Niedawno stałem się właścicielem austriackiego youngtimerka, Audi 80 B2 (właściwie to Typ 81). Za punkt honoru obrałem sobie ożywienie go, czyli doprowadzenie do stanu pełnej funkcjonalności i estetyki :) Nie do końca własnoręcznie oczywiście... Wiem, że jest specjalne forum od tego właśnie modelu Audi, ale liczę, że tu także znajdę garść niezbędnych informacji. Nie ukryrwam, że często będę zaglądał do działu "Kupię" ...

A propos: kupię bak paliwa do tegoż auta. O ile w moim egzemplarzu Audi podłoga zdrowa, buda też (jak na swój wiek) to poprzedni właściciel musiał lać do gardła co popadło. Chcę go wymienić w pierwszej kolejności. Problem w tym, że na rynku same benzyniaki, więc chcę zaryzykować montaż baku benzynowego, nie diesla. Czy to da radę, biorąc dodatkowo pod uwagę, że kolega chce mi sprzedać bak z wersji 2-drzwiowej? Nie wiem czy fabryka w latach 80-tych "bawiła się" w inne konstrukcje wlewów zbiorników paliwowych czy nie. Liczę, że ktoś z Szanownych forumowiczów ma zdanie na ten temat.
Z góry serdeczne dzięki za pomoc! Do następnego posta.
Pozdrawiam,
PS