Pompa wspomagania
Pompa wspomagania
Wyciekł mi cały płyn od wspomagania  i mam pytanie - jeżeli to pompa wspomagania jest do wymiany, to jaką kupić. 
W intercars znalazłem dla S4 podstawową z numerem 55.0022 firmy LAUBER za 752 PLN.
link to wyniku wyszukiwania:
http://sklep.intercars.com.pl/result1.p ... lang_id=PL
a zamienniki to:
8D0 145 156 N AUDI
8D0 145 156 NX AUDI
DSP022 DELCO REMY
SP8022 ERA
PI0773 GENERAL RICAMBI
7691 955 252 - 40 ZF PARTS
1. Jaką pompę polecalibyście i czy faktycznie trzeba wyskakiwać z 750 zeta, żeby mieć spokój?
2. Czy są jakieś pompy innych firm, które załatwią sprawę? Ile orientacyjnie kosztują?
3. Co z używkami? Używka tylko oryginalna wchodzi w rachubę? Może ktoś ma do sprzedania?

W intercars znalazłem dla S4 podstawową z numerem 55.0022 firmy LAUBER za 752 PLN.
link to wyniku wyszukiwania:
http://sklep.intercars.com.pl/result1.p ... lang_id=PL
a zamienniki to:
8D0 145 156 N AUDI
8D0 145 156 NX AUDI
DSP022 DELCO REMY
SP8022 ERA
PI0773 GENERAL RICAMBI
7691 955 252 - 40 ZF PARTS
1. Jaką pompę polecalibyście i czy faktycznie trzeba wyskakiwać z 750 zeta, żeby mieć spokój?
2. Czy są jakieś pompy innych firm, które załatwią sprawę? Ile orientacyjnie kosztują?
3. Co z używkami? Używka tylko oryginalna wchodzi w rachubę? Może ktoś ma do sprzedania?
Zjeżdżałem do parkingu podziemnego pod blokiem i wtedy nagle pompa zaczęła mocno wyć - bez ostrzeżenia. 
Następnie musiałem zrobić 200 km i było coraz gorzej - pompa wyła okrutnie i coraz ciężej się kręciło. Jak wróciłem, kupiłem płyn, bo było pusto w zbiorniczku i nalałem go. Rano jak przyszedłem sprawdzić, wszystko wyciekło i w zbiorniczku jest pusto.

Następnie musiałem zrobić 200 km i było coraz gorzej - pompa wyła okrutnie i coraz ciężej się kręciło. Jak wróciłem, kupiłem płyn, bo było pusto w zbiorniczku i nalałem go. Rano jak przyszedłem sprawdzić, wszystko wyciekło i w zbiorniczku jest pusto.
- 
				Tomek_S4
Byłem wczoraj na wymianie oleju i mechanik oglądał, oglądał, oglądał i nic nie ciekło - drugi kolo kręcił kierownicą i przez 10 minut nic nie ciekło. Po dolaniu płynu pompa nie wydaje jakichś dziwnych dźwięków, działa normalnie.
Będę obserwował poziom płynu i czy coś nie cieknie powolutku - bo skądś się jednak wziął cały problem.

Będę obserwował poziom płynu i czy coś nie cieknie powolutku - bo skądś się jednak wziął cały problem.
- quattrobokiem