Pompa paliwa do K03 hybryda
-
- Kontakt:
Pompa paliwa do K03 hybryda
Witam, zbieram cały czas graty do swojego auta
Zastanawiam się nad pompą paliwa, ma ona być wydajna powiedzmy do ~400ps więcej pewnie i tak nigdy nie będzie.
Warunek jest taki, ma działać prawidłowo w zakrętach itp itd (mit o źle montowanych walbro) i być kompletnie p&p w seryjnym koszu.
Ewentualnie, żeby się nie bawić w przeróbki co myślicie o dołożeniu dodatkowej pompy np. za filtrem paliwa.
Szczerze mówiąc chciałem Was podpytać o najlepsze rozwiązanie. Niby w niektórych projektach widuje się 2 pompy paliwa, ale nie mam pojęcia jak one są połączone itd.
Proszę kogoś o wyjaśnienie.
Czytałem, również że bosche 040 ani 044 nie są idealnie P&P, więc osoby które namacalnie tego nie sprawdziły proszę o nie powielanie mitów forumowych.
Zastanawiam się nad pompą paliwa, ma ona być wydajna powiedzmy do ~400ps więcej pewnie i tak nigdy nie będzie.
Warunek jest taki, ma działać prawidłowo w zakrętach itp itd (mit o źle montowanych walbro) i być kompletnie p&p w seryjnym koszu.
Ewentualnie, żeby się nie bawić w przeróbki co myślicie o dołożeniu dodatkowej pompy np. za filtrem paliwa.
Szczerze mówiąc chciałem Was podpytać o najlepsze rozwiązanie. Niby w niektórych projektach widuje się 2 pompy paliwa, ale nie mam pojęcia jak one są połączone itd.
Proszę kogoś o wyjaśnienie.
Czytałem, również że bosche 040 ani 044 nie są idealnie P&P, więc osoby które namacalnie tego nie sprawdziły proszę o nie powielanie mitów forumowych.
Pompa
Walbro nie kupuj mi 3 padły mam teraz boscha 040 w koszyku daje rade montaż jest trudniejszy ale sie opłaca przy obciążeniu prawie 6 bar jest.
-
- Kontakt:
Ja polecam walbro 450
http://www.tomson.com.pl/product-pol-20 ... 0-LPH.html
mała wymiarowo(miesci sie w miejsce seryjnej), bardzo cicha, duża moc, u mnie jezdzi 2 lata i jest ok.
Wydajność:
+800KM na benzynie
~700KM na e85
http://www.tomson.com.pl/product-pol-20 ... 0-LPH.html
mała wymiarowo(miesci sie w miejsce seryjnej), bardzo cicha, duża moc, u mnie jezdzi 2 lata i jest ok.
Wydajność:
+800KM na benzynie
~700KM na e85
wybacz za odkopanie, ale cos mi sie nie zgadza. kupilem pompkę z eski b5 FL 2000r modelowy i pompa jest wg Twojego opisu jak przedlift. sprzedawca mnie zrobił w bambuko?SID pisze:Tak można zrobić w S4 po lifcie bo koszyk paliwa stanowi duży koszyk
w S4 przed liftem koszyk jest inny i na pompę zakładane jest malutkie sitko w postaci woreczka