RS6 C5 - dziwna awaria ASB

4.2 V8 T / 5.0 V10 / 5.2 V10 / 4.0 V8 T

Moderatorzy: buba, Mod-Team

vitiis

Post autor: vitiis »

Mozna wiedziec gdzie oddales auto ?
k4mil3k

Post autor: k4mil3k »

Najbliżej gdzie miałem - ASB SONEX, Ustronie Morskie k.Kołobrzegu na DK11
www.skrzynie-biegow.com

Czy bym polecił ? nie wiem, za mało miałem do czynienia z tym panem aby wystawić mu rzetelną opinie aczkolwiek tą usterkę odnalazł i zrobił (szkoda że nie chciał zdradzić więcej to może byłbym w stanie coś powiedzieć), a z dwojga moich znajomych którzy oddali do niego auta, jeden był bardzo zadowolony (A8 D2 quattro 4.2b), a drugi nie (A6 C5 ośka 2.8b). Aczkolwiek ja obydwoma tymi autami jeździłem i nie odczułem żadnego dyskomfortu w pracy skrzyń po remoncie.

Mogę popytać wśród znajomych zaufanych mechaników o opinie jeśli Ci zależy.
Pozdrawiam.
vitiis

Spoko - narazie zbieram informacje jakby co :) odpukac. U mnie czasami cos stuknie lekko przy redukcji i tak jakby mocno redukuje z 3 na 2 ze lekko szarpnie autem ale nie zawsze. tak to nie ma problemow zadnych i bledow. narazie tak zostawiam zajme sie tym po zimie chyba ze sie skrzynia sama upomni wczesniej :-/ Na dzien dzisiejszy do roboty mam nastawniki faz rozrzadu i abs mi sie pali zawsze razem z kontrola trakcji. gasnie prawie zawsze jak zgasze auto i odpale i nie ma nic. zaczelo sie to dziac wlasnie jak wyjezdzalem pod stroma gorke i nie wiem czy sie lekko na czyms nie przywiesilem i czy czegos nie zerwalem...No i skorke u siebie ostatnio ogarnalem..malowanie boczkow impregnacja itp.

Co do skrzyni to nie mam pojecia gdzie oddac jakby co a pol Polski nie chce przejezdzac. W Krakowie nikogo wg mnie godnego zaufania nie ma jesli chodzi o skrzynie...tak mnie sie wydaje :)
k4mil3k

Gdyby on tego nie ogarnął wiozłbym auto do tego Pana - u mnie w Kołobrzegu: Mechanik Roku 2015
Naprawdę dobry elektronik/elektryk i mechanik. Ale tylko dlatego że obstawiałem sterowanie.
Co do kogoś bliżej Ciebie, to wymienione wcześniej TeoMotors jest naprawdę git, wg Pana aktualnie na placu dwie RS6, i z rozmowy Pan jest naprawdę ogarnięty. Dzwonisz odbiera sekretarka, itp. Firma chwali się że świadczy usługi gwarancyjne ASB dla autoryzowanego serwisu grupy GM Motors(mogę spróbować to potwierdzić bo mam znajomego w kierownictwie salonów Opla/Chevroleta w Wielkopolskim), byłem służbowo (wystawca) na targach MotorShow w Poznaniu i oni też się wystawiają, tak więc to nie żaden garażowy serwis.
Wyciągnięcie silnika ze skrzynią 2500 pln....a dalej to już wiadomo :)
Pozdrawiam.
vitiis

Jasne. bede mial na uwadze. dzieki za info.
Awatar użytkownika
Szupryk

Post autor: Szupryk »

Chłop Ci naprawił auto, nie jesteś paru dobrych koła do tyłu i nie wiesz czy wystawić mu dobrą opinię ? Prosze Cie :-)
Audi Rs3 8P

Audi A4 Avant B6 1.8TQ
k4mil3k

Odpowiem tak, płytek na warsztacie nie uświadczysz, czystości tam nie ma, warunki średnie jak na naprawę ASB :) Ale naprawił - owszem :) Więc nie neguję jego wiedzy :)
Pozdrawiam.
volski1

Post autor: volski1 »

k4mil3k pisze:... płytek na warsztacie nie uświadczysz, czystości tam nie ma, warunki średnie jak na naprawę ASB :)
Pewnie dla tego tak tanio :-P
Był by mniej uczciwy to skasował by jak należy i już na płytki by się kasa znalazła.
A że kasuje tylko za to co naprawdę zrobi to jest, jak jest ;-)

Tylko się cieszyć że auto znowu śmiga. Niezawodności życzę i pozdrawiam ;-)
Masta_J
Kontakt:

Post autor: Masta_J »

Mi ten mechanior pretenduje na wodza roku i chcę go poznać ;-)
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
Arti
Kontakt:

Post autor: Arti »

Szupryk pisze:Chłop Ci naprawił auto, nie jesteś paru dobrych koła do tyłu i nie wiesz czy wystawić mu dobrą opinię ? Prosze Cie :-)
Ja bym go jednak tak szybko nie chwalił ,cholera wie co on tam nawywijał .... :-D :-D :-D
Pasi

Post autor: Pasi »

Sonexa chłopy chwalą, nie ma co wróżyć z fusów, jeśli nawywijał to się ukaże po chwili.

Mi ogarniał skrzynie w s8 d2 ( tak nie ta liga co RS6, niemniej jednak obecny wlaściciel jeździ i nic tylko wymienia olej). a skusił mnie opiniami i czasem przyjęcia auta. bo stało u niego 48 h.
k4mil3k

No ja praktycznie przywiozłem auto bez żadnego wcześniejszego rezerwowania terminu, 48h i odebrałem zrobione. Ja jestem zadowolony....ale może jakaś niepewność jest bo nie chciał powiedzieć co się zesrało :) tylko ogólnie zasugerował że auto uderzyło w ziemię spodem....
Pozdrawiam.
Pasi

Post autor: Pasi »

k4mil3k, hehe, jego styl :) zadzwoniłem bodajże poniedziałek rano, już o 15 auto zawiozłem do niego. sroda 17 zrobione na cacy.

od uderzenia mogła się skrzynia zwiesić albo jakiś mały przewód zagiąć i nara.
k4mil3k

Uderz w stół, a nożyce się odezwą.... a Więc jednak jest więcej zadowolonych klientów ? :-D
Ja ? Tak jestem zadowolony, auto jeździ i nie zostałem bankrutem :-P
Pozdrawiam.
Masta_J
Kontakt:

Post autor: Masta_J »

Ciężko to było z Ciebie wydobyć ale udało się :mrgreen:
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
ODPOWIEDZ