenia to tanio ja wyrwałeś :mrgreen: cena względem wypasu i tego co na wymieniał poprzedni właściciel dobra
Nie powiem że zrobił bym tak samo ale na pewno podobnie :-) nie ma co przepłacać :mrgreen:
Awatar użytkownika
atom1

udalo sie jeszcze zejsc z $ na caly dojazd, rejestracje oplaty i serwis olejowy takze moim zdaniem bylo warto

od razu kilka pytan:

czy maska i klapa pasuje od zwyklych smietnikow? (bo jak patrzylem to kompletna klapa 150 zeta to nie warto malowac, maska podobnie)

jako ze to rolniczy samochod to czy hak westfalia od a4 seria tez bedzie pasowal :)?
luk448

Post autor: luk448 »

Noo troche bedziesz mial do odchwaszczenia
Awatar użytkownika
OLI

Post autor: OLI »

atom1 pisze: czy maska i klapa pasuje od zwyklych smietnikow? (bo jak patrzylem to kompletna klapa 150 zeta to nie warto malowac, maska podobnie)

jako ze to rolniczy samochod to czy hak westfalia od a4 seria tez bedzie pasowal :)?

Pasuje wszystko , powodzenia ;)
Awatar użytkownika
vwmariusz

Post autor: vwmariusz »

No i bardzo pieknie . auto było warte tej ceny :) zwłaszcza ze motorownia chodzi bardzo fajnie i żwawo sie odpycha ;) widze kolega zaczoł ostro działac wiec czekamy na fotorelacje z prac :)
:mrgreen:
??
Awatar użytkownika
atom1

dzialamy dalej :!:
Obrazek
jest pomocnik to i robota idzie szybciej :-)))

Postanowilem zostawic te ogromne tarcze i felgi po rozmowie z Madmaxem, wybil mi z glowy wracanie do fabrycznych hebli a na dobry zestaw pod 17 trzeba wyladowac sporo kasy, tarcze przetoczone, nawet nie wiedzialem ze czesc piasty jest z amelinum a reszta ze stali :-), klocki dorwalem za 190 zeta REMSY
Obrazek
wytargałem magiel, mialem kupic od jakiegos paska b5 czy a4, ale na szrotach cos sie w glowach pomieszalo i chca od 400 do 500 za uzywke, znalazlem w lublinie zaklad ktory regeneruje niby za 400 zl, jutro kolega mi zawiezie i teoretycznie wieczorem powinienem miec ja spowrotem (nie przymierzalem czy pasuje od tych zwyklych modeli ale na pewno numery sa rozne)
Obrazek
zestaw OBSLUGA wyszedl taki
Obrazek
i na koniec polecili mi jakies takie kosmetyki do skory
Obrazek
ciekawe jak to zadziala ;-)

zawiozlem zderzak do mojego ulubionego lakiernika i sie wyparl bo mowi ze te z S sie nie spawaja i trzeba lepic wszystko zywica :/ jutro moze podjade do goscia co sie tylko tym zajmuje
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

te klocki Remsa możesz od razu zwrócić do sklepu, szkoda montować ich
Obrazek
Warmooz

Post autor: Warmooz »

Dużo roboty z wyszarpaniem magla ?
Awatar użytkownika
pawelosinski83

Post autor: pawelosinski83 »

masz za mało oleju
co do klocków, to raz kupiłem nie "renomowane" - RH
i nigdy więcej tego nie zrobię...
powodzenia w modach :)
sztybor

Post autor: sztybor »

Na te klocki tez sie zlapalem kiedys.. daruj sobie :)
luk448

Post autor: luk448 »

Juz lepsze klocki z palety Euro niz to to
Awatar użytkownika
atom1

no z maglem jest tak-0 2-3 godziny trzeba powalczyc, drazki kocnowki zdjac, potem plyn spuscic i odkrecic 3 srubki jedna od spodu miedzy turbo a dwie od gory gdzie aku, potem jeszcze wieloklkin zdjac z kierownicy i sie mordowac z szarpaniem

no dobra to klocki bosch albo ferodo- wzialem poki co ferodo a te oddam :-)

oleju mam az zaduzo :P bo wzialem dwie piątki :-))) bo moze akurat bedzie popijal hehe
Awatar użytkownika
pawelosinski83

Post autor: pawelosinski83 »

atom1 pisze:...wzialem dwie piątki :-))) bo moze akurat bedzie popijal hehe
zwracam honor :mrgreen:
ODPOWIEDZ