RS6 C5 - dziwna awaria ASB
Najbliżej gdzie miałem - ASB SONEX, Ustronie Morskie k.Kołobrzegu na DK11
www.skrzynie-biegow.com
Czy bym polecił ? nie wiem, za mało miałem do czynienia z tym panem aby wystawić mu rzetelną opinie aczkolwiek tą usterkę odnalazł i zrobił (szkoda że nie chciał zdradzić więcej to może byłbym w stanie coś powiedzieć), a z dwojga moich znajomych którzy oddali do niego auta, jeden był bardzo zadowolony (A8 D2 quattro 4.2b), a drugi nie (A6 C5 ośka 2.8b). Aczkolwiek ja obydwoma tymi autami jeździłem i nie odczułem żadnego dyskomfortu w pracy skrzyń po remoncie.
Mogę popytać wśród znajomych zaufanych mechaników o opinie jeśli Ci zależy.
www.skrzynie-biegow.com
Czy bym polecił ? nie wiem, za mało miałem do czynienia z tym panem aby wystawić mu rzetelną opinie aczkolwiek tą usterkę odnalazł i zrobił (szkoda że nie chciał zdradzić więcej to może byłbym w stanie coś powiedzieć), a z dwojga moich znajomych którzy oddali do niego auta, jeden był bardzo zadowolony (A8 D2 quattro 4.2b), a drugi nie (A6 C5 ośka 2.8b). Aczkolwiek ja obydwoma tymi autami jeździłem i nie odczułem żadnego dyskomfortu w pracy skrzyń po remoncie.
Mogę popytać wśród znajomych zaufanych mechaników o opinie jeśli Ci zależy.
Pozdrawiam.
Spoko - narazie zbieram informacje jakby co :) odpukac. U mnie czasami cos stuknie lekko przy redukcji i tak jakby mocno redukuje z 3 na 2 ze lekko szarpnie autem ale nie zawsze. tak to nie ma problemow zadnych i bledow. narazie tak zostawiam zajme sie tym po zimie chyba ze sie skrzynia sama upomni wczesniej
Na dzien dzisiejszy do roboty mam nastawniki faz rozrzadu i abs mi sie pali zawsze razem z kontrola trakcji. gasnie prawie zawsze jak zgasze auto i odpale i nie ma nic. zaczelo sie to dziac wlasnie jak wyjezdzalem pod stroma gorke i nie wiem czy sie lekko na czyms nie przywiesilem i czy czegos nie zerwalem...No i skorke u siebie ostatnio ogarnalem..malowanie boczkow impregnacja itp.
Co do skrzyni to nie mam pojecia gdzie oddac jakby co a pol Polski nie chce przejezdzac. W Krakowie nikogo wg mnie godnego zaufania nie ma jesli chodzi o skrzynie...tak mnie sie wydaje :)

Co do skrzyni to nie mam pojecia gdzie oddac jakby co a pol Polski nie chce przejezdzac. W Krakowie nikogo wg mnie godnego zaufania nie ma jesli chodzi o skrzynie...tak mnie sie wydaje :)
Gdyby on tego nie ogarnął wiozłbym auto do tego Pana - u mnie w Kołobrzegu: Mechanik Roku 2015
Naprawdę dobry elektronik/elektryk i mechanik. Ale tylko dlatego że obstawiałem sterowanie.
Co do kogoś bliżej Ciebie, to wymienione wcześniej TeoMotors jest naprawdę git, wg Pana aktualnie na placu dwie RS6, i z rozmowy Pan jest naprawdę ogarnięty. Dzwonisz odbiera sekretarka, itp. Firma chwali się że świadczy usługi gwarancyjne ASB dla autoryzowanego serwisu grupy GM Motors(mogę spróbować to potwierdzić bo mam znajomego w kierownictwie salonów Opla/Chevroleta w Wielkopolskim), byłem służbowo (wystawca) na targach MotorShow w Poznaniu i oni też się wystawiają, tak więc to nie żaden garażowy serwis.
Wyciągnięcie silnika ze skrzynią 2500 pln....a dalej to już wiadomo :)
Naprawdę dobry elektronik/elektryk i mechanik. Ale tylko dlatego że obstawiałem sterowanie.
Co do kogoś bliżej Ciebie, to wymienione wcześniej TeoMotors jest naprawdę git, wg Pana aktualnie na placu dwie RS6, i z rozmowy Pan jest naprawdę ogarnięty. Dzwonisz odbiera sekretarka, itp. Firma chwali się że świadczy usługi gwarancyjne ASB dla autoryzowanego serwisu grupy GM Motors(mogę spróbować to potwierdzić bo mam znajomego w kierownictwie salonów Opla/Chevroleta w Wielkopolskim), byłem służbowo (wystawca) na targach MotorShow w Poznaniu i oni też się wystawiają, tak więc to nie żaden garażowy serwis.
Wyciągnięcie silnika ze skrzynią 2500 pln....a dalej to już wiadomo :)
Pozdrawiam.
Pewnie dla tego tak taniok4mil3k pisze:... płytek na warsztacie nie uświadczysz, czystości tam nie ma, warunki średnie jak na naprawę ASB :)

Był by mniej uczciwy to skasował by jak należy i już na płytki by się kasa znalazła.
A że kasuje tylko za to co naprawdę zrobi to jest, jak jest

Tylko się cieszyć że auto znowu śmiga. Niezawodności życzę i pozdrawiam