Zależy czy chcesz zrobić od razu cały wydech czy tylko wywalić katalizatory.
Strumienice to się montowalo do calibry. Tutaj nie montujemy tego wynalazku.
Ja bym wywalił środki albo wstawił po prostu rury.
W ECU wyłączyć trzeba będzie sondy za katalizatorem.
Najlepiej wyciąć i zastąpić rurką o tej samej średnicy
Objawów padniętego kata jest wiele od brzęcacego dźwięku do braku mocy i jak jest sonda przed katem to sprawa się trochę komplikuje
W wolnossącym V8 jakoś kilka razy słyszałem ze jak się wydłubuje środek to auto z dołu trochę się słabiej zbiera
Z precatów (te "parówki" ;) zaraz za kolektorem) wybij wkłady, a z dużymi katami zrób jak uważasz tj. albo też wywalasz same wkłady albo po prostu wycinasz i wstawiasz rurki. Oczywiście nie daj się zrobić w bambuko i zabierz wkłady do domu Na allegro z tym i jeszcze zarobisz na tej zmianie
Sportowy układ wydechowy od kolektorów kupić to grubo ponad 4 tys. zł
[ Dodano: 2015-12-29, 22:24 ]
Pytam dokładnie co i jak żeby to dobrze zrobić nie było partaniny, bo mechanicy chcieli wszystko wyciąć i wstawić strumienice.
dwdlbn pisze:Sportowy układ wydechowy od kolektorów kupić to grubo ponad 4 tys. zł
[ Dodano: 2015-12-29, 22:24 ]
Pytam dokładnie co i jak żeby to dobrze zrobić nie było partaniny, bo mechanicy chcieli wszystko wyciąć i wstawić strumienice.
Zrób tak jak ja...kup DP od sida a te 4szt katów sprzedaj.Ja dostałem za katy 440zł i duzo juz dołozyc nie musisz,dzwiek zmienił sie minimalnie głosniej na wyższych obrotach i tyle,przynajmniej krok do przodu na +
Masz przed czy po lifta? Jak przed to masz tylko 2 katy i nic nie trzeba wyłączać. Też sądzę że najłatwiej będzie dp chinola tam wstawić i po problemie